Vuoden varrelta: Kortesjärven tekonurmikenttä vihittiin käyttöön ja paikalliset futislegendat kohtasivat eduskunnan joukkueen

Futisjunnut Arttu Tyynismaa ja Jenni Paalanen pääsivät leikkaamaan avajaisnauhan Jouni Mattilan, Markus Mustajärven, Janne Sankelon ja Maria Lindholmin kanssa.
Futisjunnut Arttu Tyynismaa ja Jenni Paalanen pääsivät leikkaamaan avajaisnauhan Jouni Mattilan, Markus Mustajärven, Janne Sankelon ja Maria Lindholmin kanssa.
Futisjunnut Arttu Tyynismaa ja Jenni Paalanen pääsivät leikkaamaan avajaisnauhan Jouni Mattilan, Markus Mustajärven, Janne Sankelon ja Maria Lindholmin kanssa.
Futisjunnut Arttu Tyynismaa ja Jenni Paalanen pääsivät leikkaamaan avajaisnauhan Jouni Mattilan, Markus Mustajärven, Janne Sankelon ja Maria Lindholmin kanssa.
Julkaisemme joulun pyhinä uudelleen tapahtumia vuoden varrelta.

KORTESJÄRVEN uusi tekonurmikenttä vihittiin lauantaina 14. toukokuuta näyttävästi käyttöön.

Päivä alkoi juhlapuheiden muodossa, ja niiden jälkeen paikalliset futisjunnut leikkasivat avajaisnauhan.

Jalkapallo on ollut suosittu laji Kortesjärvellä 60-luvun loppupuolelta saakka, mutta harrastusolosuhteet ovat pitkään olleet kaukana nykyaikaisista. KJV:npuheenjohtaja Jouni Mattila totesi, että upouudella tekonurmella pelaaminen maistuu.

–Nyt kun katsoo tätä aluetta, onhan se aika uskomaton fiilis. Täytyy kiittää niitä tahoja, jotka ovat sinnikkäästi ajaneet tätä hanketta eteenpäin. Se eteni nopeasti sen jälkeen, kun rattaat saatiin pyörimään, hän muun muassa sanoi. –Nyt voimme ylpeänä ottaa vastustajat kotipeleihin, eikä enää kuule valitusta siitä, että kenttä on epätasainen, ja eihän täällä ole nurmea missään.

Naisjalkapalloseura Kortesjärven puheenjohtaja Maria Lindholm jakoi kiitoksia seuratoiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille. Hän sanoi myös esimerkiksi, että nyt kun pitäjässä on toimiva liikuntapaikka, se paitsi tekee uuden harrastuksen aloittamisesta mielekkäämpää, myös vaikuttaa merkittävästi nykyisten harrastajien motivaatioon jatkaa.

–Mistäs tuon tietää, vaikka saataisiin lisää harrastajia omasta ja naapurikunnistakin, kun puitteet ovat kohdallaan, hän pohti.

Myös palloliiton läntisen alueen päällikkö Jouni Koivuniemi uskoi, että tekonurmi oli kannattava investointi.

–Kauhavalaisten jalkapalloseurojen yhteiskunnalle vuosittain tuottama kokonaisarvo on miljoonia euroja. Olosuhteisiin kannattaa siis panostaa; se maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti, hän muun muassa sanoi. –Hyvät olosuhteet mahdollistavat seuratoiminnan kehittämisen ja harrastajamäärien kasvattamisen. Lisäksi harjoitus- ja ottelukauden pidentäminen mahdollistuu nyt täälläkin vihdoin.

Tilaisuuteen toivat terveisensä myös kokoomuksen kortesjärveläinen kansanedustaja Janne Sankelo sekä vasemmistoliiton evijärveläisjuurinen kansanedustaja Markus Mustajärvi, jotka vitsailivat siitä, miten oikean ja vasemman laidan yhteispeli toimii jalkapallokentällä. Tapahtuman juonsi MTV3:n toimittaja Kari Pyrhönen.

PUHEIDEN jälkeen päästiin tapahtuman odotetuimpaan osaan eli näytösotteluun, jossa Järvi-Veikkojen ja Naisjalkapalloseuran entiset ja nykyiset legendat kohtasivat kansanedustajista ja eduskunnan virkamiehistä koostuvan Eduskunnan urheilukerhon. Yleisöä oli kuin markkinoilla konsanaan.

Hyvähenkisessäjalkapallo-ottelussa nähtiin melkoiset maalijuhlat.

