KJV lähtee futsal-kauteen itseluottamusta puhkuen — pitkästä aikaa myös juniorijoukkue

Jouni Mattila (keskellä) näkee, että etenkin KJV:n ykkösjoukkue tulee olemaan divisioonansa kovimpia joukkueita.
Jouni Mattila (keskellä) näkee, että etenkin KJV:n ykkösjoukkue tulee olemaan divisioonansa kovimpia joukkueita.
Jouni Mattila (keskellä) näkee, että etenkin KJV:n ykkösjoukkue tulee olemaan divisioonansa kovimpia joukkueita.
Jouni Mattila (keskellä) näkee, että etenkin KJV:n ykkösjoukkue tulee olemaan divisioonansa kovimpia joukkueita.
Mukaan KJV:n joukkueisiin otetaan kaikki, jotka mukaan haluavat lähteä.

FUTSAL-HARJOITUKSET ovat taas alkaneet. KJV:ltä lähtee kauteen totuttuun tapaan kaksi miesten joukkuetta sekä pitkästä aikaa myös poikien joukkue.

Miehet treenaavat torstaisin ja sunnuntaisin Kauhavan yhteiskoulun salissa sekä lauantaisin Kortesjärven uudessa liikuntasalissa. Vuosina 2010–12 syntyneiden poikien harjoitukset ovat Kortesjärven koulun salissa lauantaisin.

–Jengiä on ollut hyvin. Miesten joukkueissa pelaa yhteensä kolmisenkymmentä ukkoa. Me otetaan joukkueeseen kaikki, jotka vaan haluavat lähteä mukaan, kertoo KJV:n Jouni Mattila, joka toimii joukkueiden vetäjänä.  

MATTILA kertoo, että kortesjärveläisjoukkueet vahvistuivat viime vuonna roimasti, kun Kauhavan Kanuunat ei saanut joukkuetta kasaan. Kanun pelaajat tulivat sitten KJV:hen.

Entistä ehompi KJV sijoittui viime kaudella kolmanneksi. Mattila kertoo, että kortesjärveläisille tarjottiin ylempää divisioonatasoa, mutta he päättivät kuitenkin pysyä nelosdivarissa sen takia, että turnausmuotoiset pelit sopivat heille. Kolmosdivarissa olisi pelattu yksittäisiä otteluita.

–Olisi ollut sula mahdottomuus saada pelaajia lähtemään viikolla johonkin Kaskisiin yhden ottelun takia, Mattila pohtii. –Meillä on se etu, että koska meillä on kaksi joukkuetta, saamme järjestää kaksi omaa turnausta täällä Kauhavan koulukeskuksessa. Turnauksia on tällä kaudella myös Maalahdessa ja Lappajärvellä. Pelireissut ovat siis mukavan lyhkäisiä.

Ensimmäiset kotipelit ovat jo 10. joulukuuta. Mattila uskoo, että ykkösjoukkue tulee varmasti pärjäämään hyvin tälläkin kaudella.

–Tohdin varmaan sanoa, että kolmen parhaan joukossa ollaan.

Yhteiskuvassa torstain harjoituksiin osallistuneita pelaajia.

JUNIORIJOUKKUEESSA on 15 pelaajaa. Pojat ovat pelanneet Kortesjärvellä futsalia viimeksi kaudella 2017–18. Valmentajina toimivat Mattila ja Jussi Paalanen.

Heillä on yksi kotiturnaus Kortesjärvellä ja lisäksi muita turnauksia Keski-Pohjanmaan alueella.

–Harjoituksiin voi tulla pelailemaan ja ihan vaan kokeilemaan, miltä se tuntuu. Kaikki ovat tervetulleita. Ei ole mitään sääntöä, että pitää myös osallistua peleihin, Mattila sanoo. –Futsal on aivan eri laji kuin jalkapallo, vaikka molemmissa palloa pelataankin.

KORTESJÄRVEN koulun uudessa liikuntasalissa on Mattilan mielestä hyvät mahdollisuudet harrastamiseen. Perinteinen tapaninpäivän Kinkkusulaa-futsalpuulaaki joudutaan Mattilan mukaan kuitenkin todennäköisesti pelaamaan vanhassa liikuntatalossa.

–Uudessa salissa ei ole näyttämöä tai vastaavaa paikkaa, jossa pystytään esimerkiksi myymään kahvia, hän pohtii.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.