Ystävänpäivä innoitti juhlimaan ystävyyttä koko viikon 

Missiokahvilassa viivyttiin viime viikolla ystävyysteeman äärellä.
Missiokahvilassa viivyttiin viime viikolla ystävyysteeman äärellä.
Missiokahvilassa viivyttiin viime viikolla ystävyysteeman äärellä.
Missiokahvilassa viivyttiin viime viikolla ystävyysteeman äärellä.
EVIJÄRVEN helluntaiseurakunnan luotsaama Missiokahvila juhlisti uudistetuissa tiloissaan ystävyyden teemaa virallisesta ystävänpäivästä aina perjantain iltahämäriin asti.

Viikon starttasi tiistaina kahvilan ja Kottarin maitotilan jäätelömyynnin lisäksi illan ”Pianokimara” jossa Raimo Joensuu esitti 60 vuoden ajalta elämänsä tärkeimpiä kappaleita pianolla improvisoiden. Konserttia rikastuttivat myös runot ja lauluryhmän esitykset. Pianokimara muodostuikin kokonaisuutena hyvin vahvaksi kokemukseksi monille, sävelten ja tarinoiden löytäessä kosketuspintaa kuulijoiden omaankin matkaan. 

Viikkoa jatkettiin keskiviikkona kakkukahvien ja keskustelun merkeissä. Senioripiiri pysähtyi yhdessä pohtimaan ystävyyttä ja ystävänä olemista. Näkemykset hyvän ystävän piirteistä olivat yhteneväisiä ja ne kirjattiin ylös ja ripustettiin ”huoneentauluksi” kahvilan seinälle. Kukapa ei haluaisi olla tai saada vierelleen ystävää, joka olisi muun muassa luotettava, avoin ja nöyrä? 

Torstaina oli mahdollisuus yhteislaulun lomassa jakaa kokemuksia ystävyydestä. Keskustelujen punaisena lankana oli kokemukset ystävyydestä vaikeiden tilanteiden keskellä. Ystävyyden voima kuului tositarinoissa kun apua oli koettu esimerkiksi sairaana, taloudellisessa ahdingossa ja turvattomuutta kokiessa. Monet kertoivat rukoilleensa vaikeiden tilanteiden keskellä, jolloin ystävän apu oli toiminut vastauksena rukouksiin. 

PERJANTAIN keittopäivän yhteydessä helluntaiseurakunnan pastori Jaakko Keto jakoi ajatuksia ateriayhteyden merkityksestä. Yhteiseen ruokapöytään istumisessa kiteytyy paljon ystävyyden syvää ja pyhääkin olemusta. Keittopatojen tyhjennettyä Iltakahvila kestitti vielä viikon viimeisiä kävijöitä. Ennen valojen sammuttamista nuoriso istui jakamaan ystävyyden parhaita asioita, joista esille nousi muun muassa yhteiset muistot, salaisuuksien jakaminen, yhdessä nauraminen ja pelleily. 

Viikon ajan tarjolla oli laadukkaita leivonnaisia, joita useat vapaaehtoiset olivat tehneet. Kahvilan erikoisuuksiin kuului se, että kaikki tarjottava oli ilmaista. Vapaaehtoisen maksun pystyi kilauttamaan pieneen maitotonkkaan tarjoilutiskin päässä. 

Kahvila jatkaa toimintaansa normaalisti. Kevään ajan teemoja sekä ohjelmaa suunnitellaan aina viikkokohtaisesti. Monipuoliset tarjoilut ja ohjelma tulevat olemaan edelleen kaikille ilmaista, vapaaehtoinen maksu mahdollistettuna. Aukioloajat ilmoitetaan muun muassa Järviseudun Sanomien ja helluntaiseurakunnan Facebook-sivujen kautta. 

Essi Kujala 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.