Osanottoennätys helteisessä Cooperin testissä Lappajärvellä

Juoksijoilla ensimmäinen kierros täyttymässä. Kuva: Pasi Rauhaniemi
Juoksijoilla ensimmäinen kierros täyttymässä. Kuva: Pasi Rauhaniemi
Juoksijoilla ensimmäinen kierros täyttymässä. Kuva: Pasi Rauhaniemi
Juoksijoilla ensimmäinen kierros täyttymässä. Kuva: Pasi Rauhaniemi
Kun viime vuosina testaajia on yleensä ollut vain neljästä kymmeneen, niin tällä kertaa rataa kiersi 12 minuutin ajan peräti 18 kuntoilijaa. "En muista, että tätä määrää olisi ylitetty edes 1980-luvun huippuvuosina", kuuluttaja Raine Savola pohti.
Lähtölaukaus kajahti samanaikaisesti sorsanmetsästyksen aloituksen kanssa. Kuva: Pasi Rauhaniemi
Lähtölaukaus kajahti samanaikaisesti sorsanmetsästyksen aloituksen kanssa. Kuva: Pasi Rauhaniemi

LAPPAJÄRVELLÄ lauantaina järjestetty Cooperin testi keräsi ennätysmäisen osallistujamäärän. Kun viime vuosina testaajia on yleensä ollut vain neljästä kymmeneen, niin tällä kertaa rataa kiersi 12 minuutin ajan peräti 18 kuntoilijaa. Tapahtumassa kuuluttajana toiminut Raine Savola oli tyytyväinen paikkakuntalaisten saamisesta liikkeelle. 

–En muista, että tätä määrää olisi ylitetty edes 1980-luvun huippuvuosina, Savola pohti.

Nuorin osanottaja oli reilusti alle kymmenvuotias Hilma Kansanaho, joka juoksi erinomaisen tuloksen 2 455 metriä. Testin vanhimmat olivat 72-vuotiaat Reijo Rauma ja Matti Saarenpää. Saarenpää saavutti ikäisekseen häikäisevän hienon tuloksen 2335 metriä, mistä tuli samalla uusi Länsi-Kärnän ennätys.

Omassa ikäluokassaan myös Asko Kuoppala ja entinen huippumaratoonari Eino Lammi ovat tulostensa perusteella harvinaisen hyvässä kunnossa. Täysikäisistä naisista yli kahden kilometrin tuloksiin ylsivät Päivi Etelämäki, Melba de la Cruz ja Leena Hernesniemi. Nissin stadionilla testaajia kannustamassa oli parikymmenpäinen yleisöjoukko.

–Oli nostalgista kuunnella lapsuuden kilpailuista tuttua Rainen selostusta vuosikymmenten tauon jälkeen, yksi yleisöstä kiitteli.

Testin jälkeen Osuuskauppa tarjosi mangomehua ja pullaa. Ne tulivatkin tarpeeseen tukalassa 26 asteen helteessä kuntoilleille. Ilmaisen tilaisuuden järjestivät kansalaisjärjestö Kiharusi ry ja Veikkojen yu-jaoston miehet.

Tapani Tyynelä

Tulokset metreissä:

Tapani Tyynelä 2940, Jaakko Tyynelä 2800, Jarkko Knuuti 2770, Päivi Etelämäki 2705, Martti Hämäläinen 2610, Asko Kuoppala 2510, Hilma Kansanaho 2455, Eino Lammi 2450, Reino Rantakangas 2340, Matti Saarenpää 2335, Melba de la Cruz 2325, Esa Rantakangas 2260, Leena Hernesniemi 2005, Raimo Hernesniemi 1950, Pirkko Lammi 1855, Reijo Rauma 1760, Matias Hietalahti 1070, Johanna Hietalahti 1050.   

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.