Äänimaljarentoutus ja intuitiivisen maalauksen työpaja Lappajärvellä       

Kuvassa Maija Perälä maalaa Suo soikoon -tapahtumassa Karvialla. Onnituvalla 18.2. hän ohjaa intuitiivista maalausta.
Kuvassa Maija Perälä maalaa Suo soikoon -tapahtumassa Karvialla. Onnituvalla 18.2. hän ohjaa intuitiivista maalausta.
Kuvassa Maija Perälä maalaa Suo soikoon -tapahtumassa Karvialla. Onnituvalla 18.2. hän ohjaa intuitiivista maalausta.
Kuvassa Maija Perälä maalaa Suo soikoon -tapahtumassa Karvialla. Onnituvalla 18.2. hän ohjaa intuitiivista maalausta.
Lappajärvellä Kulttuuri- ja taidekeskus Onnintuvalla järjestetään lauantaina 18. helmikuuta äänimaljarentoutus ja intuitiivisen maalauksen työpaja kello 12–15.

Päivä alkaa Tiina-Kaisa Aro-Heinilän äänimaljarentoutuksella. Äänimaljarentoutus on vibroakustinen menetelmä, jossa äänimaljojen rauhallinen äänimaisema ja fyysinen väreily rentouttavat kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Äänimaljojen äänivärähtelyt leviävät kehossa nesteiden kautta aina kudoksiin, lihaksiin, jänteisiin, luustoon ja sisäelimiin asti. Äänimaljarentoutus lievittää stressiä, hellittää lihasjännityksiä ja antaa keholle mahdollisuuden tuottaa lisää hyvän olon hormoneita.

Äänimaljarentoutuksen vaikutuksia on muun muassa stressihormonitason laskeminen, virkeyden lisääntyminen, levollisuuden, tasapainoisuuden, itsehallinnan ja itsetuntemuksen paraneminen. Tasapainoisen ja rentoutuneen kehon ja mielen myötä ihmisen voimavarat vahvistuvat, ja esimerkiksi keskittymiskyky, oppiminen ja luovuus voivat lisääntyä.

Rentoutuksen jälkeen herätellään kehoa rauhallisesti, lempeästi liikkuen tavoitteena luoda vahva keho-mieliyhteys intuitiivista maalausta varten. Maija Perälä ohjaa intuitiivisen maalauksen alkuun herättävän harjoituksen ja antaa ohjeita intuitiiviseen työskentelyyn. Intuitiivinen maalaaminen toteutetaan akryylimaaleilla pinkopohjalle.

Työpaja sopii kaikille. Et tarvitse aiempaa kokemusta maalaamisesta tai intuitiivisesta työskentelystä eikä haittaa, jos omasta mielestä sinulla ei ole taitoja piirtämiseen tai maalaamiseen. Työpajassa kuunnellaan omaa intuitiota ja sen pohjalta synnytetään maalaus omasta kokemuksesta siinä hetkessä. Maalauksen ei tarvitse esittää mitään ja sen voi tehdä vaikka kokonaan “väärällä” kädellä. Työpajaan voi tulla vaikka vain kokeilemaan akryylimaalausta.

Tapahtumaan tarvitset mukaan joogamaton tai jonkun muun miellyttävän lämpimän makuualustan, viltin ja tyynyn rentoutusta varten sekä vesipullon. Pue päälle lämmintä ja mukavaa vaatetta, joissa maalitahrat ei haittaa (akryylimaali on vesiliukoinen ja lähtee pesussa). Voit myös ottaa jotain pientä evästä mukaan, jonka voi nauttia tauon aikana. Lopuksi kuulemme mielellämme osallistujien ajatuksia ja kokemuksia päivästä yhteisesti keskustellen tai/ja kirjallisen palautteen muodossa.

Mainos

Työpajan hinta on 25 euroa. Se sisältää materiaalimaksun. Ennakkoilmoittautuminen 16.2. mennessä osoitteeseen maija.perala@gmail.com, viestin otsikoksi äänimalja ilmoittautuminen. Mukaan mahtuu 20 henkilöä.

Työpajan ohjaajat

Tiina-Kaisa Aro-Heinilä on muusikko, musiikkipedagogi, hengitysvalmentaja ja äänimaljahoitaja. Häntä inspiroi luova muusikkous, äänimaailmoiden luominen, kohtaaminen ja välittäminen muille. Äänimaljarentoutuksissa Tiina-Kaisa aistii ympäröivää tilaa ja ihmisiä, joiden uniikki luonne antaa maljoille ja muille ääniterapiasoittimille inspiraation. Jokainen äänirentoutus on aina siis omanlaisensa kokemus.

Maija Perälä on kuvataiteilija, muusikko, opettaja, ikuinen oppija, opiskelija ja intuitiivinen energeetti, joka saa inspiraationsa luonnosta, ihmisistä ja kohtaamisista. Intuitiivisessa maalauksessa kohdataan oma sisäinen viisaus hiljaisuuden keskellä ja tulkitaan sen sanomaa luovasti, villisti ja vapaasti.

Aro-Heinilä ja Perälä ovat tutustuneet vuosituhannen alussa opiskellessaan yhtä aikaa Kaustisen musiikkilukiossa ja myöhemmin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Taiteellinen yhteistyö alkoi syksyllä 2022, kun Tiina-Kaisa järjestäjän ominaisuudessa kutsui Maijan Karvialle Suo soikoon! Persoonallinen pienoisfestivaali -tapahtumaan maalaamaan.

Tiina-Kaisa Aro-Heinilä tarjoaa äänimaljarentoutusta Onnintuvalla 18.2. työpajassa.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.