Sol Custom Lappajärvi; tarraa, tulosteita ja suojaa auringonsäteiltä

Sol Custom Lappajärvi
Sol Custom Lappajärvi

Hannu Takala

Kiinnitin huomion ensimmäisenä yrityksen nimeen; Sol Custom. Jo uumoilinkin nimen etymologiaa Sami Oskari Luoma. Sol-sana viittaa myös aurinkoon ja etenkin sen säteilyyn, jolta voi suojautua tummentamalla ajoneuvon ikkunat.  Yrittäjä kertoi, että laitteet ja olemassa oleva varasto on ostettu aika tasan vuosi sitten. Kauppa tehtiin Seinäjoelta lopettavasta Streetlegal Oy:n varastosta ja laitteista. Kauppa syntyi, kun liike oli myynnissä yrityspörssissä.

–Sieltä sen pongasin, yrittäjyys ja käsillä tekeminen on aina kiinnostanut, Sami Luoma kertoo.

Yrityksen liiketilat löytyivät Lappajärven vanhasta osuuskaupasta. Yrityksellä on modernit laitteet tarratöitä ja muita hommia varten. Repertuaariin kuuluu suunnittelu mainoksista ja teippauksista, tummennuksia sekä teippauksia ajoneuvoihin, vaatepainatuksia työ- ja muihin vaatteisiin. Näissä tarra- ja tulostushommissa oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Luoma kertoo, että yritystoimintaa on ollut aiemmin, sellaista pientä puuhastelua. Päätyö on kuitenkin ollut ja on teknisten kemikaaleja myynti AT-tuotteen palveluksessa.

Paraillaan Sami tulostaa Jarno Tenhusen valokuvanäyttelyn vedoksia haastattelun ohessa.  

–Harrastuksena on jenkkiautot, liikunta sekä lukeminen. Perinteinen kirja istuu Sami Luoman käteen parhaiten, Sami sanoo.

Jostain oudosta syystä tai hengen heimolaisuudesta, keskustelu harhautuu kirjojen maailmaan tulostimen jauhaessa vedoksi valmiiksi.

Tarratekniikka ja etenkin materiaalit ovat kehittyneet huimasti viime vuosien aikana, kysyessäni materiaaleista ja tekniikoista. Kysyttäessä syytä yrityksen sijaintiin, Sami Luoma sanoo olevansa natiivi Lappajärveläinen.

–Yritystoiminta käynnistettiin Lappajärvellä ihan käytännön syistä, Sami täsmentää.

Yritykseltä löytyvät nettisivut luonnollisesti ja tilauksia tulee netistä, puskaradion kautta sekä tietysti puhelimella. AT-tuotteen työ tapahtuu pitkälti liikkuvana työnä ja asiakastyötä sekä kontakteja on paljon. Molemmat työt tukevat toisiaan, sillä verkosto on laaja. Tarratyöt painottuvat pääsääntöisesti illoille ja viikonlopulle.

–Korona-aika ei ole haitannut yritystoimintaa. Tosin vertailupohjaa ei ole, koska yritys on vuoden vanha, Sami Luoma toteaa lopuksi.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.