Aapiskujan koululaiset lähettivät toimitukseen ihania joulusatuja

joulutarinat
Vimpelin Aapiskujan oppilaat kirjoittivat toimituksen pyynnöstä joulusatuja, ja niitä tulikin upea määrä.

Tulihan sitä lunta

OLIPA kerran kolme tonttua ja yksi pukki. Oli jo 19. päivä joulukuuta ja lunta ei ollut laisinkaan. Mutta tontut ja joulupukki nukkuivat yön ja toisenkin. Sitten pukki katsoi ulos. – Jee LUNTA, huusi pukki. Hän meni heti ilmoittamaan lumesta. Tontut pakkasivat lahjoja jo kovaa vauhtia. Tontut paketoivat joulukuun 24 päivään asti ja sitten pukki lähti. Porot nukkuivat ja nukkuivat mutta sitten heräsivät. Pukki lähti pikaisesti lentämään. Pukki näki ekan talon ja päätti mennä savupiipusta. Saattaa arvata ettei pukki mahdu niin pukki jäi pepusta kiinni. Pukki koitti kömpiä mustana sieltä ulos ja pääsi kun pääsi. Sitten pukki meni aina ovesta ja kaikki saivat lahjan. Sen pituinen se. Onni Mattila 3B

JOULUKIIRE

Olipa ja elipä kerran joulupukki. Hänellä on todella kiire ja se on menossa matkustamaan ympäri maailman ja onhan sillä myös apurit jotka on nimeltään SAKKE ILARI ja NIPSU. Jotka oli todella avuliasta ja sitten tuli iso lumimyräkkä. Sitten tapahtui sellaista mitä ei olisi saanut tapahtua. He menivät sata vuotta taaksepäin. Mutta joulupukki näki puhuvan makkaran joka oli jonkun rakennuksen sisällä ja pukilla on tietenkin porot. Onneksi sillä on porot ja sitten he näkivät portaalin joka vie takaisin tulevaisuuteen. Mutta sitten ei oikein ollut aikaa muuta kuin kaksi päivää. Pukki päätti laittaa turbo moottorin ja sitten pukin auto meni kahtasataa. Sitten oli vaan kaksitoista tuntia mutta sitten kuului outoja ääniä ja sieltä tuli joulupukin apurit. Onneksi he ennättivät viemään lahjat. Joel Ylinen 3B

Mrs Pupu

OLIPA kerran mrs pupu. Hän asuu Korvatunturilla. Hän näkee paljon poroja. Eräänä iltana hän meni pajaan ja näki kaksi sutta. -Kas kas kukas se siinä on. Hän näyttää herkulliselta, pupulta. Niin aattelin vaan että…KIMPPUUN, sanoi susi. Sudet juoksivat raukka pupun perässä. Pupu meni kotiin ja otti pikku pupun ja sanoi -MEIDÄN PITÄÄ JUOSTA! Pupu sanoi. -Mikä hätänä veli? pikku pupu kysyi -SUDET OVAT PERÄSSÄMME! iso pupu sanoi. -Minä hoidan tämän, -et voi mennä susien sekaan se on vaarallista, Iso pupu sanoi. -Minä tiedän kuka sen hoitaa, JOULUPUKKI JA POROT! Huusi -Aivan niin mennään hakemaan pukki ja porot. Kun he menivät sinne no siellä oli Toljanteri, -Toljanteri? iso pupu kysyi -Mitä mrs pupu mitä tarttet nyt? -Tulimme piiloon tänne. -Veli! -Hys pikku pupu minä puhun nyt! Pikku pupu lähti pois ja meni portille ja näki susia, pikku pupu kilju ja sitten pökertyi. -Niin kun olin sanomassa ömm pikku pupu? Pikku pupu?! PIKKU PUPU!! -No no mitä sinä huudat pukki lähti matkalle kun jouluaatto on jo hetkonen yksi kaksi kolme neljä viisi kuusi seitsemän, seitsemän yötä. -Niin mutta pikku pupu pitää löytää ennen jouluaattoa, ja siihen on seitsemän yötä. Hän sanoi, -Meidän pitää mennä seikkailuun! Se on kivaa, no pakkaus alkakoon. “HE PAKKASIVAT EVÄÄT, MEHUA, LÄMMIN PATJA, PEITTO JA TYYNY” Toljanteri huutaa talostaan toiseen taloon -OLEN VALMIS! Toljanteri huutaa, pupu ihmettelee miten hän on noin nopea no kai siksi koska hän on Toljanteri, pupu huutaa takaisin -NIIN MINÄKIN! Toljanteri ja pupu lähtivät matkaan kesti kaksi tuntia ja oli yö, he tekivät teltan, joivat ja söivät ja menivät nukkumaan. Kun he heräsivät he eivät olleet teltassa vaan, susien iso linna. He tiesivät että pikku pupu oli siellä vankina. -Voi raukkaa, Toljanteri sanoi. Pikku pupu juoksi isoveljensä syliin ja sanoi: -MEIDÄN PITÄÄ JUOSTA! -Miksi? iso pupu kysyi. -HE TULEVAT N…NE SUDET! -VOI EI. Toljanteri huusi ja otti kaksi pientä pupua syliin ja lensi. -Miten pystyt lentämään?! iso pupu kysyi, -En tiedä Toljanteri sanoi, -osaan vaan, hän jatkoi. He lensivät omiin koteihin ja se oli siinä pikku pupu sanoi hän oli kertonut mitä tapahtui ennen joulua. -Kaunista! Täti pupu sanoi no menkääpä nukkumaan huomenna on se päivä, eli jouluaatto hyvää yötä pupuseni. -Hyvää yötä täti. He menivät sänkyyn ja puhuivat siinä vähän aikaa ja sitten he nukahtivat. Vilina Kivipuro 3B

