Veto on valmiina lopputurnaukseen

Matias Rinta-aho on yksi Vedon pelin kulmakivistä
Matias Rinta-aho on yksi Vedon pelin kulmakivistä
Matias Rinta-aho on yksi Vedon pelin kulmakivistä
Matias Rinta-aho on yksi Vedon pelin kulmakivistä

Vimpelin Veto taistelee tulevana viikonloppuna hallipesiksen mestaruudesta. Veto saa Joensuussa lauantaina pelattavassa välierässä vastaansa isäntäjoukkue Joensuun Mailan. Toisessa välierässä kohtaavat Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät. Finaali ja pronssiottelu pelataan sunnuntaina.

Veto pääsee jutun kirjoitushetken tilanteen mukaan lopputurnaukseen lähes parhaalla miehistöllään. Poissa on ainoastaan lyöjätykki Jukka-Pekka Vainionpää. Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen kertoo taustalla olevan iloisen syyn.

– Hänelle on tulossa perheenlisäystä, ja on sen vuoksi poissa peleistä.

Niskanen näkee kaikki lopputurnauksen joukkueet erittäin vahvoina. Hän analysoi ne lyhyesti.

Joensuu: He ovat vahvistuneet viime kaudesta uusien pelaajien hankkimisen myötä. Kyseessä on todella vahva joukkue. Osaltamme edessä on myös viime kauden välieräpelien uusinta.

Kouvola: Kouvola on edelleen laadukas nippu, jonka joku on saattanut unohtaa viime kauden pienen alavireen jälkeen. Heillä on monipuolinen ja iskukykyinen joukkue.

Sotkamo: Erittäin mielenkiintoinen ja vahvistunut porukka. Ulkopelillisesti Sotkamo on varmasti sarjan kärkeä. Oma yksityiskohta on, että pelijohtajaksi on palannut Mikko Kuosmanen.

Kulta tavoitteena

Niskanen sanoo Vedon lähtevän lopputurnaukseen kultaisilla ajatuksilla.

– Mestaruus on ollut tavoite alkulohkosta lähtien. Niin meillä kuin varmasti muillakin mukanaolijoilla on nälkäinen olo.

– Kyseessä on samalla yhden harjoitusjakson päätös. Viikonlopun jälkeen siirrytään uuteen vaiheeseen kesää kohti mentäessä.

Hallikautta ajatellessaan on Niskanen tyytyväinen asioiden sujumiseen.

– Asiat ovat menneet kaavaillusti, emmekä ole joutuneet tekemään muutoksia suunnitelmiin aiempien vuosien tapaan.

– Olemme pyrkineet kehittämään erityisesti yksilöiden taitoa ja lajitehokkuutta, ja tämä on onnistunut hyvin. Pelillisesti olemme keskittyneet erityisesti sisäpelin asioihin.

Veto ei lähde keväällä ulkomaanleirille valmistautumaan ulkokauteen siirtymiseen.

– Se ei ole ohjelmassa. Teemme joukkueen kanssa pienen kotimaan reissun, mikä tapa on osoittautunut hyväksi.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.