Lavettaret voittoon Saarikentällä

Neea Mattila ja Sanna Särkijärvi ovat onnistuneet hyvin alkukauden peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Neea Mattila ja Sanna Särkijärvi ovat onnistuneet hyvin alkukauden peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Neea Mattila ja Sanna Särkijärvi ovat onnistuneet hyvin alkukauden peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Neea Mattila ja Sanna Särkijärvi ovat onnistuneet hyvin alkukauden peleissä. Kuva: Jani Vuorela
LaVe-OsVa 2–0 (3–2, 5–2)

LAPPAJÄRVEN VEIKOT pelasi kotiottelunsa Oulunsalon Vasamaa vastaan maineikkaalla Saarikentällä osana Vimpelin Pesisfestivaaleja. Kenttä on hyvin tuttu usealle Lavettarelle, jotka ovat saaneet pesisoppinsa Vimpelistä. Ykköspesiksen pohjoislohkon piikkipaikalle voiton myötä siirtynyt LaVe sai nauttia pelaamisesta kauden ennätysyleisön eläessä hyvin pelissä mukana.

Veikkojen pelivire ja terveystilanne oli ennen ottelua täysi arvoitus ennen ottelua. Edellisestä ottelusta oli kulunut puolitoista viikkoa joukkuetta kiusanneen tautitilanteen ja siitä johtuneen Kankaanpää-ottelun siirtymisen vuoksi. Osa pelaajista oli vielä toipilaita, mutta voitto kuitenkin väännettiin.

Peli eteni kuten Veikkojen pelit tällä kaudella tasaväkisesti. Keväällä kolmen pisteen voittoja ei kertynyt, mutta viime viikkoina ne ovat tulleet tutuiksi. Parivaljakko Aleksandra Latvala ja Essi Kivelä järjesteli LaVelle avausvuoroissa 2–1-johdon Vasaman polttolinjan ensin haparoidessa ja sitten ottamattomalla välilyönnillä. Milla Hakomäki iski puolestaan merkistä väliin Latvalan tuodessa juoksun. Oulunsalo uhkasi tasoittavallaan, mutta Veikkojen tiivis puolustaminen kesti hyvin.

Anni Kangas avasi toisella jaksolla vihreäpaitojen yhden tämän kauden parhaista sisäpelivuoroista sivaltamalla kolmosrajasta jokipallon, mikä vapautti koko joukkueen pelin. Lavettaret pyöritti peliä näyttävästi. Mette Mortensenin, Sanna Särkijärven, Saana Lahden ja toistamiseen Kankaan onnistumisten jälkeen Vasamalla ei riittänyt eväitä kuroa viiden juoksun eroa kiinni.

Kolmostilanteet 17–8 kertovat selkeästi Veikkojen hallinnasta. Anni Kangas teki onnistuneen paluun parin huilatun pelin jälkeen. Vakuuttavimman sisäpelaajan ja ykköspalkitun tehot olivat kaksi lyötyä, yksi tuotu ja kärkilyönnit 6/7. Aleksandra Latvala kakkospalkittuna ja polttavimpana ulkopelaajana ylsi lähes samoihin: kaksi lyötyä, yksi tuotu ja kärkilyönnit 4/6.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.