Tuhma Eetu

OLIPA kerran tonttu, joka oli hyvin ahkera. Hänen työ oli etsiä tuhmia lapsia. Hänellä oli kohde. Hänen nimi oli Eetu. Hän oli hyvin tuhma. Hän oli esimerkiksi laittanut chiliä makaronilaatikkoon se oli hyvin tuhmaa. Ja paljon muuta. Eetu joutui monta kertaa ulos talosta, mutta Eetu teki ulkonakin kepposia. Tontun oli kerrottava joulupukille. Pukki sanoi että hän ei saa lahjoja. Tonttu meni paketoimaan lahjoja. Kohta on joulu hän mietti ehkä Eetu vielä voi korjata hänen käytöksen. Mutta miten tonttu sanoisi Eetulle. Hän alkoi miettimään hän mietti ja mietti ehkä hänen pitäisi laittaa postilaatikkoon viesti. Hänen piti selvittää missä hänen postilaatikko oli. Hän meni vakoilemaan Eetua. Yhtäkkiä Eetun äiti tuli hakemaan postia. Tontun piti seurata Eetun äitiä. Nyt tonttu tietää missä on Eetun postilaatikko. Mutta miten tonttu yltäisi postilaatikkoon. Hänen pitää kiivetä puun kautta postilaatikon päälle. Sitten tontun piti vielä avata postilaatikko. Tonttu otti kepin ja väänsi postilaatikon auki ja sujautti kirjeen postilaatikkoon. Sen jälkeen hän lähti joulumaahan paketoimaan lahjoja. Vielä kaksi päivä jouluun. Seuraavana aamuna tonttu meni tarkkailemaan Eetua. Eetun äiti käski Eetun hakea postin. Sitten Eetu huomasi kirjeen ja totteli sitä. Sitten tonttu meni katsomaan Eetua. Hän oli hyvin avulias. Tonttu meni heti ilmoittamaan joulupukille siitä. Seuraavana aamuna oli joulu ja joulupukki lähti viemään lahjoja. Myös Eetulle. Sen pituinen se. Aleksi Pollari 3b

