Aluehallitus esittää kunnille vuokratiloista kolmen prosentin tuottotasoa

Etelä-Pohjanmaan aluehallituksen kokous järjestettiin maanantaina 10.10.

Aluehallitus päätti, että kunnille tullaan esittämään kolmen prosentin tuottotasoa kunnilta hyvinvointialueen käyttöön vuokrattaviin tiloihin.

Hyvinvointialue on käynyt kuntien kanssa neuvotteluja vuokrien määräytymisestä. Kuntien kanta on ollut, että vuokratason määrittämisen periaatteeksi otetaan valtioneuvoston antaman vuokra-asetuksen mukainen kuuden prosentin tuottotaso.

– Aluehallituksen päätös oli yksimielinen: Kunnille tullaan esittämään, että uudet vuokrasopimukset toteutetaan kolmen prosentin tuottovaatimuksella. Tämä koskee kaikkia kunnilta vuokrattavia tiloja koko maakunnassa, aluehallituksen puheenjohtaja Lasse Hautala toteaa.

Jo kolmen prosentin tuottovaatimuksella laskettuna hyvinvointialueen vuokrakustannukset ovat merkittävät. Kuntien esittämä kuuden prosentin tuottovaatimus tarkoittaisi hyvinvointialueen menojen kasvua peräti 8–12 miljoonalla eurolla.

– Tilavuokrista maksettavat eurot ovat pois muusta toiminnasta, kuten palvelujen järjestämisestä. Nyt määritettävänä oleva vuokrataso tulee väistämättä vaikuttamaan hyvinvointialueen palveluverkostoon ja palveluiden saatavuuteen tulevaisuudessa, hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen muistuttaa.

Aluehallitus käsitteli hyvinvointialuestrategiaa ja päätti palauttaa sen vielä strategiatyön ohjausryhmän jatkokäsittelyyn.

Aluehallitus perusti palveluyksikköjohtajien virkoja perhe- ja sosiaalipalveluihin, kehittäjä- ja koulutusylilääkärin viran kehitysyksikköön sekä resurssipalvelupäällikön viran henkilöstöpalveluihin.

Lisäksi aluehallitus perusti tarkastuspäällikön viran.

Virat tullaan avaamaan hakuun sisäiseen ilmoittautumismenettelyyn.

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.