Höyrymakkaraa ja tärkeitä kohtaamisia – Kahvila Aitovieri aloittaa Alajärvellä

Tarja Valtola (vas.), Anneli Karhusaari ja Tuija Ala valmistelivat perjantaina Kahvila Aitovieren avajaisia Alajärvellä.
Tarja Valtola (vas.), Anneli Karhusaari ja Tuija Ala valmistelivat perjantaina Kahvila Aitovieren avajaisia Alajärvellä.
TEILLE ja aitovierille ry jatkaa kahvilatoimintaa Alajärven keskustassa Helluntai-seurakunnan ylläpitämän Kahvila Toivon lopetettua.

–Meille tuli toiveita, että yhdistyksenä jatkaisimme kahvilan pitoa tässä. Kahvilalla on oma asiakaskuntansa, joka on tässä tottunut käymään ja me näemme kahvilan tärkeänä kohtaamispaikkana, kertoo vimpeliläinen Tarja Valtola.

Kahvila Aitovieri aloittaa toimintansa marraskuun alussa. Avajaisia vietetään tiistaina 1. marraskuuta kello 12 alkaen. Luvassa on muun muassa lauluyhtye Emmauksen musiikkia.

–Meiltä saa tästä kahvia ja leivonnaisia sekä höyrymakkaraa. Pullanleivonnan mestari ja juustokakkutaituri ovat ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi leipojiksi ja tarjolla on myös muita maistuvia kahviherkkuja, lupaa lappajärveläinen Anneli Karhusaari.

Yhdistyksellä on parikymmentä jäsentä ja toiminnassa mukana suurempi määrä ihmisiä. Kahvilan vapaaehtoiset ovat eläkeikäistä väkeä.

–Vapaaehtoisia on saatu joukkoon mukavasti. Ainakin minulle tämä tuo mukavasti säpinää elämään. Onhan tässä ollut tekemistä sen jälkeen, kun päätös kahvilan aloittamisesta syyskuulla tehtiin. Ensin lupa- ja verotusasioita, sitten maalaamista, tapetoimista ja kalustamista.

–Olemme odottavalla mielellä. Koen, että on ilo tehdä tätä työtä. Ihmiset ovat luvanneet tuoda kahvia ja tarvikkeita ja ovat hengessä mukana, Valtola toteaa.

JÄRVISEUDUN alueella toimiva yhdistys saa samalla kiintopisteen toiminnalleen. Sen tausta on Vimpelissä torstaisin kokoontuvassa naisten Raamattupiirissä, joka on kokoontunut muutaman vuoden ajan. Valtola ja alajärveläinen Tuija Ala olivat sen perustajajäseniä. Elätkö uskossa -niminen ryhmä pohti, kuinka saada kontaktia ihmisiin, kun kirkot ja seuratalot kumisevat tyhjyyttään, ja päätti jalkautua ihmisten keskuuteen.

–Teille ja aitovierille, kuten Raamatussa sanotaan, toteaa Karhusaari.

–Teltan kanssa on oltu markkinoilla, laulettu kaduilla ja puhuttu ihmisille sekä järjestetty kahtena vappuna Jeesus-marssi, kertoo Ala.

–On jaettu Raamatun lauseita ja päästy syvällisiin keskusteluihin, jatkaa Karhusaari.

Elätkö uskossa -ryhmä kokoontuu edelleen torstaisin kello 18 R-Kioskin talossa olevassa vuokrattavassa kokoustilassa.

–Luimme ryhmässä Bruce Wilkinsonin teosta, joka käsittelee Aikakirjoista löytyvää Jabesin rukousta. Me myös rukoilimme, kuten rukouksessa sanotaan: ”Jospa sinä siunaisit minua ja laajentaisit minun alueeni” ja näin tapahtui, kun meitä pyydettiin jatkamaan kahvilan pitämistä, kertoo Valtola.

–Meillä on kokemus, että ihmisillä on tarve tulla kuulluksi. Me voimme kertoa taivaasta ja sielujen pelastuksesta.

–Aika on raskas, on sotaa ja pelkoa tulevaisuudesta. Ihmiset kysyvät, miksi on niin paljon pahaa. Vastaan usein, että jokainen voi valita omalla kohdallaan, miten toimii. Valitettavasti niin moni valitsee pahan, Karhusaari toteaa.

–Keskustelu ja asioiden pohtiminen yhdessä voivat helpottaa oloa, sanoo Ala.

–Näiden asioiden käsittelyä ja kohtaamista ei kannata siirtää loputtomiin. Usko tuo turvaa elämään, ja uutiset itsemurhista ja äkillisistä kuolemantapauksista tuovat elämämme rajallisuuden lähelle, Valtola kertoo.

KAHVILAN tilassa voi toteuttaa myös iltatilaisuuksia, sillä sinne tulee äänentoistolaitteet ja pieni estradi.

–On suunniteltu joululaulutilaisuuksia ja miksei jatkossa voisi pitää toivelauluiltoja ja hengellisen musiikin iltoja.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.