Uusimmat kesäblogit:

Vuoden ensimmäistä vauvaa Kortesjärvellä muistettiin Lions Clubin toimesta 

Kultalahden perhe otti kiitollisena vastaan LC Kortesjärven muistamiset.
Kultalahden perhe otti kiitollisena vastaan LC Kortesjärven muistamiset.

TAMMIKUUN 27. päivä syntyi Anniina ja Matti Kultalahden perheeseen Kortesjärven ensimmäinen vauva. Lions Club Kortesjärvi kävi tervehtimässä perhe Kultalahtea ja ojensi heille 300 euron stipendin sekä 50 euron lahjakortin paikalliseen valokuvausliikkeeseen. 

–LC Kortesjärvellä on pitkä perinne perheiden muistamisessa, se on meille kunnia-asia, kertoo yhdistyksen presidenttinä toimiva Jarkko Mattila. 

–Tietosuojamuutokset ovat tähän tuoneet omat haasteensa, kun neuvolasta ei saa enää antaa nimiä. Ratkaisimme ongelman sillä, että laitoimme sivuillemme tietoa asiasta, jotta perheet osaisivat itse ilmoittaa perheenlisäyksestä, hän jatkaa. 

Kultalahtien perheenlisäyksestä yhdistykselle tiesivät ilmoittaa isovanhemmat, joilla oli tietoa perinteestä.  

–Siinä mielessä hauska juttu, että myös esikoisemme sattui olemaan Evijärvellä vuoden ensimmäinen vauva kolme vuotta sitten. Evijärvellä oli samanlainen perinne vuoden ensimmäisen vauvan muistamisessa, kertoo Anniina. 

ARKI Kultalahden perheessä on lähtenyt hyvin käyntiin. Vauva sai nimeksi Eemeli ja isoveli Viljami on perheen uudesta tulokkaasta ihastuksissaan. 

–Tulevaisuus näyttää, jatkuuko perheessämme vuoden ensimmäisten vauvojen perinne, nauraa Anniina. 

LC Kortesjärvellä juhlavuosi 

50 VUOTTA täyttävä Lions Club Kortesjärvi tekee vapaaehtoistyötä yhteisön hyväksi suurella sydämellä. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä 29 jäsentä. 

–Iloksemme saimme viime syksynä toimintaan mukaan kolme alle 40-vuotiasta. Se on merkittävä asia, koska yleensä jäsenten keski-ikä huitelee tuossa 50 vuoden korvilla, sanoo presidenttinä toimiva Jarkko Mattila.  

Juhlavuottaan yhdistys on aloittanut juhlimaan jo viime vuoden puolella. Perinteisen toiminnan lisäksi on järjestetty konserttia ja muualle haudattujen muistokiveä, avustettu ukrainalaisia ja paljon muuta.  

–Kaikki varat mitä yhdistys saa, laitamme eteenpäin. Yhdistyksen jäsenet eivät saa toiminnasta minkäänlaista rahallista hyötyä, ainoana motivaattorina on ja täytyy olla halu yhteisen hyvän tekemiseen, painottaa Mattila. 

–Kerran vuodessa meillä on ollut tapana tehdä jokin reissu, mutta nekin kustannetaan aina omasta pussista. 

SUURIMMAN osan varoistaan yhdistys saa latoarpojen myynnistä. Lato valmistetaan talkoovoimin ja arvotaan perinteisesti markkinoiden yhteydessä. Tärkeimpiä lahjoituskohteita kerätyille varoille ovat lapsi- ja nuorisotyö sekä vanhustyö. Vanhuksille on järjestetty ohjelmaa, ja yksiköitä on myös avustettu erilaisissa hankinnoissa.  

–Aina välillä meiltä kysytään lahjoitusta johonkin tiettyyn tarpeeseen. Yleensä olemme pystyneet summan myös antaa.  

–Jokavuotisiin perinteisiin kuuluu myös stipendien jako valmistuneille keväällä ja kypärien jako alaluokkalaisille syksyisin. Myös diakoniapuolelle olemme antaneet jakoon lahjakortteja jouluisin, he ovat ne sitten antaneet eteenpäin tarvitseville, lisää Mattila. 

Hän itse muistelee olleensa LC Kortesjärven toiminnassa mukana kuutisen vuotta.   

–Tuttu kaveri pyysi tähän ja silloinhan se on helppo hypätä mukaan, kun tuntee jonkun porukasta jo entuudestaan. Aina on tullut oltua jonkinlaisessa toiminnassa mukana. Ehkä siihen on saanut mallin kotoa, äitini on ollut samanlainen. Koen yhdistysten toiminnan todella tärkeänä, varsinkin pienillä paikkakunnilla. Hyvän tekemisestä tulee hyvä mieli. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.