Kaupunginhallitus käsitteli veroprosentteja, virkojen perustamisia ja kiinteistökauppoja

Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
24.10.2022 kokoontunut Alajärven kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupungin tuloveroprosentti vuodelle 2023 on 9,11. Sote-uudistuksen vuoksi kaikkien Manner-Suomen kuntien tuloveroprosentteja alennetaan 12,64 prosenttiyksikköä.

Kaupungin tuloverokertymäksi arvioidaan vuodelle 2023 13 448 000 euroa ja kunnallisvero olisi yhteensä 17 863 000 euroa.

Kiinteistöveroprosenteiksi esitetään tämänhetkisiä lukuja: yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93, vakituisten asuinrakennusten 0,50, muiden asuinrakennusten 1,5, rakentamattoman rakennuspaikan 3,00, yleishyödyllisten yhteisöjen 0,00, ja voimalaitosten 3,10 prosenttia. Kiinteistöverojen tuottoarvio on yhteensä noin 2 278 000 euroa.

VALTUUSTOLLE esitetään neljännen varhaiskasvatuksen alue-esimiehen viran perustamista sivistystoimeen vuodenvaihteesta alkaen, koska Lappajärvi ostaa varhaiskasvatuksen palvelut Alajärveltä. Samalla esitetään Mikko Autiota siirrettäväksi toistaiseksi voimassa olevasta päiväkodinjohtajan tehtävästä suostumuksensa mukaisesti alue-esimiehen virkaan.

Intervalli- ja kuntoutusosastolle esitetään perustettavaksi palveluvastaavan virka 100-prosenttisena joulukuun alusta alkaen.

JÄRVISEUDUN Kiinteistöhuolto Ky:lle esitetään myytäväksi Hallitien varrella oleva 4 410 neliön tontti koneiden ja laitteiden pysäköintiin ja säilytykseen. Tontin hintana noudatetaan teollisuusalueella yleisesti noudatettua euro per neliö -hinnoittelua. Kun puuston arvoksi on sovittu 300 euroa, kauppahinnaksi tulee 4 710 euroa. Kaupan yhteydessä sovitaan, että ostaja tai alueen silloinen omistaja sitoutuu luovuttamaan kaupungille kaupan kohteen Hallitien puoleiselta sivulta maksimissaan neljä metriä leveän alueen euron neliöhinnalla, mikäli Lapuantien ja teollisuusalueen välinen uusi tieyhteys tulee menemään Hallitien kautta.

Valtuustolle esitetään, että kaupunki ostaa noin keskustan kuntoradan välittömässä läheisyydessä sijaitsevan 1,55 hehtaarin suuruisen Lomavainio-tilan 28 417 euron kauppahinnalla, johon sisältyy puuston arvo. Alueen hankinnalla pystytään ratkaisemaan tapahtumien yhteydessä esiin tuleva pysäköintiongelma. Alue on mahdollista saada esimerkiksi pienteollisuuskäyttöön asemakaavamuutoksella.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA