Evijärven Urheilijat isännöivät futsalturnausta ensimmäistä kertaa

Tommi Kupila ja Laura Talvitie lähtivät vielä viimeiseen hyökkäykseen kohti vastustajan maalia. Evijärven maalilla työtä teki Antti Talvitie.
Tommi Kupila ja Laura Talvitie lähtivät vielä viimeiseen hyökkäykseen kohti vastustajan maalia. Evijärven maalilla työtä teki Antti Talvitie.
Tommi Kupila ja Laura Talvitie lähtivät vielä viimeiseen hyökkäykseen kohti vastustajan maalia. Evijärven maalilla työtä teki Antti Talvitie.
Tommi Kupila ja Laura Talvitie lähtivät vielä viimeiseen hyökkäykseen kohti vastustajan maalia. Evijärven maalilla työtä teki Antti Talvitie.
EVIJÄRVEN uusi liikuntahalli otettiin tammikuussa heti turnauskäyttöön, kun Evijärven Urheilijat järjestivät ensimmäistä kertaa futsalturnauksen.

Urheiluseurassa jalkapalloa on harrastettu pitkään, mutta futsaltoiminta on uutta.

Ajatus lähteä mukaan futsalsarjaan tuli, kun tieto uudelle lajille sopivasta liikuntasalista saatiin, kertovat P13-sarjassa pelaavan joukkueen valmentajat Jukka Kupila ja Ville Paalanen.

–Hyvät puitteet mahdollistivat futsalin harjoittelun ja turnauksien järjestämisen. Futsal on jalkapallon tapaista peliä ja osasyy mukaan lähtemiseen oli tukea kesällä jälleen jatkuvaa jalkapalloharrastusta, toteavat valmentajat.

Evijärvellä järjestetty turnaus oli osa ikäsarjan otteluita. Alueen sarjassa on mukana 10 joukkuetta kaiken kaikkiaan. Ensimmäinen peli oli tiukka kokenutta Kaustisen joukkuetta vastaan, josta tuloksena tuli 2–1 tappio. Toinen peli ylivieskalaisia vastaan tuotti kuitenkin voiton 5–4 tuloksella. Mukana turnauksessa oli joukkue myös Kortesjärveltä.

Valmentajat kokivat turnauspäivän onnistuneeksi. Myös järjestelyt sekä tilojen toimivuus oli saanut osallistuneilta joukkueilta kehuja. Evijärven joukkueen osalta turnauspäiviä on vielä jäljellä yksi, mutta harjoittelu jatkuu kevään edetessä kesän jalkapallokautta silmällä pitäen.

 –Alun perin kauteen lähdettiin avoimin mielin kokeilemaan mitä futsal on, koska laji oli täysin uusi niin valmentajille kuin pelaajillekin. Kehitystä on tapahtunut valtavin harppauksin kauden mittaan kokemuksen ja tietämyksen karttuessa. Pelityyliämme on onnistuttu muokkaamaan haluttuun suuntaan ja työ jatkuu. Mutta jo tämänhetkisellä tasolla EU:n futsaltiimistä on tullut varteenotettava vastustaja sarjassa. Tämä kausi hoidetaan kunnialla loppuun ja ensi talvena mahdollisesti lähdetään kokeneempina uuteen kauteen, pohtivat valmentajat.

Turnaustulokset lauantai 14.1. P13 Futsal: EU 5–4 FC Ylivieska, KJV 1–2 KP-V Sininen, FC Ylivieska 3–4 KJV, KP-V Sininen 2–1 EU.

Noora Tupeli

Valmentajat Ville Paalanen ja Jukka Kupila luotsaavat EU:n joukkuetta. Ylhäällä vasemmalta Paavo Iso-Pellinen, Veeti Paalanen, Laura Talvitie, Sanni Anttikoski ja Aukusti Autio, keskellä vasemmalta Eino Paalanen, Oliver Joensuu, Peetu Paalanen ja Tommi Kupila. Edessä maalivahti Antti Talvitie.
Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.