Kotisivu-uudistus valmistuu – digilehden ja uutisvirran seuraaminen on jatkossa aiempaa helpompaa

Screenshot-2022-10-04-at-09-45-03-Etusivu-Jarviseudun-sanomat
JÄRVISEUDUN SANOMIEN uusi nettisivusto avautuu tiistaina 11. lokakuuta vanhassa, tutussa www-osoitteessa. Sitä valmistellaan jo tulevana maanantaina, jolloin kotisivu on alhaalla eli pois käytöstä.

Kotisivu-uudistusta on tehty kevään aikana, jolloin uusi sivu on saanut visuaalisen ilmeensä. Kesän markkinoilla jaettiin tunnuksia, joilla lehden lukijat ovat päässeet koekäyttämään sivuja. Uutta ja vanhaa sivua on päivitetty rinnakkain sen aikaa, kun eri rajapintojen yhteensovittamista on tehty sen varmistamiseksi, että kaikki toimii moitteettomasti uusilla sivuilla.

–Järviseudun Sanomien kotisivujen alusta rakennettiin ja uudistettiin kokonaan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia, toteaa päätoimittaja ja lehden omistavan Järviseudun Mediatalo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Takala.

–Tavoitteena oli parempi käytettävyys ja materiaalin hallinta niin asiakkaan kuin lehden tekijöidenkin näkökulmasta. Kiitos kaikille kesän aikana sivuja koekäyttäneille ja palautetta antaneille!

–Sivut skaalautuvat nyt eri laitteille aina pöytäkoneista mobiililaitteisiin ja tarjoavat paremman lukuelämyksen Järviseudun Sanomien kotisivujen käyttäjille. Jutut löytyvät aiempaa helpommin ja nopeammin, niitä voi hakea eri kriteereillä, kuten paikkakunnittain, aihealueittain, vuosittain tai kuukausittain. Uusia juttuja kotisivuille ilmestyy päivittäin jatkossakin.

–Nettisivujen seuraaminen ja lukeminen on kasvanut viime vuonna hyvää vauhtia, ihmiset ovat löytäneet kotisivumme, ja tällä uudistuksella haetaan kasvulle uutta vaihdetta, toteaa myyntipäällikkö Ari Ahvenlampi.

Samalla digilehti rakennettiin uudelle pohjalle, jonka käyttöliittymä on selkeän yksinkertainen ja luettavuus aikaisempaa paljon parempi. Uusi lehti on luettavissa netissä tuttuun tapaan jo tiistaina kello 16.

–Tällä on iso merkitys kaikille tilaajille, mutta erityisesti etätilaajille, joista osa saa lehden armottoman paljon myöhässä, Ahvenlampi sanoo. –Tässä yhteydessä haluamme kannustaa kaikkia tilaajia kokeilemaan lehden lukemista digimuodossa, digilehti sisältyy kaikkiin tilauksiin. Digin lukeminen on helppoa, kunhan on nettiyhteys ja päätelaite.

Se, että yhä useampi siirtyy digin lukijaksi, tarjoaa mahdollisuuksia myös mainostajille. –Tämä on merkittävä askel eteenpäin.

Uuden kotisivun myötä lehden tilaaminen irtonumerosta kestotilaukseen on helpompaa nykyaikaisin maksutavoin.

ERITYISENÄ herkkuna sivustolta löytyy lehden vanhoja vuosikertoja, alkaen 1960-luvun alkupuolelta. Niitä lisätään digilehtinä sivulle jatkossa säännöllisesti. Esimerkiksi 3.1.1963 ilmestyneestä lehdestä voi lukea, kuinka ”Kantakrouvi avattiin Vimpelissä”, ”100 000 mk kotiteollisuuskoulun laajentamiseen Lappajärvellä” ja ”Alajärven puhelimet automatisoitu”. Nyt vanhat lehdet saadaan viimeinkin yhtä helppolukuiseen muotoon kuin uudetkin.

–Ne ovat luettavissa kaikille sivustolle kirjautuneille maksutta.

Uudella sivustolla on mukana tuttuun tapaan Kesäasukassivusto, Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kuntien tarjoama palvelukokonaisuus alueen kesäasukkaille.

–Kesäasukkaat ovat meille tärkeitä ja haluamme palvella heitä sivustolla niin, että kaikki se, mikä täällä ympärivuotisesti asuville on itsestään selvää, olisi sitä myös kesäasukkaillemme, alkaen peruspalveluista alueemme lukuisiin tapahtumiin saakka, Ahvenlampi kertoo.

Tapahtumakalenteria uudistetaan. Jatkossakin sieltä saa hyviä menovinkkejä entiseen tapaan.

–Sieltä löytyy esimerkiksi kuntien vapaa-aikatoimien, kansalaisopistojen ja Leader-hankkeiden tapahtumia, jotka kiinnostavat isompaa yleisöä, kertoo tapahtumakalenterin yhteyshenkilönä toimiva Eija Pippola.

KEHITYS ei pääty uusien sivujen käyttöönottoon, vaan sivuja muokataan ja palveluita lisätään jatkossakin. Sinne pyritään lisäämään uutismateriaalin lisäksi myös interaktiivista sisältöä, esimerkiksi sanaristikoita.

–Otamme mielellämme vastaan palautetta uusista sivuista sekä kehitysehdotuksia ja toiveita niihin liittyen, Hannu Takala toteaa. –Järviseudun Sanomat on jatkossa entistäkin digimpi.

Järviseudun Sanomien uusi kotisivu löytyy siis jatkossakin osoitteesta www.jarviseudunsanomat.fi. Käyttäjätunnuksena on etunimi, välilyönti, Sukunimi, samassa muodossa kuin lehden osoitelipukkeessa, salasanana on asiakasnumero ilman mahdollista alkukirjainta.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.