Kauhava sähköistää rakennuslupa-asioinnin vuoden alusta – viranomaisen voi silti jatkossakin tavata kasvotusten

Lupapiste.fi-palvelu ei poista perinteistä paperilla asiointia tai mahdollisuutta kohdata viranomaista kasvokkain.

KAUHAVAN kaupunki ottaa käyttöön 1.1.2023 alkaen rakentamisen lupakäsittelyjä tehostavan sähköisen Lupapiste.fi-asiointipalvelun.

Palvelu kokoaa rakennuslupien kanssa toimivat eri tahot yhteiseen osoitteeseen ja mahdollistaa neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti. Palvelu neuvoo hakijaa lupien tarpeesta ja luvanhakemisen vaatimuksista. Lupapiste ei poista perinteistä paperilla asiointia tai mahdollisuutta kohdata viranomaista kasvokkain.

–Kaikki luvat käsitellään kuitenkin 1.1.2023 alkaen Lupapisteen kautta. Henkilökuntamme opastaa asiakkaita Lupapisteen käytössä tarvittaessa, rakentamispäällikkö Maria Annala toteaa.

Lupapiste kattaa rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten, purkulupien, maisematyölupien sekä poikkeamispäätösten hakemisen, ja palvelu toimii myös sähköisenä neuvontapyyntökanavana.

Palveluun rekisteröidytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

–Lupapiste sujuvoittaa lupakäsittelyä ja vapauttaa luvanhakijan virastoaikatauluista sekä paperisten asiakirjojen toimittamisesta eri tahoille, Annala kertoo.

Lupapäätöksen jälkeen myös rakentamisen aikainen viranomaisasiointi hoidetaan samassa palvelussa. Palvelussa hakija voi seurata lupien etenemistä ja nähdä muiden osapuolten, kuten viranomaisen, suunnittelijoiden tai muiden hankkeen osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.