Suolasalmenharjun tuulivoimakaavoitus käynnistetään uudelleen

js
MÖKSYN pohjoispuolelle suunnitellun tuulivoima-alueen kaavoitusprosessin käynnistämisen yhteydessä tapahtui Alajärven kaupungin hallinnossa virhe, sillä päätöksentekoon osallistui puutteellisten maanomistajatietojen vuoksi esteellisiä henkilöitä. Näin kaavoituksen käynnistämisestä päättäminen jouduttiin aloittamaan alusta.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 5. joulukuuta käynnistää oikeusvaikutteisen tuulivoimayleiskaavan laatimisen Möksyn pohjoisosan hanketoimija Pohjan Voima Oy:n esittämälle hankealueelle. Kaavoitettava alue tarkentuu kaavaprosessin edetessä. Tuulivoima-alueen maanvuokrasopimus kaupungin ja Pohjan Voima Oy:n kanssa sovitaan erikseen.

Pohjan Voima Oy on Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston alustavissa suunnitelmissa alueelle rakennettavan enintään yhdeksän korkeintaan 300 metriä korkeaa tuulivoimalaa. Puisto olisi kokonaisteholtaan noin 50–90 MW yksikkötehon ollessa 6–10 MW. Hankealueen koko on noin 2 200 hehtaaria.

VALTUUSTOLLE esitetään yhteensä 2,9 miljoonan euron lisämäärahaa kuluvalle vuodelle perusturvan ennakoidusta kasvaneiden kulujen vuoksi. Terveyspalveluihin lisätään 1 000 000, ikäihmisten palveluihin 1 050 000 ja sosiaalipalveluihin 850 000 euroa.

KULUVAN vuoden investointeihin esitetään 215 000 euron lisämäärärahaa kaavateiden sekä ulkoilu- ja urheilualueiden kustannuspaikoille. Kustannukset laskettiin viime vuoden syksyn hintatason mukaan. Kaavateiden osalla käynnissä on tällä hetkellä Kartanotie-Ikosentie peruskorjaus, Koulupolun peruskorjaus, sekä katuvalojen asennuksia. Urheilualueella on käynnissä aitaus- ja viimeistelytöitä sekä ulkosalialueen rakentaminen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.