Soinillinen-festivaali opettaa, liikuttaa ja ilahduttaa

Pianisti Iiro Rantala ja näyttelijä Lotta Kuusisto ylittävät genrerajat Kylätalo Puuhissa.
Pianisti Iiro Rantala ja näyttelijä Lotta Kuusisto ylittävät genrerajat Kylätalo Puuhissa.
Pianisti Iiro Rantala ja näyttelijä Lotta Kuusisto ylittävät genrerajat Kylätalo Puuhissa.
Pianisti Iiro Rantala ja näyttelijä Lotta Kuusisto ylittävät genrerajat Kylätalo Puuhissa.
Soinissa 16.–18.6. järjestettävä Soinillinen-festivaali kutsuu yleisön musiikki- ja ruokakulttuurin äärelle oppimaan uutta, liikuttumaan ja virkistymään. Näiden teemojen ympärille rakentuvalla festivaalilla kuullaan musiikkia Beethovenista poppiin. Pieni ja intiimi festivaali satsaa laatuun ja Soiniin saapuu harvinaisen palkittu joukko kotimaisia kärkiartisteja.

Viikonlopun mittaisen festivaalin kaikki neljä tapahtumaa sisältävät myös gastronomisia elämyksiä. Festivaalin kokkina toimii toistamiseen saarijärveläislähtöinen keittiömestari, ravintoloitsija, ruokatoimittaja ja televisiokokki Maija Silvennoinen. Tuoreet sekä lähellä tuotetut raaka-aineet ovat tärkeä osa niin Silvennoisen kuin Soinillisenkin ruokafilosofiaa. Pitkän ja monipuolisen uran tehnyt suomalaisen ruokakulttuurin uranuurtaja on ollut myös kasvisruuan puolestapuhuja jo kauan ennen vegaaniruokatrendiä, mikä näkyy myös festivaalin ruokalistassa.

Puuhi näyttämönä

Festivaalin avaa jazz-Emmalla sekä arvostetulla Teosto-palkinnolla noteerattu Linda Fredriksson yhdessä kosketinsoittaja Tuomo Prättälän kanssa. Kylätalo Puuhissa kuultava intiimi Juniper-konsertti on harvinainen mahdollisuus kuulla kahta oman sukupolvensa arvostetuimmista suomalaisista jazz-muusikoista akustisena duo-kokoonpanona. Arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelema moderni kylätalo toimii myös toisen duon, pianisti Iiro Rantalan ja näyttelijä Lotta Kuusiston areenana lauantai-illan Rakastan-nimisessä spektaakkelissa, joka yhdistää iiromaisella tavalla genrerajat ylittävän musiikin suomalaisten kirjailijoiden teksteihin.

Beethovenia lautasella

Festivaalin päämajan Soinin Yhteistalon pöydät katetaan lauantaina lounasaikaan Ludwig van Beethovenin tyyliin. Tietokirjailija, tutkimusprofessori Anu Hopia toimii matkaoppaana 1700–1800 -lukujen Eurooppaan ja musiikkina kuullaan kiinnostava kattaus paitsi Beethovenin myös tuntemattomampien aikalaissäveltäjien musiikkia festivaalin takana vaikuttavien Juhana Inkisen ja Juuli Holman sekä viulisti Linda Suolahden ja alttoviulisti Mari Vilukselan toimesta.

Mainos

Yona ja jousikvartetti kirkossa

Festivaali päättyy sunnuntaina Soinin kirkossa kuultavaan Yonan ja Soinillisen muusikoista koostuvan jousikvartetin konserttiin. Yksi tämän hetken kiinnostavimmista suomenkielisistä laulaja-lauluntekijöistä kertoo musiikin keinoin tarinoita elämänsä varrelta. Erityisyyden leiman niin ikään Emma- ja Teosto-palkitun artistin päätöskonsertille antaa jousikvartetti, jonka säestyksellä tutuista ja tuntemattomammista kappaleista kuullaan aiempaakin herkempiä ja  hienovaraisempia tulkintoja.

Musiikki- ja gastronomiafestivaalin lippuja myydään vain ennakkoon festivaalin nettisivuilla www.soinillinen.fi sekä Soinin kirjastossa sen aukioloaikoina.

Aiheesta lisää

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.