Taitaja-finaalin floristiikassa voitto Jamin opiskelijalle – ”Koskaan en ole nähnyt näin tiukkaa kisaa”

Virpi Korkeasaari (keskellä) on floristiikan Vuoden Taitaja 2023. Vasemmalla Riikka Hekkurainen Keudasta (hopea) ja oikealla Elviira Rantalahti AhlmanEdusta (pronssi). Kuva: Skills Finland/Suvituuli Vuolahti

ESPOOSSA kisattu Taitaja-finaali poiki mukavasti sijoituksia Järviseudun ammatti-instituutin opiskelijoille. Taitaja SM-kullan voitti Virpi Korkeasaari pisteillä 86,09. Jamin opiskelijoista Anna Vasalampi sijoittui neljänneksi, Tanja Cusnir viidenneksi ja Sirpa Korkeasaari seitsemänneksi.

–En muista, että koskaan olisi ollut näin tasaista ja tiukkaa kisaa, huokaisee Floristiryhmän opettaja Säde Alanen.

–Kilpailun viisi parasta mahtui alle kolmen pisteen sisälle. Taso oli tänä vuonna poikkeuksellisen korkea. Opiskelijamme pärjäsivät hienosti ja tekivät kilpailuissa hyvää työtä.

Alanen muistuttaa, että jo se, että kisoissa kahdeksasta kisaajasta neljä oli Jamilta, on kova saavutus.

–Se kertoo osaamisen laajuudesta, eikä menestys perustu vain yhden lahjakkuuden varaan.

–Parhaillaan valmistuva floristiryhmä oli innostunut ja oppimishaluinen. Osa heistä innostuikin kokeilemaan kilpailemista. Heidän sitoutumisensa projektiin oli ensiluokkaista, joka on suurin syy hienoon menestykseen. Varmasti hyvään lopputulokseen vaikuttaa myös se, että itsellä on kymmenen vuoden kokemus Taitaja-kilpailuista, eri rooleissa toimien. Tiedän mitä kilpailuissa pitää huomioida ja tällä keinoin osan valmentaa opiskelijoita oikeaan suuntaa, jotta voidaan saavuttaa paras mahdollinen lopputulos.

ALANEN kertoo, että Taitaja-kisa on arvostettu tapahtuma.

–Osa yrityksistä värvää suoraan kisoista väkeä töihin. Se on hyvä osoitus ammattitaidosta, kun olet päässyt kisoihin asti. Mainintaa arvostetaan myös CV:ssä. Voisi sanoa, että työllisyysnäkymät ovat hyvät, kun on sijoittunut kisoissa korkealle.

Kisan voittaja kotiutui reissusta väsyneenä, mutta tyytyväisenä.

–Reissu oli mahtava kokemus. Meillä oli upea porukka ja hyvä yhteishenki, saimme tukea toinen toisistamme. Naurua ja iloa riitti joka päivään, vaikka kisapäivät olivatkin kiireisiä, raskaita ja jännittäviäkin. Jo kisoihin lähtiessä puhuimme, että tulee sijoitukset olemaan mitä tahansa, olemme voittajia kaikki. Silti voitto tuntuu hyvältä ja antaahan se myös itseluottamusta työelämän haasteisiin, sanoo Korkeasaari.