Kulttuurirahasto tukee järviseutulaisia tekijöitä

Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto jakoi apurahansa keskiviikkona.
Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto jakoi apurahansa keskiviikkona.
Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto jakoi apurahansa keskiviikkona.
Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto jakoi apurahansa keskiviikkona.

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto jakaa vuosittaiset apurahansa vuosijuhlan yhteydessä keskiviikkona 17. toukokuuta. Tällä kertaa jaetaan 1,9 miljoonaa euroa 93 toimijalle.

Myönnetyistä apurahoista taiteen osuus on noin puolet, lastenkulttuurin 10 prosenttia ja tieteen 35 prosenttia. Loput apurahoista kohdistuvat kotiseututyöhön. Myönnettyjen apurahojen keskikoko on noin 13 800 euroa. 

Erityisesti vuoden 2023 jaossa kiinnitettiin huomiota lasten ja nuorten kulttuuriin, sen tasa-arvoisuutta ja osallisuutta edistäviin hankkeisiin sekä ammattilaisena työskentelyn edellytyksiin myöntämällä työskentely- ja kuluapurahoja. Lisäksi haettavana oli nyt toista kertaa Puhu rohkeasti Suomea! -apuraha suomen kielen taitojen edistämiseen.

Järviseutulaisista apurahoja saivat hum. kand. Tuija Ahola, Lappajärvi, museosatukirjan kirjoittamiseen, Viljo Syreniuksen rahastosta 7 500 euroa, taidemaalari Elina Försti, Alajärvi, taiteelliseen työskentelyyn, kaksivuotisen apurahan ensimmäisen vuoden apurahana, Iivari ja Jenny Honkolan rahastosta 28 000 euroa terveystiet. maisteri Hanna Kangastupa, Alajärvi, ikääntyneiden avun hakemista erilaisissa elämäntilanteissa käsittelevään väitöskirjatyöhön, Viljo Syreniuksen rahastosta 28 000 euroa sekä fil. maisteri Maria Lampinen, Alajärvi, Eero Nelimarkan elämää ja Nelimarkka-museon vaiheita käsittelevän museojulkaisun toteuttamiseen, Oiva Kuusiston rahastosta 11 000 euroa.

Alajärven 4H-yhdistys ry saa Meijän kotiseutu -projektin toteuttamiseen, Karl-Johan Lallin rahastosta 12 000 ja Evijärven 4H-yhdistys ry Väinön Villat -lasten perinnepäivien järjestämiseen samoin Karl-Johan Lallin rahastosta 7 000 euroa. Lehtimäen vanha pappila Fagerkulla ry:lle myönnettiin Fagerkullafest-tapahtuman järjestämiseen Oiva Kuusiston rahastosta 4 000 euroa.

Fil. maisteri Maaria Koivula-Talkkari ja teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK, pedagoginen sirkusohjaaja Linda Huhtaluhta, Kauhava, saavat monitaiteisten Minä osaan! -työpajojen toteuttamiseen Perhekeskus Kaislan asiakasperheille Taidetta kaikille apurahana Karl-Johan Lallin rahastosta 19 000 euroa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.