Lappajärven toimintakeskuksen taidetta esillä Alajärvellä

Lappajärven toimintakeskuksen taidetta on esillä maaliskuussa Villa Väinölässä. Kuva: Päivi Haapaniemi.
Lappajärven toimintakeskuksen taidetta on esillä maaliskuussa Villa Väinölässä. Kuva: Päivi Haapaniemi.

LAPPAJÄRVEN toimintakeskuksen ja taidepiirin taide- ja käsityönäyttely Sielun viiva – Käden jälki on esillä Alajärvellä Villa Väinölässä 3.–29. maaliskuuta.

Kuluneen vuoden aikana toimintakeskuksessa on työstetty erilaisia käsitöitä. Kädentaidoissa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia materiaaleja, kuten puuta, paperia, lankaa ja luonnonmateriaaleja. Ajatuksena on pyrkiä käyttämään tuotteissa kierrätysmateriaaleja mahdollisuuksien mukaan. Yhteisenä projektina on valmistettu eläväiset akvaariot, joissa on käytetty rohkeasti värejä ja mielikuvitusta.

Toisena osiona ovat taidepiirissä valmistuneet taidetyöt. Piiri on Järvilakeuden kansalaisopiston kurssi Taidetta ilolla ja sydämellä. Tekniikoina ovat lähinnä perinteiset piirustus ja maalaus. Tänä vuonna piiriläiset ovat myös tehneet maalaukset taulunpohjille paperitöiden lisäksi. Mukana näyttelyssä on kyllä yksi yhteinen savityökin, ihana savisiili. Maalaukset ovat värikylläisiä taidonnäytteitä monivuotisilta taiteen harrastajilta.

Taidot ja rohkeus ilmaista ovat karttuneet vuosien myötä, jokaisella on oma tyylinsä, oma elävä viivansa, oma luovuutensa.

Taidepiiri kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa ja taiteenteon lisäksi tunneilla rupatellaan ja jutellaan taiteesta ja muistakin asioista. Tunnin alussa usein tutkitaan eri taiteilijoiden teoksia, ja opitaan taiteesta ja taidehistoriastakin näin lisää.

Mukana olleet ohjaamassa toimintakeskuksen ohjaajat Katja Ikola, Maria Laurila, Riikka Luoma-aho ja Minna-Maria Salo. Kansalaisopiston taidetunteja opettaa Ulla Hautamäki ja mukana avustamassa ovat toimintakeskuksen ohjaajat.

Päivi Haapaniemi

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.