Tiekirkko on toisenlainen taukopaikka

Salolaiset Lea ja Simo Kivijärvi ihastelivat Vimpelin kirkon pyöreää muotoa.
Salolaiset Lea ja Simo Kivijärvi ihastelivat Vimpelin kirkon pyöreää muotoa.
Salolaiset Lea ja Simo Kivijärvi ihastelivat Vimpelin kirkon pyöreää muotoa.
Salolaiset Lea ja Simo Kivijärvi ihastelivat Vimpelin kirkon pyöreää muotoa.

TIEKIRKOT ovat tavallisia evankelisluterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat matkailijoille erilaisen levähdyspaikan aina kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti.  Samalla saa tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä. Osa Tiekirkoista on avoinna ympäri vuoden.

Järviseudun alueen kirkoista Tiekirkkoina toimivat Alajärven, Lehtimäen ja Vimpelin kirkot. Alajärven Gabrielin kirkko on auki 19.8. saakka sunnuntaista perjantaihin kello 11–18 ja lauantaisin kello 11–16. Lehtimäen kirkko on auki 12.8. asti arkisin kello 11–16. Vimpelin kirkko on auki 19.8. saakka arkisin kello 9−15. Lappajärven kirkko ei toimi Tiekirkkona, mutta se on auki heinäkuun loppuun asti arkisin kello 10−15.

Lea ja Simo Kivijärvi Salosta poikkesivat Vimpelin pyöreässä kirkossa matkallaan Kilpisjärveltä kotiinsa. Kyseessä oli heidän 27. vaelluksensa Lapissa.

−Vain kerran aiemmin on ollut mäkäräisiä yhtä paljon kuin nyt, totesi Simo Kivijärvi.

Mainos

Pariskunta on vuosien varrella poikennut useinkin Tiekirkoissa ajomatkoillaan pohjoiseen. Tällä matkallaan he kävivät myös Hetan kirkossa Enontekiöllä. 

Lisätietoa tiekirkoista löytyy nettiosoitteesta www.tiekirkot.fi

Kaija Hurmerinta

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.