Aluehallitus hyväksyi henkilöstöstrategian, henkilöstöetuudet sekä
yhdyspintasopimukset

Etelä-Pohjanmaan aluehallituksen kokous järjestettiin 13.12.2022.

Aluehallitus käsitteli ja hyväksyi omalta osaltaan hyvinvointialueen talousarvion vuodelle 2023 ja lähetti sen aluevaltuuston 19.12. kokouksen päätettäväksi.

Aluehallitus hyväksyi hyvinvointialueen henkilöstöstrategian.

Henkilöstöstrategia on dokumentti, joka linjaa hyvinvointialueen noin 10 000 eri alan ammattilaisen henkilöstöjohtamista.

Henkilöstöjohtamisen päämäärä on kiteytetty seuraavasti: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on riittävä ja oikein kohdennettu, ammattitaitoinen, sitoutunut ja hyvinvoiva henkilöstö. Organisaatiossa on avoin ja yhteistyöhön perustuva toimintakulttuuri, jossa on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja kehittää. Kaikkea tätä tuetaan hyvällä johtamisella.

Strategian viideksi avainalueeksi on määritelty työvoimatarpeiden hallinta; johtaminen ja esihenkilötyö; työprosessien ja käytäntöjen kehittäminen; osaamisen kehittäminen sekä työsuhdeasioiden ja osallistamiskäytäntöjen kehittäminen. Jokaiselle näistä viidestä avainalueesta on määritelty tavoitteet ja keinot tavoitteiden saavuttamiseen. Henkilöstöstrategian toteutumista seurataan erilaisin mittarein.

Aluehallitus päätti hyvinvointialueen henkilöstöetuuksista. Henkilöstöetuuksiin kuuluu työyhteisöjen taloudellinen tukeminen henkilöstön vuosittaisen virkistyspäivän järjestämisessä, 150 euron arvoinen henkilökohtainen sähköinen hyvinvointiseteli sekä henkilökunnan muistaminen 50- ja 60-vuotispäivinä sekä eläkkeelle siirryttäessä.

Aluehallitus hyväksyi hallinnon ja strategiapalvelujen, ikäihmisten palveluiden sekä perhe- ja sosiaalipalveluiden johtotason palkat. Hoitotyön johtajien palkat käsitellään aluehallituksen seuraavassa kokouksessa 21.12.2022.

Lisäksi aluehallitus hyväksyi omalta osaltaan yhdyspintatoimintoja koskevat yhteistyösopimukset alueen kuntien kanssa. Hyvinvointialueiden ja kuntien yhdyspinnoilla tarkoitetaan sellaisia toimintoja, jotka edellyttävät yhteistyötä kunnan ja hyvinvointialueen välillä. Tällaisia toimintoja ovat esimerkiksi erityishuollon piirissä olevien peruskoululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta, työllisyyden hoito, opiskeluhuollon palvelut sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.