Lappajärven kunnan ympäristösihteeri Laura Tudeer viihtyy luonnossa: “Metsässä on hyvä olla” 

Laura Tudeer hoitaa ympäristösihteerin töitä Lappajärvellä ja Evijärvellä. Hän kertoo viihtyvänsä hyvin Järviseudulla, jossa on mukavan rauhallista, eikä ole ruuhkia tai väentungoksia. Kuva: Tudeerilta.
Laura Tudeer hoitaa ympäristösihteerin töitä Lappajärvellä ja Evijärvellä. Hän kertoo viihtyvänsä hyvin Järviseudulla, jossa on mukavan rauhallista, eikä ole ruuhkia tai väentungoksia. Kuva: Tudeerilta.
KESÄKUUSSA ympäristösihteerin toimessa aloittanut Laura Tudeer, 30, on viihtynyt Järviseudulla hyvin.

Tutuksi on tullut niin Lappajärvi, kuin Evijärvikin, jossa hän viettää työviikostaan kolme päivää. Työtä hän kertoo olevan molemmilla paikkakunnilla paljon, mutta se on mielekästä.  

–Ympäristösihteerin päivään kuuluu erilaisia töitä aina hakemusten käsittelystä viranhaltijapäätöksiin ja kaikkea siltä väliltä. Kentälle olen ehtinyt vain muutamia kertoja, poikkeuksena kesän aika, jolloin kävin kerran viikossa seurailemassa Lappajärven sinilevätilannetta. 

– Työn mielekkyyden konsepti muodostuu minulla siitä, että saan hoidettua tehtäviini kuuluvia asioita kuntoon. Se on itselle ehkä tärkeintä: että saa jonkin asian tehtyä, jolla on tärkeä merkitys. Tulevaisuuden haaveena työrintamalla olisi, että saataisiin hoidettua pitkän aikavälin suuria kuvioita. Esimerkiksi se, että saataisiin Lappajärveen lasketut päästöt kuriin ja Lappajärvi kuntoon. Se onkin jo suuren luokan juttu, mutta uskon että se kyllä onnistuu. Vuosi kerrallaan, askel kerrallaan, sanoo Tudeer. 

Hän kertoo aina olleensa kiinnostunut biologiasta ja kiinnostus aiheeseen vei opiskelemaan ympäristöekologiaa Helsingin yliopistoon. Elämä on kuljetellut eri paikkakunnille, eikä pienemmälläkään paikkakunnalla asuminen hirvitä, päinvastoin. 

– Olen elämäni aikana muuttanut paljon, enkä siksi koe olevani kotoisin oikein mistään. Järviseudulle olen kotiutunut hyvin. Lappajärvelle päädyin työnhakuilmoituksen myötä. Minut on otettu hyvin vastaan ja täällä on paljon kivoja ulkoilupaikkoja. Luonto on minulle tärkeä. 

– Työ on pitkälti itsenäistä, kun minulla on täällä ainoana ympäristöalan asiantuntijuus. Tarvittaessa sitten konsultoin muiden kuntien ympäristösihteereitä. Työtä on paljon, joten koen tärkeänä erottaa työ ja vapaa-aika toisistaan. Vapaa-aikana kävelen luonnossa ja luen paljon. Pidän myös kirjoittamisesta. Kirjoitan fiktiivisiä tarinoita videopelihahmoista, sillä saa hyvin nollattua aivot raskaan työpäivän jälkeen, kertoo Tudeer. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.