Kuun vaikutuksesta kansanperinteessä  

Piia Hintikaiselle kuun syklisyydestä kertominen on sydämen asia.
Piia Hintikaiselle kuun syklisyydestä kertominen on sydämen asia.
Piia Hintikaiselle kuun syklisyydestä kertominen on sydämen asia.
Piia Hintikaiselle kuun syklisyydestä kertominen on sydämen asia.

MIELENKIINTOINEN luento kuun syklisyydestä ja sen vaikutuksesta sai OmaisOivan tilat Vimpelissä natisemaan liitoksistaan. Illan luennoitsija Piia Hintikainen kertoi rempseään tyyliin omasta ensimmäisestä kosketuksestaan illan aiheeseen. 

–Päädyin vuosia sitten Anne Pöyhösen luennolle kuun vaikutuksesta, enkä jälkeenpäin muistanut yhtään mitä hän puhui. Tajusin vain sen, että tässä todellakin on järkeä. Nykyisin tämä aihe on sydäntä niin lähellä, että tietoisuutta tästä haluaa jakaa myös muille. Kaikki luonnossa noudattaa tiettyä sointia, värähtelyä ja rytmiä. Mikään ei ole muuttumatonta. Kaiken sen tiedostaminen ja ymmärtäminen on hyödyllistä hyvinvoinnillemme ja se myös säästää ylimääräiseltä vaivalta, sanoo Hintikainen. 

Vanhan kansan perimätiedoille ja sanonnoille löytyy usein faktaa, joka aukeaa juuri kuutietouden kautta. Hintikainen haluaa ylläpitää tätä arvokasta tietoa ja pysähtymistä luontoyhteyden äärelle, ennen kuin se katoaa kokonaan. 

Miksi seurata kuunkiertoa, kysyy Hintikainen yleisöltä. 

–Siksi, kun se vaan toimii, yleisöstä joku huikkaa.  

Paikalla on paljon heitä, jotka ovat puutarhan hoidossaan tai muissa askareissaan hyödyntäneet kuunkiertoa jo vuosia tai vuosikymmeniä. Saamme nähdä ja kuulla esimerkkejä sekä yleisöltä, että Hintikaiselta esimerkiksi väärään ja oikeaan aikaan samaan laatikkoon istutetuista kukista, muutaman päivän erolla.  

Mainos

–Puhutaan ”kurjasta viikosta”, eli vähenevän kuun viimeisestä neljänneksestä, joka on tänä vuonna 12.5 – 19.5. Älkää tuolloin istuttako mitään! Se on ihan hyvää aikaa suunnitella ja vaikka perata kasvimaata, mutta älkää istuttako. Vanha sanontakin kuuluu, että helatorstai on niin pyhä päivä, ettei rikkaruohokaan kasva, sanoo Hintikainen. 

PUUTARHANHOIDON lisäksi kuunkierto vaikuttaa muun muassa hyvinvointiin, sadonkorjuuseen, arkiaskareisiin ja säähän. Erityisesti maaliskuu on mielenkiintoista aikaa sään ennustamisen suhteen. 

–Tarkkailkaapa, millä tuulella uusi kuu syntyy. Sellaista säätä, kun on perjantaina 24. maaliskuuta, se tahtoo pitää koko kevään, eli jopa parikin kuukautta. Jos perjantaina on oikein kylmä ja tuulinen päivä, ei suotta kannata haaveilla keskimääräistä lämpimämmästä keväästä, neuvoo Hintikainen. 

Saamme kunnon informaatiopläjäyksen myös kuunkierron vaikutuksista kehoon ja hyvinvointiin ja siihen, milloin on oikea aika aloittaa projekteja tai milloin ei kannata mennä isoihin operaatioihin. Kuunkierto vaikuttaa kaikkeen ja kaikkialla. 

Lopuksi Hintikainen muistuttaa maadoittumisen tärkeydestä. 

–Kengät ovat maailman vaarallisin keksintö, koska ne erottavat meidät maanpinnasta. Maan pinnalla on negatiivinen sähkövaraus ja ilmassa on positiivinen sähkövaraus. Kehon pitäisi saada olla kosketuksessa maanpintaan, jotta se pääsisi purkamaan sähkövaraustaan. Joten kävelkää paljon paljain jaloin! Talvellakin voi käydä maadoittumassa pihalla vaikka villasukat jalassa. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.