Matiaksen ja Posson yöllinen seikkailu

OLI talvinen päivä, Matias ja hänen pehmolelunsa Posso istuivat olohuoneen sohvalla. Ulkona satoi kaatamalla lunta, ja Matias olisi halunnut pomppia lumikasassa ystävänsä Iinan kanssa. Mutta Matias oli vilustunut sillä hän oli ollut liian kauan ulkona kylmässä. Koska Matias oli kipeä niin hänen piti mennä aikaisin nukkumaaan. Matias nukahti nopeasti, sillä hän piteli possoa sylissään. Matias näki unta luolasta joka kimalteli taianomaisesti ja siellä oli timantteja, kultaa, säihkyviä kiviä ja Matias sekä Posso kävelivät ja ihastelivat luolan kauneutta. Keskellä yötä Matias heräsi outoon tunteeseen. Hän tunsi sänkynsä tärisevän, ja Posso tippui lattialle. Matias nosti posson maasta, ja kuuli kun jokin sanoi, katso Matias tuolla kimaltaa! Matias säikähti pahasti, mutta tajusi että se oli Posso. En tiennyt että osaat puhua, Matias sanoi. Kyllä minä osaan, Posso vastasi. Mutta tuolla kimaltaa oikeasti! Posso huudahti. Missä? Matias kysyi. Tuolla sänkysi alla! Sanoi Posso, ja liukui sängyn alle. Samassa Posso katosi outoon kuoppaan ja Matias hyppäsi äkkiä perään. Matias tapasi Posson oudon kuilun pohjalla, ja kuilun toisessa päässä kimalteli mahtavasti. Katsotaan mitä tuolta löytyy, Posso sanoi. Matias ja Posso kävelivät säihkettä kohti, ja sieltä paljastui luola, jonka Matias oli nähnyt unessaan. Timantteja oli kiinni luolan seinässä, ja siellä kimalteli hienosti. Krrr kuului ääni, mikä se oli? Matias kysyi. Otetaan selvää, Posso vastasi. Matias ja Posso lähtivät ääntä kohti ja löysivät oudon salakäytävän. Ääni kuuluu tuolta! Matias sanoi. Sinne siis, Posso vastasi. salakäytävän päästä, kuulu se sama ääni. Ja siellä oli pieni lohikäärme! Voi kun se on suloinen! Matias sanoi. Lohikäärme oli ihan harmiton, ja siitä sai hyvän kaverin. Miten täältä pääsee pois? Matias kysyi. En kyllä tiedä, sanoi Posso. Hetken aikaa kun Matias ja Posso olivat kävelleet eteen päin, he löysivät luukun ja Posso avasi sen. Se on taikasauva! Posso huudahti. Posso otti taikasauvan ja lausui taikasanat, SIMSALABIM POSSOLA LIM! Posso sanoi, ja heidän eteensä ilmestyi portaat takaisin Matiaksen huoneeseen. Matias otti posson kainaloonsa ja meni sänkyyn. Oli jo melkein aamu, ja Matias sekä Posso olivat viettäneet hurjan yön. Siitä päivästä lähtien he kävivät aina kun mahdollista, lohikäärmeen taika luolassa. LOPPU!!! Lilia Kujala 3b

Porot kipeänä

OLIPA kerran joulupukki. Hän oli menossa viemään lahjoja. Mutta porot olivat sairaana. Sitten se mietti. Miten se voisi mennä viemään lahjoja. Sitten se keksi. Että mulla on auto sitten se etsi auton. Ja se löisi mutta se oli aivan rikki. Sitten se mietti että voisiko sen korjata ja se meni korjaus tontulle ja se kysy että voiko sen korjata ? — se vie liian kauan aikaa — mutta sen on pakko saada korjatuksi. Mutta voitko edes yrittää — no pakko se on sitten yrittää. Tunteja kului ja vihdoin se sai sen valmiiksi. — Uh uh nyt se on valmis nyt pitää mennä kertoo pukille. Pukki nyt tää on valmis. – No niin nyt pääse viemään lahjoja. Sen pituinen se. Leevi Uusitupa 3b

