Tunnetun artistin parhaat vinkit hektiseen arkeen: metsäterapia ja palapelit 

Irina viihtyy hiihtoladuilla. Kuva: Irinalta
Irina viihtyy hiihtoladuilla. Kuva: Irinalta

LAULAJA, säveltäjä ja sanoittaja Irina Saari, 47, on kiertänyt Suomen keikkalavoja jo vuodesta 1998. Kauhajoelta kotoisin olevalla artistilla eteläpohjalaisuus on vahvasti sisäänrakennettuna, vaikka nykyinen asuinkunta onkin ollut Heinola jo pari vuosikymmentä. 

–Tapaan sanoa aina itseä esitellessäni, että asun Heinolassa, mutta olen Pohjanmaalta kotoisin. Juuret ovat vahvat sinne suuntaan, vaikka viihdynkin hyvin Heinolassa. Luulen, että puheenparressa kuuluu yhä murre, vaikkakaan ei yhtä paljon enää nykyisin. Huomaan kuitenkin, että innostuessa tulee murresanoja enemmän. Joskus on tullut esimerkiksi välispiikit vedettyä tosi leviästi, nauraa Irina. 

–Lapsilleni olen halunnut siirtää tietynlaisia murresanoja, kuten esimerkiksi joppari ja pultut, hän jatkaa. 

Omat juuret ovat jättäneet myös rakkauden luontoon. 

–Luonto merkitsee paljon, sinne pyrin menemään joka päivä, myös keikoilla. Metsäterapia on ihan parasta. Luonnon lisäksi olen hullaantunut palapeleistä, paljastaa Irina, jolla haastattelun aikanakin on työn alla palapeli. 

–Lapsen kanssa yhdessä aloitettiin tämä, mutta hänen innostuksensa ikään kuin vähän lopahti, minun ei, hän jatkaa naurahtaen. 

MUKAVAA vastapainoa esiintymiselle luo tavallisen arjen pyörittäminen. Työ ja vapaa-aika täydentävät sopivasti erilaisuudellaan toisiaan. 

–Keikkareissuilla saa myös niitä omia hetkiä vain itselle. Niitä on joskus perhearjessa hankala löytää.  

Etelä-Pohjanmaalla paljon keikkaillut Irina tulee nyt ensimmäistä kertaa Vimpeliin. Esityslistalla on myös uusi ystävyysaiheinen kappale ”Rikoskumppani”. Kappale löytyy myös juuri ensi-iltansa saaneesta ystävyysteemaisesta elokuvasta ”Järjettömän paska idea”.  

–Se oli hauska projekti, päästiin pitkästä aikaa tekemään musavideota, iloitsee Irina. 

–Ystävyys on elämässä niin iso ja merkittävä asia, että halusin tehdä kappaleen siitä.  Jännä nähdä resonoiko se perjantain keikalla, sanoo Irina. 

Irina saapuu esiintymään Lakis Areenalle 27. tammikuuta. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.