Leijonanmieli käynnisti vaalikampanjansa 

Sam Leijonanmielen eduskuntavaalikampanja käynnistyi lauantaina Lakis Areenalla.

VIIME lauantaina sai Lakis-Areenalle saapunut yleisö kuulla harvinaisen selväsanaisen vaalilupauksen. Sen lausui syvällä rintaäänellä Vimpelin kuntaa neljä vuotta johtanut Sam Leijonanmieli, joka on kansanedustajaehdokkaana Vaasan vaalipiirin Kokoomuksen listalta. Miehen vaalinimi on Kansanleijona, joka persoonallisuudellaan hyvin kuvaa monille kunnanjohtajan toiminnasta tutuksi tullutta Samia. 

–Lupaan tulla kutsusta paikalle, olla esittämättä tietäväni kaikesta kaikkea, tarvittaessa pitää turpani kiinni, kuunnella ja tehdä muistiinpanoja ihmisille merkityksellisistä asioista. Lupaan ympäröidä itseni itseäni viisaammilla ihmisillä ja viime kädessä johtopäätösten jälkeen, horjumatta ajaa Suomen ja sen katajaisen kansan etua ja asioita. Lupaan olla nöyrä, mutta olla nöyristelemättä. Takaan enemmän tekoja ja vähemmän juhlapuheita, lupaa Leijonanmieli. 

Hän kertoo olleensa ennen poliittisesti sitoutumaton, mutta Suomen velkaantumisesta ja huonoista päätöksistä sekä kunnanjohtajan työssään näkemistään epäkohdista johtuen syntyi päätös lähteä ajamaan suomalaisten etua ja parempaa Suomea. 

Epäselväksi ei jäänyt Kansanleijonan kanta Suomen taloustilanteesta. Velkaantumisen tulee loppua, Suomi ei kestä nykymenoa. Realistisesti mies totesi seuraavan neljän vuoden päättäjien työn olevan nykyisen taloustilanteen ja sen suunnan kääntämisen takia ”verta, hikeä ja kyyneleitä”.  

Turvallisuus edellä

TEEMOINAAN kansanedustajan työssä Leijonanmieli pitää turvallista Suomea, joka sisältää sekä ulkoisen että sisäisen turvallisuuden. 

–Suomen tulee tehdä omia päätöksiä, ja meillä tulee olla vahva oma puolustus. Meidän tulisi myös käyttää niin sanottua lakisodankäyntiä yllättävissä ja turvallisuuttamme uhkaavissa tilanteista. Meiltä löytyy lainsäädännöstämme perusteet, jotka voimme ottaa tarvittaessa käyttöön kyselemättä lupaa muilta. Tällainen on esimerkiksi tilanne, jos rajoillemme vyöryy hallitsematon määrä maahan pyrkivää väkeä. Nyt Suomi on lähinnä käyttänyt lakeja itseään vastaan. Minua ottaa päähän, kuinka Suomea on viime vuosina pala palalta murrettu siten, että yhteiskunnan peruspilareita on vakavasti nakerrettu, tai jostain asioista jopa luovuttu, kuten Puolustusvoimien heikennykset sekä energiaomavaraisuutemme ja ruuantuotannon alasajo. 

Sisäisen turvallisuuden suhteen maahanmuuttajien integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan on tärkeää.  

–Emme halua lähteä Ruotsin tielle, emme halua Suomeen jengikulttuuria, hän sanoo. 

Verenpaineen saavat Kansanleijonalla nousemaan myös niin sanottu sääntö-Suomi turhine byrokratioineen.  

–Emme tarvitse kompostintarkastajan virkoja, ihmisten pitää saada elää vapaata normaalia elämää, jota ei saa rajoittaa älyttömillä säännöksillä, joiden valvominen rahoitetaan yhteiskunnan varoista. Julkiselta sektorilta tulee leikata kaikki turha rahaa nielevä byrokratia ja joutava valvominen pois, siinä säästämme suuret määrät rahaa. 

Vaalilupaustaan Kansanleijona täydentää vielä kadettilupauksellaan.  

Ilmassa oli kansanjuhlan tuntua.

Yhdessä tekemällä eteenpäin

Tilaisuudessa kuultiin myös Leijonanmielen tukijoukkojen kannatuspuheenvuorot, joissa Samin erilaisia puolia ja vahvuuksia tuotiin esiin. Äänessä olivat Patrik Itäniemi, Riikka Varila, Seppo Rauma, Inka Herrala, Seppo Tuomisalo, Saara Sofia Gustafsson sekä Esa Rentola. 

Varsin antoisan puheenvuoron tilaisuudessa piti myös Peter Vesterbacka, joka kertoi Slushin menestystarinan maailman parhaaksi Startup-tapahtumaksi.  

–Lähdimme pienestä liikkeelle, mutta toimintatapamme oli toisenlainen kuin Piilaaksossa. Aluksi Slushissa kävi kolme ministeriä, nyt siellä käyvät kaikki ministerit, kertoo Vesterbacka. –Vaikka Slush on keskellä pimeää ja loskaista Suomen marraskuuta, siellä ovat paikalla maailman mittakaavassa todella suuret rahat.   

Hänen viestinsä on, että yhdessä tekemisellä, oikealla asenteella ja kovalla työnteolla ja toimimalla, voimme päästä suuriinkin tavoitteisiin.  

Lopuksi kansaa viihdytti Vimpelin oma lahjakkuus, paikallinen bändi Lolan Petiyö. 

Tiina Kiviaho 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.