Soinillinen-festivaalin avauskonsertin tuotto Ukrainaan

Aino Peltomaa esiintyy Kaihiharjulla 17. kesäkuuta. Kuva: Henri Melaanvuo
Aino Peltomaa esiintyy Kaihiharjulla 17. kesäkuuta. Kuva: Henri Melaanvuo
Aino Peltomaa esiintyy Kaihiharjulla 17. kesäkuuta. Kuva: Henri Melaanvuo
Aino Peltomaa esiintyy Kaihiharjulla 17. kesäkuuta. Kuva: Henri Melaanvuo
KAHDEN vuoden koronatauon jälkeen on jälleen täysimittaisen Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillisen aika. Viikonloppuna 17.–19.6. kuullaan Soinissa monipuolinen kattaus musiikkia keskiajalta tähän päivään. Kuuden vuoden ikään ehtinyt festivaali on jälleen kiinni ajan hermossa: sisältöön vaikuttavat niin suomalaisen musiikkielämän uusimmat tuulet, sesongissa olevat raaka-aineet kuin Ukrainan sotakin. Festivaali auttaa myös konkreettisesti ukrainalaisia lapsiperheitä lahjoittamalla avajaiskonsertin tuoton UNICEFin hätäapurahastolle.

Kesän 2022 Soinillinen koostuu neljästä konsertista, joissa nautitaan myös gastronomisista elämyksistä. Vielä julkaisemattoman levynsä ohjelmistoa Soinin kirkossa esittävä Ensemble Gamut! on luonut oman uniikin tapansa tehdä musiikkia yhdistämällä elementtejä keskiajan musiikista, suomalaisista kansansävelmistä, vauhdikkaasta improvisaatiosta sekä elektronisista äänimaisemista. Kaihiharjulla päästään kokeilemaan tällä kertaa muusikko Aino Peltomaan kehittämää gregoriaanista laulua, joogaa ja meditaatiota yhdistävän laulumetodia sekä kuullaan erityisesti naisten kirjoittamia sävellyksiä ja tekstejä luonnosta, rakkaudesta ja kaipauksesta.

Lauantai-iltana hiljennytään Kylätalo Puuhissa Olivier Messiaenin keskitysleirivankina kirjoittaman Aikojen lopun kvarteton äärelle. Kvarteton instrumentaatio valikoitui leirillä olleiden vankien ja saatavilla olevien soittimien mukaan. Soinissa soitettavaa konserttia varten Puuhiin kuljetetaan piano, jonka ääressä taituroi Anna Kuvaja kanssamuusikkoinaan Soinillisen johtokaksikko viulisti Juhana Inkinen ja sellisti Juuli Holma, sekä klarinetisti Pekka Niskanen. Ukrainan sodan aattona pitkäaikaiseen sairauteen menehtyneen muusikko, säveltäjä Jaakko Kuusiston muistoa kunnioitetaan samalle kokoonpanolle kirjoitetulla kesän valoa hehkuvalla Play-teoksella.

Sunnuntaina kaiken päälle nautitaan vielä jazzbrunssi, jonka esiintyjäkaarti edustaa maamme eturivin muusikoita: jo toistamiseen Soinillisessa vieraileva saksofonisti Jukka Perko tuo tällä kertaa mukanaan rumpali Teppo Mäkysen sekä kontrabasisti Eero Sepän.

Festivaalin gastronomisesta puolesta vastaa saarijärveläinen keittiömestari, ravintoloitsija, ruokatoimittaja ja televisiokokki Maija Silvennoinen. Tuoreet sekä lähellä tuotetut raaka-aineet ovat tärkeä osa niin Silvennoisen kuin Soinillisenkin ruokafilosofiaa. Pitkän ja monipuolisen uran tehnyt suomalaisen ruokakulttuurin uranuurtaja on ollut myös kasvisruuan puolestapuhuja jo kauan ennen vegaaniruokatrendiä, mikä näkyy myös festivaalin ruokalistassa.

Musiikki- ja gastronomiafestivaalin lippuja myydään vain ennakkoon festivaalin nettisivuilla www.soinillinen.fi sekä Soinin kirjastossa sen aukioloaikoina.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.