Koinsyömiä kalsareita vai merkkivaatteita ja designia?  

Miia Kataja kannustaa ihmisiä kierrätykseen. Kaikenlaisille tavaroille löytyy ostajia!
Miia Kataja kannustaa ihmisiä kierrätykseen. Kaikenlaisille tavaroille löytyy ostajia!
Miia Kataja kannustaa ihmisiä kierrätykseen. Kaikenlaisille tavaroille löytyy ostajia!
Miia Kataja kannustaa ihmisiä kierrätykseen. Kaikenlaisille tavaroille löytyy ostajia!

KIRPPUTORIT ovat tarjonnaltaan muuttuneet kuluneiden vuosikymmenien aikana paljon. Matka mummon kalsareista merkkivaatteisiin on ollut pitkä, mutta se on kannattanut. Kirppistelystä on kasvanut trendikäs, ekologinen ja taloudellinen harrastus kaiken ikäisten parissa. 

–Arvostus kierrätykseen on lisääntynyt ja se näkyy, kertoo Miia Kataja. 

Katajan pyörittämä vuokrakirppis Adeliina on palvellut asiakkaitaan Alajärvellä jo 14 vuoden ajan. Vakiomyyjiä myyntipaikoilla on paljon, mutta uusiakin tulee koko ajan. Osa vuokraa myyntipaikan viikoksi-pariksi tai kuukaudeksi. Lisäksi löytyy myös heitä, ketkä pitävät myyntipaikkaa koko ajan. 

–Toki niissäkin tavara vaihtuu. Kerran eräs sitä minulle päivittelikin, että kuinka voikaan kotoa löytyä koko ajan lisää myytävää! Kirpputorien tarjonnassa näkee sen, että kun nykyään ihmisillä riittää tavaraa, jää paljon hyvää myös yli.  

–Vakioasiakkaita meillä on niin myyjissä kuin ostajissa. On heitä, ketkä käyvät tekemässä kierroksen joka päivä tai kerran viikossa, sitten on myös heitä, ketkä käyvät satunnaisemmin. Asiakkaita on ympäri lähikuntia. 

MYYJIÄ Kataja kehoittaakin kärsivällisyyteen. Jos viikossa ei tavara ole ehtinyt vaihtaa omistajaa, muutaman viikon jälkeen tilanne voi olla jo aivan toinen. Harvoja ovat ne tilanteet, kun myynti ei ole kannattanut. Myyntipaikkaa täyttäessä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutamia tärkeitä asioita. 

–Kannattaa katsoa, että myyntiin tulevat tuotteet olisivat puhtaita ja ehjiä. Myös vuodenaika on hyvä ottaa huomioon ja sen suhteen kannattaa olla mieluummin ajoissa kuin myöhässä. Kohta esimerkiksi aletaan taas etsiä välikausikampetta. Myyntipaikkaa ei kannata laittaa liian täyteen, vaan tuotteet on hyvä laittaa selkeästi esille. Tavaraa voi olla ihan laidasta laitaan, monipuolinen myyntipaikka yleensä myy hyvin. Myös hinta ja myyntipaikka kannattaa selkeästi merkitä vaikkapa maalarinteipillä, luettelee Kataja. 

Erityisesti nuorten määrän hän havaitsee lisääntyneen, niin myyjissä kuin ostajissa. 

–Nuoret ovat kierrättämiseen kasvaneet eri lailla kuin esimerkiksi minun ikäluokkani. Monella nuorella on oma myyntipaikka ja kirppikseltä saattaa löytää harvinaisiakin merkkejä. 

Kevään edetessä menekkiä on esimerkiksi kumisaappaissa, kevyemmissä takeissa ja vaatteissa, mutta muitakin ilmiöitä taivaalla keikkuva keltainen pallo saa aikaan. 

–Kevätaurinko sytyttää monissa sisustusvietin, joten nyt on hyvä aika etsiä kaapinpohjalta itselle tarpeetonta sisustustavaraa myyntiin ja samalla katsastaa kirpputorin tarjonta omia hankintoja varten. Kirpputorilta voi tehdä uniikkeja löytöjä ja merkkivaatteita edullisemmin kuin kaupasta. Ihmiset tietävät mitä ostavat ja ovat silloin valmiita myös maksamaan, sanoo Kataja.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.