Hub logisticsin 10 vuoden taival on taittunut kumppanuuden ja luottamuksen ilmapiirissä 

Tuomas Antila näkee Hub Logisticsin tulevaisuuden valoisana.
Tuomas Antila näkee Hub Logisticsin tulevaisuuden valoisana.

HUB LOGISTICS on vuonna 1992 perustettu yksityisomisteinen, suomalainen logistiikkapalveluyritys, jolla on toimintaa yhdellätoista paikkakunnalla. Vimpelin yksikkö on näistä pohjoisin. 

–Tässä vuosia takaperin meillä oli kevättalvella eteläisemmistä yksiköistä vieraita käymässä. Heille Vimpeli oli jo melkein kuin Lappia. Hotelli Alvariinissa ei ollut tilaa, joten ohjasin porukan yöpymään Käpyniemen lomatilalle Alajärvelle, illalla vein heidät syömään Alvariiniin. He aivan ihmeissään ihastelivat maisemia, kimaltelevaa lunta, ravintolassa tarjolla ollutta paikallista lihaa ja viiniä ja sitä, että jopa hampurilaisen leipä oli paikallisesta leipomosta. On jäänyt hyvin mieleen, kun he sanoivat: teillä on täällä aivan kaikki, puuttuuko jotain? Sanoin, että lääkäripalvelut ovat Seinäjoella asti, jos illalla myöhään sairastuu, muuten meillä on täällä kaikki, muistelee yksikön päällikkö Tuomas Antila

Hub logistics tuottaa Ruukille logistiikkapalveluita ja Antila on ollut matkassa mukana alusta asti. Ennen oman logistiikkakeskuksen valmistumista yritys aloitteli toimintaansa Ruukin tiloissa. 

–Meitä siirtyi silloin Ruukilta tänne Hubille kymmenen henkilöä töihin. Yhteistyö Ruukin kanssa on näiden vuosien aikana syventynyt kumppanuudeksi. Yhdessä kehitämme muun muassa toimitusketjuja ja henkilökunnan osaamista, kaikki pohjautuu yhdessä tekemiseen. Keskinäinen luottamus on ollut aina erinomaista, kiittelee Antila. 

–Kehittämistyöstä esimerkkinä, meillä on täällä ainoana Vaasan läänissä käytössä puhekeräily. Työntekijöillä on kuulokkeet päässä, joihin tulee ohjeet keräilystä, työntekijän ei tarvitse tietää mitään tuotteista ja järjestelmä ohjaa keräilemään tuotteet oikeasta paikasta oikeaan aikaan. Puhekeräily otettiin käyttöön, kun toimintaa haluttiin tehostaa ja vähentää virheiden määrää. Tämä on jo kuusi vuotta vanha, mutta siltikin vielä aivan huipputekninen juttu. Toiminnan on laskettu tehostuneen 29 prosenttia, kertoo Antila. 

KYMMENESSÄ vuodessa on maailma muuttunut paljonkin ja mukana muutosten tuulissa on pysyteltävä. Tällä hetkellä Hub logistics työllistää vakituisesti 18 henkilöä Vimpelissä. Konsernitasolla noin 300 työntekijää  

–Kymmenen vuoden aikana digitalisaatio ja sähköinen tiedonsiirto on kasvanut valtavasti, ja tulee yhä kasvamaankin. Tulevaisuudessa myös verkkokaupan osuus tulee lisääntymään. Siihen sopivien alustojen ja ohjelmistojen integrointiin tulemme konsernitasolla panostamaan ja kehitystyöhön muutoinkin. Rakennusteollisuus on arvioinut 2023 vuoden 20 prosenttia pienemmäksi, mutta sen suhteen emme kuitenkaan ole niin huolissamme, kun tiedämme, että remontteja ei voi loputtomiin siirtää ja vuotava katto täytyy aina korjata, sanoo Antila 

–Kiireet tulevat kyllä taas. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.