Vimpelin ukrainalaisille matka joulupukin luo oli toiveiden täyttymys   

Tukijoiden lahjoitukset mahdollistivat ikimuistoisen reissun Rovaniemelle, jossa erityisesti revontulet ja Suomen historia kiinnostivat.
Tukijoiden lahjoitukset mahdollistivat viime keväänä ukrainalaisille ikimuistoisen reissun Rovaniemelle, jossa erityisesti revontulet ja Suomen historia kiinnostivat.
Tukijoiden lahjoitukset mahdollistivat ikimuistoisen reissun Rovaniemelle, jossa erityisesti revontulet ja Suomen historia kiinnostivat.
Tukijoiden lahjoitukset mahdollistivat viime keväänä ukrainalaisille ikimuistoisen reissun Rovaniemelle, jossa erityisesti revontulet ja Suomen historia kiinnostivat.

JUHANNUKSENA saapuneet ensimmäiset ukrainalaispakolaiset kertoivat jo ensimmäisissä keskusteluissa ja alkukartoituksissa haluavansa tavata Joulupukin ihan ihka elävänä. Myöhemmin eri aikoina tulleilla pakolaisilla oli kaikilla tieto, että joulupukki on Suomesta ja he haluaisivat myös tavata hänet.  

Ennen joulua ideoitiin yhdessä suomenkielinen ruokakalenteri ukrainalaisista ruuista ja leivonnaisista. Sitä myytiin ja tuotosta osa päätettiin käyttää nyt jo Vimpelissä olevien 30 ukrainalaispakolaisen virkistäytymiseen. Hyvin äkkiä selvisi, että kaikki haluaisivat päästä Rovaniemelle, mutta muutaman kympin omavastuu osoittautui ylitsepääsemättömäksi esteeksi.  

Vimpeliläisyritykset sekä yksityiset henkilöt riensivät avuksi ja matka saatiin toteutettua maaliskuussa. Matkan kirjallisissa palautteissa ukrainalaiset kertoivat matkan olleen ikimuistoinen ja tapaaminen Joulupukin kanssa sai heidät uskomaan hyvään ja palautti mieliin lapsuuden joulut.  

Matka tehtiin Matka-Peuran bussilla ja joulupukin tapaamisen lisäksi vierailimme myös tiedemuseo Arktikumissa. Sinne moni ryhmäläisistä olisi halunnut jäädä pidempäänkin, sillä revontulet sekä Suomen historia kiinnosti valtavasti.

Yllätys paluumatkalla

Tulomatkalla pysähdyttyämme Tupoksella matkalaiset olivat ihan haltioissaan astuessaan ulos autosta. Heitä oli vastassa paikallinen Ukrainan tukija, joka soitti ukrainalaisia lauluja ja sai jotkut naiset jopa tanssahtelemaan ilosta ja myötätunnosta Ukrainan kansaa kohtaan.  

Mainos

VIELÄ jälkeenkin päin moni kiitteli matkanjohtajaa luullen, että se sisältyi matkaan ja tämä paikallinen Kari oli tilattu paikalle juuri heitä varten. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan tämä herra oli paikalla sattumoisin meidän bussin pysähdyttyä paikalle!  

–Olen hyvin kiitollinen kaikille heille, jotka mahdollistivat matkamme tänne. Kun voisin tarpeeksi paljon kiittää, kertoi matkalle koko perheen kanssa päässyt viisihenkisen perheen äiti Nataliia.  

Matkan mahdollistivat taloudellisella tuella Vimpelin kunnan lisäksi K-Market Veto, Vimpelin Autotarvike, PL-Air, JPYP, Timo Vesala Ky, Tilausliikenne Vanhamäki, Logodent Oy, Särkisen Perhekoti, Raparperinlehdellä Oy, Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistys ry, Nisunjyvä Oy, sekä yksityiset henkilöt Maria Hakalahden kautta.  

Lea Vasalampi  

Lisää aiheeseen liittyviä juttuja

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.