Järvilakeuden kansalaisopisto kysyy hybridi- ja etäopetuksesta

Järvilakeuden kansalaisopisto selvittää kyselyllä, onko ihmisillä kiinnostusta ja mahdollisuuksia osallistua opetukseen hybridimallilla.
Järvilakeuden kansalaisopisto selvittää kyselyllä, onko ihmisillä kiinnostusta ja mahdollisuuksia osallistua opetukseen hybridimallilla.
Koronapandemia toi etäopetuksen rytinällä kansalaisopistoihin, mutta digitaalisuus voi vähentää osallistumisen esteitä tulevaisuudessakin. Mitä jos voisit jatkossa osallistua kurssille etänä, jos et saa esimerkiksi lapsenvahtia, sairastut tai olet lomareissussa?

Hybridimuotoisella tarkoitetaan kurssitoteutusta, jossa osa kurssilaisista on paikan päällä ja osa osallistuu opetukseen etäyhteyksin. Etämuotoisella kurssitoteutuksella tarkoitetaan, että kaikki osallistuvat etäyhteyksin.

Hybridi- ja etämuotoisilla kurssitoteutuksilla voidaan tulevaisuudessa ehkä jopa välttää kurssien peruuntumisia: Jos samansisältöiselle kurssille (esimerkiksi kielissä) on eri kunnissa tullut liian vähän osallistujia, toteutus onnistuisi kuitenkin hybridimuotoisena. Etä- ja hybridikurssitoteutuksista poissuljetaan pääsääntöisesti kurssit, missä toiminta liittyy oleellisesti jonkin tuotteen valmistamiseen (kuten keramiikka, puutyö tai kudonta).

Järvilakeuden ja Kurikan kansalaisopistoissa on käynnissä Opetushallituksen rahoittama Monidigi-hanke, joka muun muassa luo opistoille yhtenäisiä laatukriteerejä etä- ja hybridiopetuksen toteuttamiseen sekä parantaa tuntiopettajien digitaitoja.

–Kartoitamme opiskelijoiden tarvetta ja valmiutta ottaa osaa kursseihin hybridi- ja etämuotoisesti. Vastaa kyselyyn 12.3. mennessä. Halutessasi voit myös jättää yhteystietosi ja osallistua S-ryhmän 50 euron lahjakortin arvontaan, kehottaa koulutussuunnittelija Maaria Koivula-Talkkari.

Linkki kyselyyn: https://forms.office.com/e/0KsKGGA1fq

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.