Nelli ja salaperäinen ääni

Oli joulukuun ensimmäinen päivä. Nelli oli juuri herännyt, kun äiti huusi “Nelli herätys, on koulupäivä” kuului äidin huuto. “Joo mä heräsin jo” Nelli huusi takaisin. Ilmassa leijui vasta paistettujen lettujen tuoksu, isä oli tehnyt lettuja aamiaiseksi. “Nam” Nelli hihkaisi. Nellin veli Eetu oli myös herännyt. Nelli istui pöytään niin kuin joka aamu perheellä oli tapana syödä aamiainen ja päivällinen yhdessä, iltapalaa ei voitu koska Eetu oli vasta niin pieni ja äiti ja isä menivät vasta ilta kymmeneltä nukkumaan ja Eetun piti mennä puoli kahdeksalta nukkumaan. Kun Nelli oli syönyt hän muisti, joulukuun ensimmäinen päivä, hän saisi avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Kun Nelli avasi luukun, sieltä tuli tontun näköinen suklaakonvehti. Tontun sisällä oli maitosuklaata. Kun päivällinen oli syöty, Nelli meni huoneeseensa piirtämään, opettaja oli antanut läksyksi piirtää jotain jouluista. Nelli piirsi tontun. Tontusta tuli hieno, sillä oli punainen lakki ja punainen nuttu ja sillä oli jaloissa kankaiset tossut ja vihreät housut. Piirtämisessä oli mennyt kauan, kun tonttu tuli valmiiksi äiti huusi “Nelli iltapalalle”. Oho kello oli jo kahdeksan illalla. Nelli meni iltapalalle, äiti oli tehnyt kattilallisen puuroa. Nelli meni syömään. Kun Nelli oli syönyt hän meni suihkuun. Nelli tuli kylpyhuoneesta yöpuku päällä, tukka märkänä ja hampaat pestynä. “Hyvää yötä” Nelli huikkasi äidille ja isälle olohuoneeseen. Nelli oli nukahtanut yhdeksältä, mutta hän heräsi siihen, kun joku kolahti keittiössä. Nelli katsoi kelloa se oli yksi yöllä. Nelli meni keittiöön. Ensiksi Nelli ei nähnyt mitään, mutta kun silmä tottui pimeään, hän näki jotain pientä ja sillä pienellä olennolla oli parta. Nelli katsoi tarkemmin, se pieni parrakas olento on tonttu. “HUI”! tonttu huudahti, se ei ollut huomannut Nelliä. “Kuka sinä olet”? Nelli kysyi tontulta. “Olen tonttu Touhukas ja asun Korvatunturilla” tonttu vastasi. “VAUU”! Nelli henkäisi. “Haluaisitko vierailulle Korvatunturille Joulupukkia tapaamaan”? tonttu Touhukas kysyi Nelliltä. “Kyllä kiitos” Nelli vastasi. “ Tule perässä” tonttu Touhukas sanoi ja viittilöi Nelliä mukaansa “Mutta miten minä pääsen sinun ovestasi”? Nelli ihmetteli. Tonttu Touhukas selitti “ Minä muutan sinut minun kokoiseksi niin mahdut ovesta” tonttu kertoi. “Okei” Nelli sanoi. Kun tonttu Touhukas kutisti Nellin, se tuntui Nellin vatsan pohjassa. “No niin nyt olet tarpeeksi pieni mahtuaksesi ovestani” tonttu Touhukas totesi “Mutta ennen sitä kun pääsemme ovesta Joulupukin täytyy avata ovi, joten minun täytyy lähettää hänelle punaisia ja liloja kipinöitä odota hetki, sitten tonttu Touhukas mutisi jotain ja heilutteli käsiään puolelta toiselle samalla pitkiä sormiaan koukistellen ja liikutellen. Kunnes ovi aukesi hitaasti, vähän naristen. Nelli ja tonttu Touhukas astuivat ovesta ja olivat silmänräpäyksessä pajassa, jossa kävi kova kuhina. “Hei Nelli” sanoi hyvin matala ääni. Nelli katseli ympärilleen kunnes näki sen. Joulupukki seisoi hänen vieressään. “Hei Joulupukki” Nelli sanoi ihaillen. Yhtäkkiä kuhina loppui ja kaikki pysähtyivät niille sijoilleen ja samalla sekunnilla kaikki tontut sanoivat yhteen ääneen “Hei Nelli” joka ikinen tonttu sanoi ja kumarsi. “Hei kaikki tontut” Nelli sanoi laskien jo yli kahdessasadassa. Kun Nelli joutui lähteä kotiin Joulupukki vain taputti käsiään ja Nelli jo kotona ja kotona oli jo jouluaamu. Hän tuli omasta huoneestaan ja oli näköjään ollut myös koulussa koska puhelimessa ei ollut viestejä tullut neljään päivään. “Mites nyt kun on loma” äiti kysyi. “Ihan kivaa, mutta miten mä ehin paketoida kavereiden lahjat”? Nelli kysyi. “Kuule Nelli tiedätkö mitä”? isä kysyi “No mitä” Nelli vastasi. “Me ollaan paketoitu ne lahjat” isä sanoi. “Mitä, oikeesti” Nelli kysyi. “Joo joo” äiti vastasi. “No niin lähdetään viemään niitä lahjoja” äiti sanoi “Eetullakin on lahjoja kavereille”. “Minä en tule kun minun pitää jäädä tekemään riisipuuroa ja jouluateriaa ja muuten, mummo, pappa, mummi ja vaari tulee syömään tänään meille ja jäävät viikonlopuksi” isä sanoi “JEE” Nelli ja Eetu hihkaisivat kuin yhdestä suusta. Nelli, äiti ja Eetu kipusivat autoon. He huristelivat pitkin kaupunkia. Nellillä oli lahjat parhaille ystävilleen, Miralle, Annille, Maijalle ja Pipsalle ja hyvälle ystävälleen Inkalle. Eetulla oli yhdelle parhaalle kaverilleen Mirolle. Kun oli lahjat viety ja kotiin ajeltu, niin ovelle tuli ihana vasta paistetun kinkun ja kalan tuoksu. “Moikka tänne saa tulla auttamaan jos tahtoo” isä huikkasi keittiöstä. “Minä tulen auttamaan sinua isä” Nelli huikkasi. “Me mennään katsomaan Eetun kanssa jouluohjelmia TV:stä” äiti sanoi. Nellin berninpaimenkoira Tupsu oli herännyt yöunilta ja isä oli antanut sille ruokaa, Nyt se odotti että pöydältä putoaisi jotain hyvää. “Kuules,Tupsu” isä sanoi “sinä joudut nyt pois täältä” isä sanoi ja lähti taluttamaan Tupsua kaulapannasta pois. “No niin, Nelli” isä sanoi “haluatko lähteä kauppaan hakemaan rosollia, sienisalaattia, maksalaatikkoa ja porkkanalaatikkoa” isä kysyi. “Joo” Nelli huudahti. Nelli oli käynyt kaupassa ja sillä välin mummo, pappa, mummi ja vaari olivat tulleet. “HEII” Nelli huudahti kun tuli ovesta sisään. Heti ensimmäisenä Nelli halasi maine coon rotuista kissaansa Hilleä. Illalla kun oli riisipuurot ja jouluateriat syöty niin sitten, joulupukki tuli lahjoineen kaikkineen. “Onko täällä kilttejä lapsia” joulupukki kysyi samalla möreällä äänellään. Sitten joulupukki alkoi jakaa lahjoja. Nelli avasi kaikki lahjansa heti. Hän sai kaikki toivomansa lahjat. Miina Rannapää

