Suomenmestarit pääsivät juhlimaan kotikunnassaan

Janne Mäkelä ja muut joukkueen pelaajat pääsivät myös ääneen.
Janne Mäkelä ja muut joukkueen pelaajat pääsivät myös ääneen.
Janne Mäkelä ja muut joukkueen pelaajat pääsivät myös ääneen.
Janne Mäkelä ja muut joukkueen pelaajat pääsivät myös ääneen.
Vimpelin liikuntahalli täyttyi sunnuntaina pesäpallon ystävistä.

VIMPELIN liikuntahallilla juhlittiin sunnuntaina miesten pesäpallojoukkueen suomenmestaruutta. Salin täydeltä lajin ystäviä ja joukkueen faneja oli kokoontunut muistelemaan mennyttä pesäpallokautta ja kuulemaan joukkueen tunnelmia.

Tilaisuuden aluksi joukkueen miehistö ja pelinjohto astelivat yksi kerrallaan yleisön eteen suosionosoitusten raikuessa. Sen jälkeen pidettiin lyhyt hiljainen hetki joukkueen pitkäaikaisen lääkärin Marja-Liisa Kivipellon muistolle. Hän poistui keskuudestamme pesäpallokauden lopulla.

Juhlapuheenvuorot aloitti Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi. Hän totesi muun muassa, että paluu kultakantaan viiden vuoden jälkeen tuntui erityisen hyvältä, sillä kauden alussa myös epäilijöitä riitti.

–Erityisen ylpeitä saamme olla siitä, että esimerkiksi viimeisen finaalipelin kahdestatoista pelaajastamme kymmenen on pelannut Vimpelin Vedon väreissä jo juniori-ikäisestä saakka. Tämä osoittaa, että lähialueen yhteistyö sekä alueen juniorivalmennus todellakin toimii, ja että joukkueen täsmävahvistukset ovat olleet onnistuneita.

Tulevakin kausi näyttää Lakaniemestä hyvältä.

–Joukkue on keski-iältään nuori, sitoutunut ja yhtenäinen. Ensi kauteen lähettäessä muutokset ovat todella minimaalisia. Uskonkin, että Vimpelin Veto pystyy taistelemaan kirkkaimmista mitaleista vielä pitkään, hän sanoi.

PELINJOHTAJA Tomi Niskanen kertoi, että sen jälkeen, kun Veto oli useana vuonna peräjälkeen hävinnyt välierissä ja jäänyt pronssille, joukkueessa päätettiin viime syksynä, että jotakin on muutettava.

–Koetettiin etsiä eri keinoja, joissa voitaisiin olla parempia. Mietittiin eri vaihtoehtoja, kuten kokoonpanoja ja pelipaikkoja. Panostettiin fysiikkaharjoitteluun — seuralle iso kiitos, että siihen saatiin iso panostus viime vuonna, Niskanen kertoi. –Kun muutoksia lähdetään tekemään, on ihan normaalia, että monet kysyivät, miksi näin tehdään ja tuleeko tästä mitään.

Suunnanmuutos tuotti tulosta, ja Veto näyttäytyi kauden lopussa suorastaan ylivoimaisena. Pelinjohtaja kuitenkin muistutti, että hallipeleissä, runkosarjassa ja paikoin vielä pudotuspeleissäkin oli huonojakin hetkiä — erityisesti vieraissa. Ongelmista kuitenkin keskusteltiin koko joukkueen voimin, ja niistä opittiin.

–Kun muutoksia lähdettiin tekemään, se herätti aluksi epävarmuutta ja kysymyksiä. Vähitellen palaset rupesivat kuitenkin loksahtelemaan kohdalleen. Joukkueelle syntyi luottamus siihen, että jumankauta, nyt nämä asiat pelittää, ja se kantoi läpi kesän, Niskanen sanoi.

KUNNANJOHTAJA Sam Leijonanmieli puhui pesäpallon merkityksestä paikkakunnalle. Talouden näkökulmasta 3 000 asukkaan Vimpelissä käy vuosittain jopa 50 000 pesäpalloturistia.

–Jos joku väittää, että pesäpallo vie rahaa, se ei pidä paikkansa. Vimpelissä pyörii miljoonien eurojen pesäpallotalous, Leijonanmieli sanoi.

Samalla pesäpallo-otteluiden ja lajin harrastamisen kautta pystytään hänen mielestään jopa ehkäisemään ikäihmisten yksinäisyyttä ja nuorten syrjäytymistä.

–Pesäpallopelit ovat sosiaalinen kohtaamispaikka, josta ihmiset saavat itselleen identiteettiä ja juuria, ja jossa ihmiset voivat kokea olevansa vimpeläisiä, Leijonanmieli pohti.

–Mikä meidän identiteetti olisi ilman pesäpalloa? Jokainen tietää siihen vastauksen: meiltä puuttuisi osa kunnan sielusta, hän totesi.

TÄMÄN jälkeen katsottiin vielä Superpesis-kauden päätösristeilyn tunnelmia. Risteily oli reilu viikko sitten, ja Veto putsasi siellä palkintopöydän lähes joka kategoriassa.

Eveliina Lindbergin ja Heidi Kuoppa-ahon johdolla laulettiin yhdessä J. Karjalaisen Sankarit.

Kunta palkitsi joukkueen mestaruussormuksin, ja seura puolestaan palkitsi muita pesäpallon saralla ansioituneita ihmisiä. Pelaajat pääsivät myös itse ääneen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA