Evijärvi tuottaa -näyttely ja järjestömarkkinat käynnistävät syyskuun

Evijärvi tuottaa -näyttely pistää pyörät pyörimään lauantaina 3. syyskuuta. Sen yhteydessä pidetään myös järjestömarkkinat.
Evijärvi tuottaa -näyttely pistää pyörät pyörimään lauantaina 3. syyskuuta. Sen yhteydessä pidetään myös järjestömarkkinat.
Lauantaina 3. syyskuuta rakennetaan Evijärven koulukeskuksen ympäristöön mittava Evijärvi tuottaa -näyttely ja järjestömarkkinat. Maksuttomassa tilaisuudessa on nähtävää ja koettavaa ihan jokaiselle. Samana päivänä on myös järjestömarkkinat, jossa puolestaan yleisö pääsee tutustumaan yhdistysten tuottamiin palveluihin. Mukana on sekä maakunnallisia että paikallisia järjestöjä.

LAUANTAINA 3. syyskuuta rakennetaan Evijärven koulukeskuksen ympäristöön mittava Evijärvi tuottaa -näyttely ja järjestömarkkinat. Maksuttomassa tilaisuudessa on nähtävää ja koettavaa ihan jokaiselle ja myyntitorilta löytyy myös mukaan ostettavaa.

Näytteilleasettajat ehtivät vielä varata paikan joko kunnan tai yrittäjien nettisivulta löytyvällä lomakkeella tai soittamalla Sanna Syrjälälle Evijärven kuntaan. Evijärvi tuottaa -näyttelyssä ja järjestömarkkinoilla paikat ovat maksuttomia. Myyntitorin 4×4 metrin paikoista peritään 50 euron maksu. Torille pääsevät mukaan myös muut kuin evijärveläiset kauppiaat ja torimyyjät.

–Evijärvi tuottaa -näyttely toteutettiin viimeksi kunnan 150-vuotisjuhlavuonna 2017. Tuolloin keräännyttiin nuorisoseuralle ja sen ympäristöön ja näytteilleasettajia oli noin 80, kertoo Päivi Kultalahti Aisaparilta. –Tällä kertaa tapahtumapaikaksi valikoitui koulukeskuksen ympäristö, johon kunta on investoinut voimakkaasti viime vuosien aikana. Samalla voi piipahtaa tutustumassa kuntokeskukseen ja toivon mukaan myös uuteen liikuntasaliin.

YRITTÄJÄYHDISTYS piti ensimmäisen Evijärvi-näyttelyn jo vuonna 1976 Matti Kupilan toimiessa yrittäjien puheenjohtajana.

–Tavoitteena on evijärveläisen yrittäjätoiminnan tunnetuksi tekeminen erikoisesti kuntalaisille ja täällä lomaansa viettäville. Edelleen se on haaste meille itsellemme suunnata voimiamme yhdessä ulospäin: evijärveläistä yrittäjää ei tänä päivänä tunneta eikä siksi arvosteta tarpeeksi, hän totesi tuolloin.

Samalla periaatteella ollaan jälleen liikkeellä, ja yrittäjien toivotaankin ottavan haaste vastaan, jotta evijärveläinen elinkeinoelämä ja monimuotoinen yrittäjyys pääsevät laajasti esille näyttelyssä. Evijärvellä on yrityksiä noin 170, joista yrittäjäyhdistyksen jäseniä on 66. Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana on Karoliina Sulkakoski.

JÄRJESTÖMARKKINOILLA puolestaan yleisö pääsee tutustumaan yhdistysten tuottamiin palveluihin. Mukana on sekä maakunnallisia että paikallisia järjestöjä.

Järjestöt antavat tukea, neuvontaa, vertaisuutta ja tekemistä ihan jokaiselle. Ennen koronapandemiaa keväällä 2019 pidettiin Etelä-Pohjanmaalla kahdeksat järjestömarkkinat, joissa oli mukana yli 300 yhdistystä ja järjestöä. Kauhavalla 26.8. pidettäville järjestömarkkinoille on ilmoittautunut yli 40 yhdistystä – ja Evijärvelle toivotaan tietenkin saman verran.

–Yhdistyksille tapahtuma on hyvä keino jakaa tietoa toiminnasta sekä hankkia uusia jäseniä ja harrastajia riveihin. Toivottavasti myös kylät pistävät pystyyn esittelypöytiä, Kultalahti sanoo. –Yleisölle on luvassa on harrastusvinkkejä, nähtävää ja toimintaa kaikenikäisille, joten tapahtumaan kannattaa lähteä koko perheen voimin kello 10–15 välisenä aikana.

TAPAHTUMAN järjestävät Evijärven kunta ja yrittäjäyhdistys yhteistyössä lukuisten kumppanien kanssa, muun muassa Leader Aisapari, Järjestötalo Seinäjoki ja Aijjoos-toiminta.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.