Taikapölyonnettomuus

Mainos

OLI joulukuinen päivä. Joulupukki oli lähdössä jakamaan lahjoja lapsille. Juuri kun joulupukki oli lähdössä niin joulupukin taikapöly kaatui porojen päälle. Porot säikähti niin, että lähtivät juoksemaan karkuun. Joulupukki lähti juoksemaan porojen perään, mutta hän ei saanut niitä kiinni. Porot onneksi kiersivät vain pienen lenkin. Joulupukki oli harmissaan, kun taikapöly oli menetetty. Saunatonttu kertoi: – Muut tontut oli kerännyt lisää taikapölyä. Joulupukki kysyi: -Miten saitte taikapölyä? Saunatonttu vastasi: -Saatiin sitä taikakeijuilta. Joulupukki kysyi: -Miten sinä sait sitä niiltä? Saunatonttu vastasi: -Tein vaihtokaupan. Joulupukki kysyy: -Mitä vaihdoit? Saunatonttu vastasi: -Tonttulakkini, mitäs muutakaan minä omistan. Joulupukki sanoi: -No sitten mennään. Niin joulupukki lähti jakamaan lapsille lahjoja. Joulupukki lähti matkaan mutta matkalla puolet lahjoista tippui vääriin osoitteisiin. Joulupukki lähti hakemaan lahjat. Joulupukki meni ensimmäisenä Mailapolulle. Väki nukkui sikeästi kunnes joulupukki astui kepin päälle. Joulupukki meni äkkiä piiloon. Perheen isä tuli olohuoneeseen katsomaan. -Mitä täällä tapahtuu? isä ihmetteli. Perheen isä meni juomaan vettä ja meni nukkumaan. Sillä välin joulupukki pääsi livahtamaan ulos savupiipusta. Loppu. Miska Sänkiaho

JOULUPUKINMAA

Olipa Kerran äiti jolla oli lapsi. Lapsen nimi oli Ilja. Ilja oli iältään 6-vuotias. Äiti kysyi: – Oletko sinä halukas menemään ulos? Ilja vastasi: – Joo! Se olisi mukavaa. Äiti ja Ilja lähtivät pukemaan ulkovaatteita. Äiti sanoi: – Laita haalarit ja kunnon vaatteet! Ilja vastasi: – En pane!!! Iljaa ei kiinnosta vaikka olisi kohta joulu. Äiti vastasi: – Katso tuolla on tonttu! Ilja kiljui: – Jee! Tonttu. Ilja lähti pukemaan ulkovaatteita. Heti kun Ilja avasi oven koko tyttö tippui jostain sisään. APUA!!!! Tonttu tippui perässä. Ilja tippui ja tippui kunnes oli tuvassa. Ilja sanoi: – Vau mikä paikka tämä on? Ikkunasta näkyi paljon paljon tonttuja. Ilja sanoi: – Joulupukinmaa! Ilja oli hämmästynyt. Joku oli talossa. Iljaa pelotti. – Hou hou hou! sanoi joku. Ilja otti lähellä olevan lautasen ja suojasi itseään. Ilja huudahti: – APUA! Kuka sillä! Joku sanoi: – Olen joulupukki ja tämä paikka on minun ja joulumuorin koti. Ilja huusi: – Jee!!! Joulupukki oli aito. Ilja ei ollut koskaan nähnyt oikeaa joulupukkia. Joulupukki sanoi: – Katsotaanko tallia? Ilja huusi: – Tottakai! Joulupukki näytti tien talliin. Kun Ilja ja joulupukki olivat tallissa poro juoksi heidän ohi. Ilja kysyi: – Kukas hän on? Joulupukki vastasi: – Tuo on Salama ja tuo on Tähti. Jos haluat voin kertoa muutkin. Ilja vastasi: – Kerro kerro! Joulupukki vastasi: – Petteri Punakuono, Maili, Jää, Tähtisumu ja Silja. Maili sanoi: – Sun pitää lähteä kotiin mutta ekana etsi taikatähti. Ilja vastasi: – Mistä sen löytää? Maili sanoi: – Korkeimmasta joulukuusesta. Ilja sanoi: – Haen sen!!! Ilja juoksi korkean joulukuusen luo. Hän kiipesi ja kiipesi kunnes taikatähti oli Iljan käsissä. Ilja sanoi: – Nyt heitetään tämä maahan!!!!!!!!!! Ilja hyppäsi portaaliin jonka tähti teki. Äiti otti Iljan syliin ja halasi. Äiti sanoi: – Olit kauan poissa ja on joulu!!! SEN PITUINEN SE!!! HEI HEI!!! Aino Tuominen

