Soinin kulttuuripalkinto Jussi Roposelle

Soinin sivistyslautakunnan edustajat Taru  Mäkipelto ja Kari Laasasenaho ojensivat kulttuuripalkinnon Jussi Roposelle. Kuva: Lasse Autio.
Soinin sivistyslautakunnan edustajat Taru Mäkipelto ja Kari Laasasenaho ojensivat kulttuuripalkinnon Jussi Roposelle. Kuva: Lasse Autio.
Soinin sivistyslautakunnan edustajat Taru Mäkipelto ja Kari Laasasenaho ojensivat kulttuuripalkinnon Jussi Roposelle.

ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ vietettiin Soinissa perinteisin menoin. Päivän alussa Soinin Yrittäjät laskivat kynttilät sankarihautausmaalle ja jumalanpalveluksen jälkeen kokoonnuttiin viettämään pääjuhlaa seurakuntakodille.

Ohjelmassa kuultiin tervehdykset Soini-seuran sihteeri Aarre Löytömäeltä ja vt. kirkkoherra Elina Lapinoja-Pitkäseltä. Terhi Tohni esitti yksinlaulua. Juhlapuheen piti Aalto-yliopiston vanhempi tutkija FT Veikko Jousmäki aiheenaan itsenäisyyden vaaliminen, mitä itsenäisyys on ja mitä se hänelle itselleen merkitsee.

–Itsenäisyyteen liittyy vapaus, mutta myös vastuu ja yhteistyö valtioiden ja kansojen välillä.

Soinin kulttuuripalkinto myönnettiin tänä vuonna pitkän taiteilijauran tehneelle laulaja Jussi (Juhani) Roposelle.

Saatesanoissaan kirjastonjohtaja Suvi Hokkanen poimi erilaisia hetkiä musiikkiuran vaiheilta. Roponen aloitti ensimmäiset esiintymiset orkesterin kanssa jo 1974 ja ensimmäinen levy ilmestyi 1981. Aluksi keikkailu suuntautui Pohjanmaalle, mutta hyvin pian ympäri Suomea. Suurimpina meriitteinä olivat Suomen humppamestaruuden voittaminen Kalevi Hautamäen yhtyeen kanssa vuonna 1984 Lappeenrannassa ja 1997 Suomen mestaruus seniorilaulukilpailussa.

Musiikkiura on todella pitkä, sillä Roposen uusin, järjestykseltään 18. levy, Keikkamiehen tilitys, julkaistiin tänä syksynä.

Roposen sydäntä lähellä on ollut urheiluharrastus erittäin monipuolisesti samoin kuin paikallisen urheiluseura Soinin Sisun ja Nuorisoseuran tukeminen.

Soinin sivistyslautakunnan myöntämä kulttuuripalkinto myönnetään tunnustuksena paikkakunnan merkittäväksi katsottavasta kulttuuriteosta tai -työstä.

Lasse Autio

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.