Evijärven Missio-kahvilassa vietetään Ystävyyden viikkoa

Evijärvellä toimivassa Missio-kahvilassa vietetään Ystävyyden viikkoa.
Evijärvellä toimivassa Missio-kahvilassa vietetään Ystävyyden viikkoa.
Evijärvellä toimivassa Missio-kahvilassa vietetään Ystävyyden viikkoa.
Evijärvellä toimivassa Missio-kahvilassa vietetään Ystävyyden viikkoa.
Evijärven Missio-kahvilassa ensi viikolla vietetään ystävyyden ympärille rakentuvaa teemaviikkoa uudistetuissa tiloissa.

HELMIKUUN 14. päivä on monelle tuttu ystävänpäivän vietosta. Kouluissa saatetaan ystävyyden tärkeyttä nostaa erityisesti esiin tai työpaikan kahvipöydästä voi löytyä teemaan sopivia kylkiäisiä. Myös Evijärven Missio-kahvilan vapaaehtoiset haluavat antaa mahdollisuuden tärkeälle ystävä-teemalle syksyllä avatun kahvilan tiloissa.

–Meidän tavoitteena on laajentaa sanaa ystävä ystävyydeksi. Meidät kaikki on kutsuttu olemaan ystäviä toisillemme. Että emme vain valikoisi ystäviämme. Ystävällisyys on yhdistävä ja jokaiselle tarkoitettu mahdollisuus, joka voidaan valita, kertoo Sinikka Nyberg, yksi kahvilan vapaaehtoistyöntekijöistä. 

Valtakunnallisesti järjestetty kristinuskolle pohjautuva Se Löytyi -kampanja rantautui myös Evijärvelle ja syyskuussa avattu kahvila jäi keskustan katukuvaan ja piti ovensa auki kampanjan jälkeenkin.

–Huomattiin että väkeä alkoi käydä ja moni ikäihminen koki kohtaamispaikan tarpeelliseksi. Koululaisiakin piipahti ikään kuin välipalalle, Nyberg toteaa.

Nyt kahvila on remontissa ja uudistettua ilmettä pääsee katsomaan ystävyyden teemaviikolla. Kahvila on avoinna kello 13–17 tiistaista perjantaihin ja teemaan sopivaa tapahtumaa on jokaiselle aukiolopäivälle. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Avajaisia vietetään tiistaina Kottarin Tilameijerin tuotteiden ja pianokimaran merkeissä. Raimo Joensuu soittaa hänelle tärkeitä kappaleita kello 18 alkaen. Mukana pienimuotoinen kuoro ja yleisö voi osallistua lauluun. Keskiviikkona senioripiiri kello 13.30 alkaen, keskustelua ja tarinoita ystävyydestä. Torstain teema on Ystävyys ilossa ja surussa, konkretiaa, jakamista ja yhteislaulua alkaen kello 14. Perjantaina keittolounastarjoilu kello 13 alkaen ja 17–20 iltakahvila.

 Jatkossa kahvila on auki aina keskiviikosta perjantaihin klo 13–17 välisenä aikana.

Noora Tupeli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.