Pikkutonttu

Olipa kerran tonttu, joka oli kolme vuotias. Mutta Pikkutonttu päätti lähteä pois Joulupukin Maasta! Pikkutonttu pakkasi tavaransa. Ja Pikkutonttu tallusteli kauas vuorelle. Hän käveli ja käveli kunnes pikkutonttu näki LUMILEOPARDIN! Mutta lumileopardin jalka oli kiinni karhunraudassa kiinni. Pikkutonttu yritti auttaa mutta lumileopardi karjaisi. Pikkutonttu ei pelästynyt. Pikkutonttu heitti lihanpalan lumileopardille. Pikkutonttu otti lumileopardilta karhunraudan pois. Pikkutonttu lähti mutta lumileopardi tuli pikkutontun mukaan. Pikkutonttu meni lumileopardin selkään. Pikkutonttu ja lumileopardi lähtivät ylös vuorelle. Niin ne pääsi ylös vuorelle. Ne teki ylös vuorelle uuden ja vielä hienomman joulumaan! Pikkutonttu ja lumileopardi lähti alas joulumaahan näyttämään uutta joulumaata joulupukille. Pikkutonttu sanoi lumileopardille: – Jää ulos niin minä haen joulupukin. Pikkutonttu sanoi joulupukille: – Tule minun kanssani ja minun kamun kanssa. Joulupukki sanoi: – Okei. Sitten ne lähti ylös vuorelle. Joulupukki sanoi: – Ompas siinä hieno rakennus. Mikä se on? Pikkutonttu vastasi: – Etkö näe? Se on uusi joulupukin maa. Joulupukki tuumasi: – No tietenkin! Muutetaan siihen. Niin kaikki meni hyvin ja kaikki oli iloisia. Sen pituinen se. Hilla Hietanen

Rohkea tonttu

Olipa kerran rohkea tonttu. Mutta tänään joulutontuilla oli kiire kunnes hänen oveen koputettiin. Se oli Tiina-tonttu. Tiina sanoi: – Tule jo. Rohkea tonttu, jonka nimi oli Jere-tonttu vastasi: – Tullaan. Heidän paras ystävä on saunatonttu. Hänen nimi on Miia. Jere sanoi: – Minulla on ikävä Miiaa. Tiina vastasi: – Minullakin on mutta nyt pitää mennä. Tänään pitää tehdä paljon leluja. Yhtäkkiä Tiina kysyi: – Missä minun tonttulakki on? Jere vastasi: – En minä tiedä käydään kysymässä löytöpisteeltä. Tiina vastasi: -Mennään. Löytöpisteen nainen sanoi: – No hei onko jotain hukassa? Tiina sanoi : – Minun tonttulakki. Löytöpisteen nainen vastasi: – No voi ei, mutta täällä on pyörinyt joku tonttulakki. Tiina tonttu kysyi: – Voitko näyttää? Löytöpisteen nainen sanoi: – Toki. Tiina huudahti: – Tuo on minun tonttulakkini! Löytöpisteen nainen sanoi: – Hyvä että se löytyi. Sen pituinen se. Pihla Nahkala.

