Vanhasta pakusta rakentuu sauna-auto – projektia voi seurata YouTubessa, mutta ihan kaikki ei ole sitä miltä se näyttää

Juhana Mikkola, Joni Kaipio ja Ilari Mikkola ovat pitkän linjan tubettajia. Moottorit ja vauhti kiinnostavat - parhaillaan materiaalia syntyy pakettiauton muuttamisesta saunapakuksi.
Juhana Mikkola, Joni Kaipio ja Ilari Mikkola ovat pitkän linjan tubettajia. Moottorit ja vauhti kiinnostavat - parhaillaan materiaalia syntyy pakettiauton muuttamisesta saunapakuksi.
Viiden kaveruksen YouTube-kanava Liiderit kertoo parhaillaan tarinaa siitä, kuinka vanhasta pakettiautosta rakentuu sauna-auto.

JOSKUS sitä vain on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kaverukset, alajärveläinen Ilari Mikkola ja pietarsaarelainen Joni Kaipio olivat miettineet, että olisi hauska tehdä saunapaku. Viime kesänä he olivat ohjaajina lasten leirillä, jonne eräs tuttu mies tuli Fiat Ducatollaan vuosimallia 2001.

–Juteltiin siinä pihalla, että tuo olisi juuri sellainen auto, johon sauna olisi hyvä rakentaa, ehkä tuollainen hankitaan joskus, muistelee Kaipio.

–Mentiin siitä sisälle ja istuttiin hetken päästä pakun omistajan kanssa samassa pöydässä, kun hän kysyi, haluaisitteko ostaa pakun. Katsottiin siinä toisiamme ja hymy levisi huulille, jatkaa Mikkola.

Kun kävi ilmi, että hinta oli järkevä ja auto oli koeajettu, tehtiin ostopäätös.

Autoprojektia voi seurata YouTubessa Liiderit -kanavalla, jonka he perustivat pari vuotta sitten Juhana Mikkolan, Eemil Hiltusen ja Eetu Kaipion kanssa. Pakettiauton muuttamista sauna-autoksi käsittelevästä videosarjasta on julkaistu nyt kaksi osaa.

Yhdessä tekemistä

Auto on parhaillaan Pietarsaaressa, jonne kaveriporukalla kokoonnutaan mahdollisuuksien mukaan.

–Ihan kaikkea ei itse osaa, ja kavereiden kanssa on paljon hauskempi tehdä, Mikkola kertoo.

–Aina kun on saatu poppoo kokoon, on tehty jotain eteenpäin. Kaiken aikaa tehdään hankintoja ja suunnitelmia, Kaipio toteaa.

Iso osa tekemisen hauskuutta on tapahtumien kuvaaminen ja videoiden tekeminen. Niitä syntyy pääasiassa moottoriurheilun ja hauskanpidon ympärille. Välillä kuvataan vaikka uimahyppyjä. Liiderit-YouTube-kanavalla on 11 000 tilaajaa ja sen videoita on katsottu yhteensä noin 650 000 kertaa. Hyvä meininki on tärkeämpi kuin se, että videoita tehtäisiin tekemisen vuoksi. Julkaisutahtia ovat hiljentäneet viime aikoina työkiireet ja se, että osa porukasta on ollut armeijassa.

–Kaikki ei videoilla ole välttämättä sitä miltä se näyttää, joten kannattaa katsoa pilke silmäkulmassa, Juhana Mikkola toteaa.

Dramatiikkaa saadaan lisättyä pienillä tehokeinoilla, jotka pitävät katsojan mielenkiintoa yllä. Sen verran voitaneen tehdä juonipaljastuksia, että uusimmassa pakuvideossa mystisen sähkövian aiheuttama katku liittyy jollakin tapaa ammattikäyttöön tarkoitettuun savukoneeseen.

Erilaisten jäynien ja jekkujen eli pränkkien tekeminen toisille on tässä porukassa varsin yleistä.

–Joskus Joni ja Ilari esimerkiksi esittävät, että eivät ole vielä edes heränneet, kun pitäisi olla jossakin, tai ovat auton konepelti auki tien poskessa, vaikka ovat ihan ajoissa tulossa, Juhana Mikkola kertoo.

Media-alan osaamista

MIKKOLAN veljekset ovat tehneet videoita YouTubeen ja erilaisia media-alan töitä yläkouluikäisistä saakka. Tällä hetkellä Ilari tekee opettajan sijaisuuksia Jyväskylän seudulla ja armeijasta päässyt Juhana jatkaa yritystoimintaansa, joka keskittyy tällä hetkellä pääasiassa videoiden editointiin. Vuosien varrella hänellä on ollut asiakkaina monia nimekkäitä tekijöitä. Hiljattain hän teki sopimuksen Iha Just Imus -kanavan kanssa, joka on yksi Suomen suosituimmista yli 85 miljoonalla katselukerrallaan ja palkittu kaksi kertaa vuoden viihdekanavana.

–Koulupaikka Seinäjoella odottaa, mutta jatkan töiden tekemistä siinä ohella, Juhana Mikkola toteaa.

Joni Kaipio työskentelee tilitoimistoalan perheyrityksessä.

Kesällä saunomaan?

TAVOITE on saada saunapaku valmiiksi kesään mennessä.

–Olisi hienoa ajaa johonkin järven rantaan ja käydä saunassa sekä uimassa, kertoo Kaipio.

–Ollaan ajateltu ajella ympäri Suomea saunottamassa kavereita ja ehkä mennä joskus Teuvan sauna-ajoihin, Mikkola jatkaa.

Tekemistä on vielä kuitenkin paljon ennen kuin sähkötyöt ovat valmiit ja sauna rakennettu valmiiksi. Yksityiskohtiin ja erottumiseen aiotaan panostaa vahvasti.

–Kylkitilaa riittää, joten yhteistyökumppaneiden tarroille on hyvin tilaa – sponsoreita otetaan vielä projektiin mukaan.

Fiat Ducato saa uuden ilmeen kaveriporukan yhteistyöllä. Kuva: Joni Kaipio.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.