Ensimmäiset kuukaudet yrittäjänä ovat vahvistaneet kutsumusta 

received_469703348678752[4860]
received_469703348678752[4860]

HIERONTA- ja personal trainer -palveluita tarjoava Hiptop Alajärvellä on pitänyt elokuusta saakka yrittäjä Oskari Paanasen, 25, hyvin työllistettynä. Paananen kertoo tienneensä jo opiskeluaikana, että valmistumisen jälkeen hän haluaa yrittäjäksi. Ala merkitsee hänelle enemmän kuin pelkkä työ. 

–Urheilu on aina ollut osa elämää. On tullut harrastettua muun muassa pesäpalloa, hiihtoa ja yleisurheilua. Tällä hetkellä intohimonani on kuntosaliharrastus. Liikunta ja hyvinvointi on minulle ennen kaikkea elämäntapa. Yrittäjyydestä haaveilin erityisesti siksi, että silloin tätä työtä voi toteuttaa ja kehittää juuri niin kuin itse haluaa, sanoo Paananen. 

Hän onkin heti halunnut täydentää osaamistaan ja opiskelee tällä hetkellä työn ohessa kaustislaista jäsenkorjausta. Koulutuksesta saatuja oppeja on ollut mahdollista ottaa heti käyttöön. Työnteko maistuu mukavalta ja merkitykselliseltä, kun pystyy antaa asiakkaalle avun joskus pitkäaikaiseenkin vaivaan. 

–Erityisesti on jäänyt mieleen asiakas, jolla on ollut useita vuosia sormien puutumista, korvien huminaa ja palan tunnetta kurkussa. Niska-hartiaseudun hieronnalla ja niskanikaman käsittelyllä saatiin tämä vaiva poistettua. Tämmöinen tuottaa hyvän mielen. Pitkäaikaiset vaivat, jotka saadaan hoidettua hieronnan, nivelten mobilisoinnin ja jumppaohjeiden avulla kuntoon ovat aina hyviä asiakaskokemuksia, kertoo Paananen. 

Mainos

VUODENVAIHDE ja uudenvuodelupaukset näkyvät lisääntyvinä työtilauksina pt-puolella. 

–Lähipäivinä on tullut useita kyselyitä ravinto- ja treeniohjelmista ja myös alkuvuoden kuntosaliohjauksia on kyselty etukäteen. Elämäntapamuutoksissa yksi isoimmista motivaation kasvattajista on uudet treeniohjelmat ja ravintosuunnitelmat. Kun nämä hankkii itselleen, on suunnitelmat olemassa tulevia tavoitteita varten. Kynnys on pieni, verkkokaupastani löytyy myös valmiita paketteja tähän ja henkilökohtaisessa valmennuksessakin kaiken voi hoitaa tarvittaessa etänä, Paananen muistuttaa. 

Mutta kuinka sitä saisi itsensä pidettyä ruodussa vielä senkin jälkeen, kun alkuvuoden terveysinnostus hiipuu ja arki alkaa uhkaavasti lipua vanhoille urilleen? Terveellisemmän elämän perään haikaileville on Paanasella hyviä vinkkejä.  

–Aina kannattaa olla suunnitelma arkeen! Mieti, milloin ja kuinka toteutat syömisen ja treenaamisen. Ateriat kannattaa tehdä valmiiksi useammalle päivälle. Tällöin tulee helpommin syötyä hyvin, kun voi vain ottaa jääkaapista safkan ja lämmittää. Jos aamulla on kiire tai ruoka ei maistu, niin smoothie on oikein hyvä ja nopea sellaisiin tilanteisiin. Parhaiten onnistut, kun asetat itsellesi jonkin tavoitteen, noudatat ohjelmia ja pysyt ruodussa, naurahtaa Paananen. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.