Kadonnut joulupukki

Olipa kerran joulupukki. Joulupukki oli vielä sängyssä sillä oli aamu. Hänen piti valjastaa porot. Kun hän oli valmis ja meni syömään joulupukki kuuli rapinaa. Se kuului hänen takaa. Joulupukki kääntyi ja yhtäkkiä hän ei enään nähnyt mitään. Joku oli kaapannut hänet. Joulumuori kysyi tontuilta: -Onko joulupukkia näkynyt? Tontut vastasivat että eivät olleet nähneet häntä. Samaan aikaan rosvot veivät joulupukkia pois joulumaasta. Kun rosvot olivat perillä he laittoivat joulupukin kylmään, kosteaan ja kuraiseen luolaan. Luolan ovi oli onneksi auki mutta ei aikaakaan kun oviaukon eteen tippui iso kivi. Joulupukki säikähti ja karjaisi – APUA! Luola kaikui ja yhtäkkiä luolasta kuului toinen ääni. Ääni oli pieni mutta sellainen että sen kuuli. Ääni tuli lähemmäksi ja lähemmäksi. Nyt pukki tunnisti äänen. Se oli pienen tontun joka oli kadonnut neljä vuotta sitten. Hän tiesi toisen uloskäynnin. He menivät ulos mutta he eivät tienneet missä olivat. Hetken kuluttua vastaan tuli poro. Se halusi auttaa heitä. Joulupukki ja tonttu seurasi poroa. Pian he huomasivat että olivat tutussa kotikylässä. Joulumuori juoksi heitä vastaan iloisena siitä että joulupukki ja tonttu oli palannut kotiin. Ja niinpä joulupukki vei lapsille lahjat ja poro joka oli auttanut joulupukkia tuli joulupukin omaksi ja sai nimen: Salama. Loppu. Aune Mannila.

JOULUPUKKI

Olipa kerran joulupukki, joka asuu Korvatunturilla. Joulupukki rakasti joulua no sehän oli itse joulupukki. Joulupukki on todella reipas ja ahkera. Aamulla joulupukki heräsi ja huomasi että huomenna on jouluaatto. Joulupukki katsoi että onko vaatteet tallella, oli. Onko lakki tallella, oli. Lahjat, ei. Joulupukki huusi muorille: – Missä lahjat? Muori huutaa: – No katsotaan nyt onko reki tallella, ei. Joulupukki huusi: huomenna on jouluaatto niin ne on pakko löytää. Muori kysyy: – Millä meinaat lähteä? Joulupukki sanoi: – No autolla tietysti. Muori kysyy: – Kenen autolla? Joulupukki sanoi: – Otan tontut mukaan reissuun. Muori kysyy: – Mitä minä teen sillä välin? Pukki vastasi: – Kudo vaikka minulle sukkia tai lue jotain kiinnostavaa kirjaa. Muori sanoi: – Okei no voin tehdä molempia. Joulupukki sanoi: – Kiitos ja voitko yrittää tehdä ne villasukat huomiseksi? Muori sanoi: – Joo voin yrittää mutta lähden nyt äkkiä niin ehdit etsiä ne. Joulupukki sanoi: – Joo joo lähden lähden. Joulupukki lähti. Heti kun hän astui ovesta ulos se näki lahjat oven vieressä. Joulupukki huusi: – Lahjat löytyivät ja reki. Muori huusi: -Jee. Seuraavana aamuna, joulupukki söi ja puki päälle ja lähti. Sen pituinen se. Aino Kivinen.

JOULUTARINA

Eräänä jouluiltana lapset menivät nukkumaan. Joulupukki tuli ja vei lahjat koska ne oli väärät. Mutta joulupukki toi oikeat lahjat sitten kun lapset nukkui. Aamulla kun Aada meni joulukuusen viereen niin Aada ihmetteli koska lahjojen väri oli vaihtunut ja muoto. Sitten Aada hoksasi että ne oli väärät aikaisemmin. Aada meni kertomaan Adelelle, äitille ja isille. Sitten koko perhe meni katsomaan joulukuusen luokse ja ne oli vaihtunut eli väri ja muoto. Kaikki ihmettelivät. Aada sanoi: -Jjoulupukki vaihtoi ne yöllä kun me nukuttiin kun ne oli väärät. Sitten kaikki tajusi. Äiti sanoi: – Tiedättekö te kuka joulupukki on? Aada vastasi: – En tiedä. Isi vastasi: – En minäkään tiedä, kysy Adelelta. Äiti vastasi: – Okei. Adele! Adele vastasi: – No mitä? Äiti kysyi: – Tiedätkö sinä Adele kuka joulupukki on? Adele vastasi: – En tiedä. Äiti sanoi: – Minä haluaisin tietää kuka joulupukki on? Sitten kaikki meni nukkumaan. Sitten tuli aatto. Aada odotti niin kauan että joulupukki tulee käymään. Sitten tuli iltapäivä. Aada odotti vielä neljä tuntia. Sitten joulupukki tuli. Aada huusi niin lujaa jee joulupukki tuli!!! Sitten äiti tarjosi ruuan ja jälkiruuaksi oli kakkua, keksejä, pullaa, limsaa ja aikuisille kahvia. Sitten kaikki sai avata lahjat. Aadan kaverit tuli käymään. Sitten Aada meni pihalle kavereiden kanssa leikkimään. Sitten Aada ja Aadan kaverit meni sisälle. Sen pituinen se. Aada Salo.

