Evijärven kunnan kaikkiin vuokrataloihin valokuituyhteydet

Evijärven kunnan omistamat vuokrahuoneistot saavat modernit tietoliikenneyhteydet, kun Valokuitunen rakentaa jokaiseen huoneistoon oman valokuituyhteyden.
Evijärven kunnan omistamat vuokrahuoneistot saavat modernit tietoliikenneyhteydet, kun Valokuitunen rakentaa jokaiseen huoneistoon oman valokuituyhteyden.
Evijärven kunnan omistamat vuokrahuoneistot saavat modernit tietoliikenneyhteydet, kun Valokuitunen rakentaa jokaiseen huoneistoon oman valokuituyhteyden.
Evijärven kunnan omistamat vuokrahuoneistot saavat modernit tietoliikenneyhteydet, kun Valokuitunen rakentaa jokaiseen huoneistoon oman valokuituyhteyden.

VALOKUITUNEN rakentaa Evijärven kunnan omistamiin vuokrahuoneistoihin valokuituyhteydet. Hyväksytty tarjous käsittää 99 huoneistoa. Jokaiseen asuntoon tulee oma yhteys, ja asukas voi itse tilata valokuituun haluamansa nettipalvelut Valokuitusen verkon laajakaista- ja palveluvalikoimista. Valokuituverkko rakennetaan tämän vuoden aikana.

Evijärven kunnan omistamat vuokrahuoneistot saavat modernit tietoliikenneyhteydet, kun Valokuitunen rakentaa jokaiseen huoneistoon oman valokuituyhteyden. Kiinteistöihin rakennetaan valokuituverkkoratkaisu, jossa Valokuitunen rakentaa asuntoihin valokuituyhteydet ja asukkaat saavat itse vapaasti valita ja hankkia omiin tarpeisiinsa sopivan laajakaistaliittymän Valokuitusen verkon laajakaista- ja palveluvalikoimista.

Pienelle kunnalle toimintavarma valokuitu on tärkeä elinvoima- ja kilpailukykytekijä. Etätöiden lisääntyminen ja netinkäytön kasvu arjessa muun muassa eri laitteiden ja palveluiden nopean digitalisoitumisen vuoksi ovat luoneet toimintavarmojen nettiyhteyksien jatkuvasti kasvavan tarpeen.

– Kunnassa halutaan panostaa vuokratalojen tasoon ja pitää asunnot nykyaikaisina. Osana tätä tavoitetta on luontevaa rakentaa kiinteä verkkoyhteys kunnan vuokra-asuntoihin. Kiinteä, nopea ja toimintavarma nettiyhteys antaa mahdollisuuden myös esimerkiksi etätyöskentelyyn Evijärveltä, kunnanjohtaja Mikko Huhtala kertoo.

EVIJÄRVI valitsi valokuituverkon toteutustavaksi verkon, jossa kuituverkko ja laajakaistapalvelut on selkeästi eriytetty toisistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kunta ei päätä kuntalaistensa puolesta heidän laajakaistapalveluoperaattoreitaan. Päätös ei myöskään luo eriarvoisuutta kuntalaisten kesken, koska kunta ei kustanna asukkaiden nettiliittymiä, vaan ainoastaan huolehtii siitä, että kiinteistöön tulee yhteys. Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kauniston mukaan valokuitua voi pitää jo kiinteistössä samankaltaisena perusinfrana kuten sähköä ja vettä.

– Verkossamme on asiakkaille kymmeniä eri nettiliittymävaihtoehtoja ja niiden tarjoajiakin jo kahdeksan. Tuoreimpana on tammikuussa Suomeen tullut kansainvälinen toimija Bahnhof. Kun laajakaistaliittymissä on runsaasti valinnanvaraa, tarkoittaa se kuluttajalle sitä, että hinnat ja palvelut pysyvät kilpailukykyisinä, Kaunisto kertoo.

Valokuitunen rakentaa yhteydet Evijärven kunnan kohteisiin tämän vuoden aikana.

– Olemme erittäin iloisia, että saimme tehtyä kunnan kanssa sopimuksen, joka hyödyttää myös muita kuntalaisia eikä pelkästään näissä asunnoissa asuvia. Evijärvelle nyt rakentuvaan verkkoon on myös muiden lähistöllä asuvien mahdollisuus liittyä. Laajennamme verkkoa, kun kiinnostusta liittymiseen riittää. Ponnistelemme sen eteen tulevina kuukausina, että mahdollisimman monelle saataisiin nyt samalla kertaa yhteydet toteutettua, jotta verkonrakentamistöistä aiheutuisi mahdollisimman vähän häiriöitä, Kaunisto kertoo.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.