Järviseutu-säätiö jakoi apurahaa muun muassa kummitusjuttuihin ja moottorisahaveiston SM-kisoihin

Apurahojen saajia yhteiskuvassa Alajärvellä.
Apurahojen saajia yhteiskuvassa Alajärvellä.
Taiteen, kulttuurin ja tutkimuksen apurahat, yhteensä 11 500 euroa, jaettiin Antinpäivän juhlassa Alajärvellä.

JÄRVISEUTU-SÄÄTIÖN apurahat olivat haettavina 12. syyskuuta–31. lokakuuta. Hakemuksia saapui lopulta 21.

Säätiön hallitus käsitteli hakemukset vuosikokouksessaan 16.11., ja apurahat, yhteensä 11 500 euroa, jaettiin Antinpäivän juhlassa, joka pidettiin Alajärven Väinölässä 30.11.

Avustusta myönnettiin Vimpelin mieslaulajille satavuotisjuhlakonsertin järjestämiseen, lappajärveläiselle Tapio Autiolle moottorisahaveiston SM-kilpailujen järjestämiseen, Evijärvi-seuralle esiintymislavaa varten ja Lappajärvi-seuralle Ville Syrjälän valokuva-arkiston digitoimiseen.

Annikki Ojala Alajärveltä sai apurahaa Herman Arolan elämänkaaren kartoitustyöhön, josta hän on tekemässä kirjaa, ja Päivi Sihvola Kortesjärveltä Purmojärven Iso-Pelliset I ja II -kirjojen painokustannuksiin.

Soini-seuraa tuettiin digitaalisen julkaisujärjestelmän hankinnassa ja Järviseudun Sanomien päätoimittajaa, vimpeliläistä Hannu Takalaa Järviseudun kuntiin liittyvien analogisten medioiden tallentamisessa digitaaliseen muotoon.

Evijärveläinen työryhmä sai rahaa Kummitusjuttuja Evijärveltä -nimisen kirjan aineiston keräämiseen ja Vimpeli-seuran Matti Lehto Kantakrouvin vaiheet -tutkielman tekoon.

Avustusta saivat myös Järviseudun Sanomien alajärveläinen toimittaja Suvi Hosionaho runokirjaa varten, Härmänmaan 4H-yhdistys lasten ja nuorten kädentaitokerhoja ja -kursseja varten Kortesjärvellä, Kortesjärven Järvi-Veikot lasten piirustusnäyttelyä varten, vimpeliläinen Rene Mattila elokuvan tuotantoon ja kortesjärveläinen Tomi Saarijärvi Laulumaiden muisto -dokumenttielokuvan näytösten järjestämiseen.

Evijärven taivastelijat ry:tä avustettiin lisäksi tähtitornin, kerhohuoneen ja parkkipaikan kunnostamisessa.

Järviseutu-säätiö toivoo lahjoituksia yrityksiltä, erilaisilta yhteisöiltä ja yksityisiltä, esimerkiksi testamenttilahjoituksia, jotta tulevaisuudessa voitaisiin entistä paremmin ja laajemmin tukea järviseutulaista taidetta, kulttuuria ja tutkimusta niiden vaalimiseksi ja kehittämiseksi.

Tuija Ahola kertoi Antin päivän juhlassa kotiseutuneuvos Väinö Tuomaalan elämästä. Ahola kirjoittaa parhaillaan Tuomaalan elämäkertaa.

Vimpelin Mieslaulajat lauloi kaksi joululaulua.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.