Saulin paras joulu

Olipa kerran Sauli ja oli jouluaaton aatto. Saulilla oli veli jonka nimi oli Pekka ja nyt Saulin piti mennä syömään. Lohta ja porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa ja kinkkua. Saulin mummo ja vaari oli tullut kahville. Ja Sauli otti alkupalaksi pullaa ja mehua. Ja kello oli viisi. Saulilla oli koira jota hän meni silittämään ja sitten Saulin mummo ja vaari lähti. Sauli meni nukkumaan. Oli aamu ja Sauli meni syömään aamupalaa. Aurinko nousi ja Sauli meni Saulin mummolle ja vaarille ja kello oli 12. Saulin äiti laittoi lounasta. Lounas oli sikaa ja lanttulaatikkoa ja porkkanalaatikkoa ja lohta. Sitten Sauli meni ulos leikkimään ja Sauli meni rakentamaan lumi-iglua. Sitten iglu oli valmis. Sauli meni sisälle ja Sauli meni pelaamaan korttia Pekkaa vastaan. Sauli hävisi viisi seitsemän. Ja saulin mummu ja vaari tuli kylään juomaan kahvia kello kolmeen asti ja sitten he menivät syömään sikaa lohta porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa. Sitten he olivat syönyt. Kello oli viisi ja Saulin mummo ja vaari lähti. Ja Sauli meni ulos pulkkamäkeen. Sitten kello oli kuusi. Joulupukki oli tulossa. Saulin mummo ja vaari oli tullut uudestaan ja he söivät pullaa ja joivat kahvia paitsi Sauli ja Pekka joivat mehua. Sitten kello oli 19.30 ja joulupukki tuli. Sauli sai lahjaksi leluveneen ja lelutraktorin ja legoja. Pekka sai lahjaksi nerf pyssyn lelu lapion ja lautapelin. Kumpikin sai suklaalevyn ja yhteisen shakin. Sitten joulupukki lähti mutta sitä ennen kun joulupukki lähti niin Saulin ja Pekan äiti ja isä tarjosi suklaalevyn. Joulupukki lähti ja Sauli ja Pekka meni nukkumaan. Pari viikkoa myöhemmin oli yksi päivä ennen uutta vuotta. Oli aamu eli Sauli heräsi juuri. Sitten Sauli meni syömään aamupalaa. Aamupalana oli vanukasta leipää ja kaakaota. Viisi minuuttia myöhemmin Sauli oli syönyt. Sauli meni pukemaan päälle ja meni pulkkamäkeen. Sitten Sauli oli ollut pulkkamäessä yhden tunnin. Sauli meni juomaan lämmintä mehua. Kello oli kaksitoista sitten Sauli meni ajattelemaan mitä menisi tekemään. Sitten Sauli tajusi mitä tekisi. Sauli meni Saulin mummolle ja vaarille. Kello oli 13.30 sitten Sauli meni juomaan lämmintä mehua. Sitten Sauli pelasi pasianssia Pekan kanssa. Kello oli 15.20 sitten Sauli meni Pekan kanssa ja Saulin perheen kanssa lumisotaa. Kello oli 17.40 Sauli teki lumiukkoja. Sitten Sauli meni sisälle syömään iltapalaa ja Sauli meni nukkumaan. Oli aamu. Sauli meni aamupalalle. Aamupalaksi oli vanukasta leipää ja kaakaota. Kello oli 10.40 tämä päivä on Saulille tärkeä koska Saulin kummisetä ja kummitäti tulee. Sitten Sauli menee pulkkamäkeen. Nyt Sauli menee juomaan lämmintä mehua. Kello on 12.40 ja nyt Sauli menee sisälle pelaamaan pasianssia Pekkaa vastaan. Kello on 13.50 nyt Sauli pelaa monopolia Pekkaa vastaan. Peli kesti kolme tuntia. Kello oli 17.20 ja Pekka on Pekan kummisedällä ja kummitädillä. Pekka menee syömään nakkia lihapullia ja muusia. Kello oli 18.00 Sauli meni juttelemaan Saulin kummisedän kanssa. Kello on 18.20 nyt Sauli menee ulos heittämään lumipalloja. Kello on 19.50 nyt Sauli menee katsomaan televisiota. Kello on 20.10 nyt Saulin kummisetä laittaa tulta raketteihin ja Sauli menee katsomaan raketteja. Sen pituinen se. Eelis Hänninen 3A.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.