Ilmavoimat tutuksi Kortesjärven koululaisille. 

Kuvassa edessä vasemmalta lukien: Ilkka Peura, Olli Nieminen, Eeva Haapsaari ja Tapio Tähkänen. Takana upseerioppilaat Elias huvila, Eemil Roomussaar, Viljami Vehmanen ja Oliver Haimi
Kuvassa edessä vasemmalta lukien: Ilkka Peura, Olli Nieminen, Eeva Haapsaari ja Tapio Tähkänen. Takana upseerioppilaat Elias huvila, Eemil Roomussaar, Viljami Vehmanen ja Oliver Haimi
Kuvassa edessä vasemmalta lukien: Ilkka Peura, Olli Nieminen, Eeva Haapsaari ja Tapio Tähkänen. Takana upseerioppilaat Elias huvila, Eemil Roomussaar, Viljami Vehmanen ja Oliver Haimi
Kuvassa edessä vasemmalta lukien: Ilkka Peura, Olli Nieminen, Eeva Haapsaari ja Tapio Tähkänen. Takana upseerioppilaat Elias huvila, Eemil Roomussaar, Viljami Vehmanen ja Oliver Haimi

Kauhavan tehomummo Eeva Haapsaari oli taannoin kysynyt ilmasotakoulun johtajalta eversti Vesa Mäntylältä, voisiko hän lähettää muutamaa ohjaajaoppilasta kertomaan Kauhavan koululaisille tämän päivän varusmiespalvelumahdollisuuksista ilmavoimissa. Eversti Mäntylä oli sanonut toteuttavansa tällaisen toivomuksen mielellään, niinpä ystävänpäivänä 14.2.2023 saapui neljä lento RUK:n upseerioppilasta Kauhavalle vieraillen Ylihärmän ja Kortesjärven kouluilla kertomassa mitä mahdollisuuksia ja erilaisia vaihtoehtoja ilmavoimat voisivat tarjota tämän päivän nuorille varusmiespalvelun ja jopa tulevan ammatinkin suhteen. Poikien antama tietoisku näytti kiinnostavan oppilaita kovasti. Ilmasotakoulu toimii nykyisin Jyväskylän varuskunnassa Tikkakoskella, jonne se siirtyi Kauhavalta muutamia vuosia sitten. Ilmasotakoulu vastaa upseerikoulutuksen yhteisten opintokokonaisuuksien toteuttamisesta, palkatun henkilökunnan jatko- ja täydennyskoulutuksesta sekä varusmieskoulutuksesta. Ilmasotakouluun voi päästä varusmiespalvelukseen joko kutsunnoista tai hakemalla erikoisjoukkohaussa. Näitä ovat lentoreserviupseerikurssi, aliupseerikurssin lentotekninen linja, aliupseerikurssin johtokeskuslinja ja sotilaskuljettajakurssi. Ilmavoimien erikoiskursseille pääsy edellyttää aina hakeutumista erikoisjoukkohaun kautta.    

Ei vierailun informaatioanti jäänyt pelkästään yksipuoliseksi. Vierailijat pääsivät tutustumaan entisen lentosotakoulun alueeseen, ja lentosotakoulun perinneyhdistyksen puheenjohtaja Olli Nieminen perehdytti upseerioppilaat Kauhavan lentosotakoulun 85 vuotiseen historiaan. 

Mauri Jokela

Luitko tämän: Kauhavalla vieraillut puolustusministeri toppuuttelee Jussi Niinistöä

Lisää Kauhavan sotilaskodista: Kauhavan sotilaskoti löytyy tänä päivänä auton takakontista

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.