Nuva ja asukaslautakunta toteuttivat onnistuneen jouluriehan Kitkalla

Kitkalla oli jo riittävästi lunta mäenlaskuun. Kuvassa Otso Autio ja Niko Koskinen.
Kitkalla oli jo riittävästi lunta mäenlaskuun. Kuvassa Otso Autio ja Niko Koskinen.

Kaisa Teikari ja Jenna Uusimäki myivät arpoja, joilla tuettiin nuvan toimintaa.

Sanna Peltoluhta (taustalla) opetti makramee-solmeilua Tuula Mäki-Fräntille.

Lapset pääsivät tapaamaan rallin suomenmestarit Riku Kosken ja Kari Bergbackan.

Muun muassa Minka Erkinheimo kokeili ratsastusta. Taluttamassa Hanna ja Saara Autio.

NUORISOVALTUUSTO ja Kortesjärven asukaslautakunta järjestivät hienon jouluriehan Kitkalla lauantaina 10.12.

Maksuttoman, kolmetuntisen tapahtuman ajaksi oli suunniteltu monenlaista tekemistä, ja sääkin sattui olemaan mitä mainioin ulkoilua ajatellen. Lapsiperheitä olikin paikalla runsaasti.

Tarjolla oli esimerkiksi ratsastusta kahden hevosen ja yhden ponin voimin. Ne olivat Huhtalan ja Aution talleilta.

Nuvalaiset olivat itse leiponeet osan tarjoiluista. Nuvan jäsenet Aino Peltoluhta ja Jenni Mäkinen puolestaan olivat suunnitelleet ja koristelleet lapsille tonttupolun, jonka varrella oli jouluinen tietovisa.

Kodan puolella oli tungosta, kun ihmiset paistoivat makkaraa nuotiolla.

Sisätiloissa oli nuorisovaltuuston arpajaiset ja Sanna Peltoluhta Lankavaltaopetti makramee-solmeilua.

Joulupukin lisäksi Kitkalla pääsi päivän aikana tapaamaan muun muassa rallin viime vuoden rallin Suomen juniorimestareita Riku Koskea ja hänen kartturiaan Kari Bergbackaa. Molemmat ovat lähtöisin Kortesjärveltä. He edustavat AL Härmää.

–On mukavaa, että järjestetään lapsille tapahtumia, ja nämä ovat myös täydellisiä tilaisuuksia esitellä omaa lajia, Koski sanoi. –Se, mitä tämä laji antaa, on mielestäni sellaista, mitä aika harvasta lajista saa.

Lisäksi rinteessä oli tähän aikaan vuodesta jo riittävän talviset olosuhteet, ja moni lapsi olikin tullut paikalle pulkka, liukuri, rattikelkka, lumilauta tai muu mäenlaskuväline mukanaan.

NUVAN arpajaisissa myyntipöydän takana olivat puheenjohtaja Kaisa Teikari ja sihteeri Jenna Uusimäki. He kertoivat, että arpojen tuotolla järjestetään esimerkiksi nuorten tuleva eduskuntavierailu sekä muita tulevia tapahtumia.

–Meillä on ollut haaveena, että saataisiin joku artisti jossain välissä tänne Kauhavalle, Teikari sanoi.

Nuva sai määrärahan jouluriehan järjestämiseen Kortesjärven asukaslautakunnalta.

–Se oli tosi iso apu, koska saimme tehtyä vähän isomman tapahtuman, Teikari sanoi.

Nuva kaipaa kortesjärveläisedustusta

NUORISOVALTUUSTOSSA ei tällä hetkellä ole mukana kortesjärveläisiä nuoria, vaikka heitä kyllä yritettiin kosiskella mukaan.

–Todella konkreettisesti käytiin rehtorin puheilla ja pyydettiin häntä kysymään kortesjärveläisiltä nuorilta asiasta. Sieltä ei kuitenkaan kukaan halunnut tulla mukaan, Kaisa Teikari sanoo.

Hän kuitenkin lisää, etteivät he ole vielä luovuttaneet.

 –Pyrimme myös tekemään yhteistyötä kortesjärveläisten kanssa niin, että saataisiin nuvalle näkyvyyttä täälläkin. Ehkä joku nuori innostuu ja osallistuu vaaleihin ensi kerralla. Kortesjärveläisillekin edustukselle olisi todellakin tarvetta.

Nuorisovaltuustossa voi esimerkiksi tehdä aloitteita tärkeistä asioista ja järjestää tapahtumia lapsille ja nuorille. Nuorisovaltuutetut voivat myös osallistua kaupungin muiden päättävien elinten kokouksiin.

Jenna Uusimäki kehottaa nuoria lähtemään mukaan rohkeasti. Seuraavat vaalit ovat toukokuussa. Nuorisvaltuutetut valitaan yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

–Tämä on aika rentoa toimintaa, eikä se vaadi keneltäkään liikaa. Vaaditaan ainoastaan, että olet innostunut ja haluat toimia tämän alueen hyväksi, hän sanoo.

Jos vaikuttaminen kiinnostaa, mutta ei tiedä mistä aloittaa, nuvalla on Instagram-tili (kauhavannuva). Sieltä voi kysyä lisää.

–Nuorisovaltuustossa toimiminen on tosi hyödyllistä myöhemminkin elämässä. Siitä oppii aika paljon. Ehdottomasti kannattaa lähteä mukaan, jos vähääkään kiinnostaa, Teikari sanoo.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.