Esson Motellilla kahviteltiin ja muisteltiin menneitä vuosikymmeniä 

Väkeä riitti tasaiseen tahtiin huoltoaseman ja motellin yhteisenä juhlapäivänä.
Väkeä riitti tasaiseen tahtiin huoltoaseman ja motellin yhteisenä juhlapäivänä.
Väkeä riitti tasaiseen tahtiin huoltoaseman ja motellin yhteisenä juhlapäivänä.
Väkeä riitti tasaiseen tahtiin huoltoaseman ja motellin yhteisenä juhlapäivänä.

MOTELLIN puolelle astuessa helposti luulee kävelleensä teleportin kautta toiselle vuosikymmenelle, miljöön toivottaessa tulijan tervetulleeksi lähes alkuperäisasussaan. Kokolattiamatto on vaihdettu uuteen, mutta sekin on saman värinen kuin alkuperäinen. Tiskin takana hääräilee monelle vimpeliläiselle tuttu Helena Isoniemi, mutta tarjolla ei kuitenkaan ole ilolientä, vaan kakkukahvit. Motelli nimittäin täyttää tänä vuonna viisikymmentä vuotta, huoltoaseman puoli viisikymmentäviisi vuotta.  

–Olen sanonut, että kun näin pitkälle on päästy motellin ja huoltoaseman puolella ilman isoja remontteja, niin pidetään tämä ennallaan, nauraa Isoniemi. 

–Paljon on tullut asiakkailta palautetta, että ihanaa kun on tämmöisiä. Eräskin isä huoltoaseman puolella innoissaan esitteli lapsilleen, että katsokaa, tämmöisiä nämä huoltoasemat oli ennen! 

Paikalle saapunut Juhani Mattila muistelee huoltoaseman avajaispäivää. 

–Olin kouluun menossa mopolla, kun siitä meinasi loppua bensa. Pysähdyin tähän tankille, olin varmaankin ensimmäisten joukossa asiakkaana. Sen jälkeen olen ollut täällä töissäkin.  

NOSTALGINEN kokonaisuus on Helenan sedän, Martti Isoniemen perustama. Martin kuoleman jälkeen oli Helenan vuoro ottaa vetovastuu. 

–Täällä on tullut aikaa vietettyä. Muistan olleeni ehkä neljän vanha, kun pelailin täällä Martin kanssa flipperiä. Sen jälkeen, vähän isompana, on tullut aikaa vietettyä paljon tiskin takana. Monia mukavia muistoja, läheskään kaikki niistä ei kuitenkaan ole painokelpoisia, nauraa Isoniemi. 

Mieleen muistuu kuitenkin yksi painokelpoinen tapaus vuosikymmenten takaa. Tuolloin oli motellin puolella jukeboksi, josta sai valita kappaleita. 50 penniä yksi kappale, markalla sait kolme. Joku illan asiakkaista oli Rentun ruusuun tykästynyt, ja kun sama kappale oli soinut toistakymmentä kertaa putkeen, alkoi tapahtua. 

–Siinä joutui Rentun ruusun soittaja melkein lynkkauksen partaalle, muistelee Isoniemi. 

MOTELLILLA on mietojen juomien anniskeluoikeus ja tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu jatkaa samanlaisella kokonaisuudella kuin nytkin.  

–Se on osittain myös periaatepäätös, Marttihan ei tähän meinannut aikoinaan saada anniskeluoikeuksia ollenkaan. Tämä on aikoinaan ollut sen takia kiinnikin. Nykyisin, sellaisina lauantai-iltoina kun täällä on esimerkiksi karaoke tai esiintyjä, täällä on ihan mukavasti väkeä, kertoo Isoniemi.  

Motellin puoli on iltaisin auki ainoastaan lauantaisin 19–23 välillä, puoleen yöhön silloin kun on esiintyjä. Motellin huoneita sen sijaan ei ole tarkoitus kunnostaa tulevaisuudessakaan. 

–Ne ovat olleet pois käytöstä jo parikymmentä vuotta. Ehkä niistä muutaman voisi kunnostaa, mutta voi olla, että sekin jää tekemättä, sanoo Isoniemi.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.