Lappajärven ukrainalaisten järjestämä kiitosruokailu antoi maistiaisia Ukrainan kulttuurista

Motanka-nuken valmistuksen taitaa varmasti jokainen ukrainalainen.
Motanka-nuken valmistuksen taitaa varmasti jokainen ukrainalainen.
Motanka-nuken valmistuksen taitaa varmasti jokainen ukrainalainen.
Motanka-nuken valmistuksen taitaa varmasti jokainen ukrainalainen.
Kaunis kattaus houkutteli herkkujen äärelle.

KIVITIPUSSA lauantaina 17. joulukuuta järjestetty ruokailu oli Lappajärvellä asuvien ukrainalaisten kiitollisuuden osoitus heihin kohdistuneesta vieraanvaraisuudesta.

–Tiedätte kaikki miksi me olemme täällä. Olemme saaneet valtavasti apua ja olemme oikein kiitollisia siitä kaikesta. Halusimme järjestää tämän tilaisuuden, jotta voisimme hemmotella teitä perinteisillä ukrainalaisilla ruoilla ja tutustuttaa teitä ukrainalaiseen kulttuuriin. Tässä on vain pieni osa kulttuuriamme, ruokien lisäksi sitä on nähtävillä koristeissa sekä sisustuksessa, kertoivat ukrainalaiset puheessaan.

Mainos

Osa heistä oli sonnustautunut modernimpaa perinnettä edustaviin juhla-asuihin. Kattausta oli koristeltu ukrainalaisilla pyyhkeillä. Pyyhkeitä on ukrainalaisessa kulttuurissa tapana antaa lahjaksi esimerkiksi hääparille tai muuten viemisenä. Pyyhe on aina hyvin henkilökohtainen lahja ja pyyhkeen kuvioilla on aina oma merkityksensä. Kuvissa näkyviä pyyhkeitä on tapana antaa koristeeksi, ei arkikäyttöön.

LÄMMINHENKISESSÄ tilaisuudessa kuultiin myös ukrainalaista musiikkia sekä lauluesityksiä. Ruokailun jälkeen kutsutuilla oli mahdollisuus tutustua hiekkataiteen sekä Motanka-nuken valmistukseen. Motanka-nukke on vanhimpia Ukrainan kulttuurin symboleja, eikä sen valmistuksessa käytetä lainkaan neulaa. Nukeilla ei ole suuta eikä silmiä ja niitä valmistetaan kaiken ikäisille lahjaksi. Hiekkataiteeseen vieraita oli paikalla perehdyttämässä Evijärvellä asuva taiteilija Svetlana Matvienko.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.