Liikuntasalin laajennusosan avajaisia juhlistetaan Evijärvellä perjantaina

EVIJÄRVEN kirkonkylän koulun liikuntasalin laajennusosa on ollut käytössä lokakuusta lähtien, mutta sen avajaisia päästään juhlimaan virallisesti tänä perjantaina, 27. tammikuuta.

Uudessa salissa on liikuntapinta-alaa yhteensä 1 065 neliömetriä. Lisäksi yläkerrasta löytyy pieni keittiötila ja 80-penkkinen katsomo. Yläkertaan pääsee myös hissillä.

Pukuhuoneita on kaksi, ja ne on yhdistetty vanhan salin pukuhuoneisiin. Alakerrassa on kaksi vessaa ja iso varastotila.

–Uusi liikuntasali on tarkoitettu pääasiassa pallopelejä varten. Sali on täysimittainen niin futsalin, salibandyn, lentopallon kuin koripallonkin pelaamiseen, kertoo Evijärven liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski. –Futsal-, salibandy- ja tenniskenttiä sieltä löytyy yhdet, lentopallo- ja koripallokenttiä kahdet ja sulkapallokenttiä kolme.

Salin saa jaettua laskettavilla väliseinillä kolmeen osaan. Seinältä löytyy sähköinen tulostaulu, ja lisäksi siellä on esiintymisverho.

–Urheilijoiden toiveiden mukaan saliin ostettiin muun muassa uudet futsalmaalit sekä korkeushyppypatja ja -telineet. Ensimmäinen turnauskin siellä jo pidettiin junioreiden futsalin merkeissä (toissa) lauantaina. Tilat olivat saaneet paljon kehuja myös ulkopaikkakuntalaisilta.

Vanha liikuntasali tulee painottumaan jatkossa enemmänkin painiin ja telinevoimisteluun. Sinne onkin ostettu rakentamisen yhteydessä muun muassa uusi trampetti, pomppulauta, airtrack-ilmavolttipatja ja pitkä voimistelumatto. Viikoittaiset painiharjoitukset aloitettiin tammikuussa.

ERITYISEN ahkerasti laajennusosa on ollut koululaisten käytössä.

Mainos

–Juuri koulun tarpeisiinhan sali pääasiassa haluttiinkin rakentaa, koska vanha sali yksistään jäi kovin pieneksi, kun käyttäjiä on niin alakoululta, yläkoululta kuin lukiostakin, Koski kertoo.

Iltakäyttäjiäkin on tasaisesti jokaiselle arki-illalle.

–Lauantaisin ja sunnuntaisin on väljempää, ja sinne kannattaakin vuoroja ensisijaisesti kysellä. Arki-illoiltakin löytyy vielä erityisesti kolmasosasalin tai kahden kolmasosasalin vuoroja, sillä harvat ryhmät — lähinnä yleisurheilijat ja jalkapalloilijat — käyttävät koko salia, Koski vinkkaa.

–Kaikki salin varanneet ovat tähän saakka olleet Evijärveltä, mutta jatkossa voisi kuvitella, että ulkopaikkakuntalaisetkin varaisivat salia esimerkiksi erilaisiin turnauksiin.

AVAJAISET jaetaan kolmeen eri tilaisuuteen.

Kello 12–12.30 on oppilaille suunnattu juhla, jonka avaa showtanssikerholaisten esitys. Sen jälkeen on kirkonkylän alakoulun rehtorin Tero Havisen juhlapuhe, jonka aikana suoritetaan nauhan leikkaus. Juhlan päättää alakoululaisten akrobatiaryhmä. Oppilaat saavat ruokavälitunnilla kunnan lahjoittamat jäätelöt.

Kaikille avoin pääjuhla on kello 14–15.30. Sen avaa kunnanjohtaja Mikko Huhtala, ja juhlapuheen pitää kunnan edellinen liikunnan ja vapaa-ajanohjaaja Mika Koskela. Lopuksi kuullaan Tapio Korjuksen puheenvuoro. Korjus voitti keihäänheiton olympiakultaa Soulissa vuonna 1988 ja on sittemmin työskennellyt muun muassa Kuortaneen urheiluopistossa, valtion liikuntaneuvostossa ja olympiakomiteassa. Showtanssijat ja akrobatiaryhmä esiintyvät myös tässä tilaisuudessa, ja lopuksi on kakkukahvit.

Pääjuhlan jälkeen kello 15.30–18 on vielä avoimet ovet, joiden yhteydessä on myös kakkukahvit.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.