Veto katkesi lopussa täysin

Kristina King pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Vedon paidassa. Vaikka yritystä riitti, oli ainoastaan viisi levypalloa vaisu suoritus.
Kristina King pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Vedon paidassa. Vaikka yritystä riitti, oli ainoastaan viisi levypalloa vaisu suoritus.

Veto-ToPo 61–73 (33-34)

Vimpelin Veto palasi naisten Korisliigan tauolta tappiolla helsinkiläiselle Torpan Pojille. Reilun kahdensadan silmäparin edessä pelatun ottelun ratkaisu nähtiin päätösneljänneksen lopulla. Veto nousi ensin komeasti tasoihin reilut viisi minuuttia ennen päätössummeria. Sen jälkeen Torppa hallitsi kuitenkin kuvionsa ja hermonsa ylivoimaisella suvereenisuudella, reilun viiden minuutin pätkä helsinkiläisille karusti 12-0.

Vedon parhaana palkittu Tynice Martin oli luonnollisesti harmissaan.

– Tasainen ja tiukka peli, meillä oli mahdollisuudet voittaa, mutta emme tehneet sitä, kiteytti jenkkipeluri.

Myös Vedon alku otteluun oli nihkeä, Torppa kuittasi ensimmäisen kymmenminuuttisen seitsemällä pisteellä. Toisella neljänneksellä Vedon peli kohentui erityisesti hyökkäyspäässä, mikä tiesi eron supistumista tauolle mentäessä ainoastaan pisteeseen. Tauon jälkeen Vedon pelissä nähtiin edelleen ajoittain mainioita otteita, jotka veivät sinivalkoiset johtoonkin. Kolmannen kymmenminuuttisen edetessä otti Torppa kuitenkin hallinnan kiskaisten eron kahdeksaan pisteeseen.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala oli vaisuna ottelun lopusta.

– Emme saaneet tehtyä lopussa koreja, joskus ei vain mene sisään paikoista huolimatta. Torppa oli hieman huolellisempi onnistuen heittämään ratkaisevat korit.

– Pelissä oli hyvääkin, 73 annettua pistettä ei ole paljon, peli olisi ollut voitettavissa hieman paremmalla hyökkäyspelillä. Silti levypalloja ajatellen viisitoista levypalloa omassa päässä vastustajalle on liikaa.

Vedosta heittivät kaksinumeroisen pistesaldon Tynice Martin, 18, sekä Kristina King, Anni Kujala ja Ninni Salmi, 10. Pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli tasainen 35–34. Levypallot vei Torppa 51-45. Veto jätti myös jälleen ilmaisia pisteitä vapaaheittoviivalle saldolla 6/12.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.