Eduskunnan istuntoasianneuvos Miika Suves vei vierasjoukkueen 1–0-johtoon heti alkuminuuteilla. Sen jälkeen molemmilla joukkueilla oli muutamia paikkoja, mutta enemmän hyökättiin kortesjärveläisten päätyyn. Pekka Kivikangas teki muutamia hienoja torjuntoja KJV:n maalilla.

Ennen pitkää legendojen Marko Lindholm onnistui tasoittamaan ottelun, mutta ilo jäi lyhyeksi, kun vain hetki sen jälkeen eduskunnan kanslian ekonomisti Olli Kannas puhkaisi KJV:n puolustuksen ja vei vieraat uudelleen johtoon.

Ensimmäinen jakso päättyi 2–1-lukemiin EUK:lle. Tauolla esiintyi Blackbirds-yhtye. Siinä missä ottelu oli tähän asti ollut suhteellisen tasaväkinen, toisella puoliajalla eduskunnan joukkue meni menojaan.

Toinen jakso alkoi vauhdilla, kun EUK laukoi ylärimaan. Myös KJV:llä oli pari hyvää maalipaikkaa, mutta Olli Kannas vei pian vastustamattomasti vieraat ensin 3–1- ja heti sen jälkeen 4–1-johtoon. Pekka Kivikangas teki muutamia hyviä torjuntoja kortesjärveläisten maalilla, mutta oman kylän joukkueella alkoi olla tukalat paikat.

Pian 4–1-maalin jälkeen Juha Laituri kavensi, mutta aika alkoi käydä vähiin, sillä näytösottelussa ei pelattu täyttä 90 minuuttia. Aivan pelin viime sekunneilla Kannas viimeisteli vielä päivän neljännen maalinsa ja sinetöi 5–2-lopputuloksen.

MAALIKUNINGAS-EKONOMISTI Olli Kannas totesi ottelun jälkeen kilpailleensa aiemmin aktiivisesti futsalin alasarjoissa, mutta parin viime vuoden aikana palloilu on jäänyt taka-alalle.

–Kyllä sen huomaa aina, kun tulee pelaamaan, että ison kentän jalkapallo on aika kova laji. Pitäisi olla hirveän hyvässä kunnossa, että tästä pystyisi nauttimaan 90 — tai edes 60 — minuuttia, hän naurahti.

Eduskunnan urheilukerhon toiminnasta hän kertoi sen verran, että EUK:lla ja palloliitolla on keskiviikkoisin yhteiset harjoitukset. Lisäksi EUK pelaa tämänkaltaisia ystävyysotteluita muutaman kerran vuodessa, ja vuosittain he osallistuvat perinteiseen saksankielisten maiden turnaukseen, jossa pelaavat Saksan, Itävallan ja Sveitsin lisäksi myös Suomi.

EDUSKUNNAN urheilukerhon joukkueeseen kuuluivat Kannaksen, Sankelon ja Mustajärven lisäksi kauhavalainen keskustalaisministeri Antti Kurvinen, keskustan kansanedustaja Pasi Kivisaari, perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää, RKP:n kansanedustaja Mikko Ollikainen, eduskunnan tietoasiantuntija Tommi Peuhkurinen, eduskunnan arkistopäällikkö Jari Suutari, eduskunnan istuntoasianneuvos Miika Suves, Janne Sankelon eduskunta-avustaja Laura Kujala, Antti Kurvisen eduskunta-avustaja Annukka Annala ja eduskunnan ylivirastomestari Tommi Halme. Lisäksi Markku Takala loikkasi KJV:stä eduskunnan joukkueen puolelle paikkaamaan pientä pelaajavajetta.

Järvi-Veikkojen ja Naisjalkapalloseuran legendoissa olivat mukana Jouni Mattila, Tero Rintala, Anita Porkholm, Minna Paalanen, Sari Autio, Eero Kivipuro, Markku Tyynismaa, Marko Lindholm, Pekka Kivikangas, Heikki Erkinheimo, Riina Nevamäki, Niina Norjamäki, Jorma Eilonen, Jani Pykäri, Juha Romppainen, Juha Laituri, Vesa Lammi, Jarmo Ojavainio, Tapani Lahti, Jari Alanen ja Annika Pellinen.  

Ottelun tuomaroivat Järvi-Pohjamaan erotuomarikerhon Kari Fränti, Olli Kankaanpää ja Jukka Mattila.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.