Veto raapi voiton väkisin – ”Sahin Sulttaani” ratkaisi taistelun

Lauri Vihriälä ja muu Veto-lauma tuulettivat voittoa.
Lauri Vihriälä ja muu Veto-lauma tuulettivat voittoa.

Veto-KPL 2-1 (2-3,2-1,2-1)

Vimpelin Veto otti kolmannen peräkkäisen voiottonsa miesten Superpesiksessä kaatamalla Kouvolan Pallonlyöjät lähes 2000 silmäparin edessä. Vedon ykköspalkittu, 5/8 kärkilyöntitehot kerännyt Olli Heikkala kiitteli joukkueen nousua vaikeasta tilanteesta.

– Tällainen pelin kääntö tekee hyvää joukkueen itseluottamukselle, tämä oli kova hauiksen näyttö tiukkaan peliin.

– Pelasimme erittäin hyvää ulkopeliä, Kouvola löi neljä juoksua, joista räpälismme kaksi, lisäksi yksi tuli vapaataipaleella. Voiton avain oli, että pääsimme kiinni erityisesti heidän vaihtotilannepeliinsä.

Saarikentällä käydyn ottelun avausjuoksu nähtiin toisessa vuorossa Matias Rinta-ahon onnistuttua ajolähtökotiutuksessaan. Kouvolan vastaus tuli kolmannessa vuorossa missä vieraat siirtyivät johtoon Patrik Wahlstenin lyöntivuorolla vapaataipaleella ja jokeripaidan onnistuneella kotiutuksella. Kumpikin kotiutti jaksolla vielä kerran, mikä tiesi Koplalle jaksovoittoa.

Toisella jaksolla Vedon ulkopeli pohjusti tärkeän jaksovoiton. Kotiutuksista vastasivat Jukka-Pekka Vainionpää sekä Janne Mäkelä. Supervuorossa Kopla siirtyi johtoon Wahlstenin iskulla. Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta ”Sahin Sulttaani” Janne Mäkelä, joka niittasi isännät voittoon supervuoron kahdella onnistuneella kotiutuksellaan.

Pelijohtaja Tomi Niskanen oli voittoon tyytyväinen, vaikka kokonaisuus ei miellyttänyt.

– Emme saaneet sisäpeliä oikein toimimaan, tosin Kouvola oli hyvin valmistautunut tehden pelistämme vaikeaa.

– Toisella jaksolla kova luonteen näyttö, vaikka ei ollut paras päivämme. Samanlainen puserrus tapahtui myös supervuorossa, olimme ajoittain ahtaalla, väänsimme silti voiton.

Niskanen sanoo pelin antaneen oppia jatkoon.

– Aivan ehdottomasti, tämä opetti paljon, olemme jatkossa varmasti parempia. Tämä oli myös ensimmäinen peli, missä nostimme kierroksia selkeästi.

Tomi Olli

Olli Heikkala oli Vedon ykkösmies.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.