Kaksi heikkoa ulkovuoroa ratkaisi pelin

OsVa–LaVe 2–0 (6–3, 6–2)

OULUNSALON VASAMA ja Lappajärven Veikot kohtasivat toistamiseen muutaman päivän sisällä toisensa naisten Ykköspesiksen merkeissä. Oulunsalossa käydyssä ottelussa Lavettarien tiivis ulkopeli sai tahran kilpeensä. Jaksojen kolmansissa vuoroissa Vasama teki yhteensä yhdeksän juoksua, mitkä ratkaisivat pelin.

Ottelun alku lupasi tasaista vääntöä jälleen. Sanni Hirvelä kotiutti Anni Kankaan vieden Veikot johtoon heti ensimmäisessä vuorossa, mutta se ei riittänyt. Tehdyn juoksun jälkeen tilannetta pitäisi pystyä vyöryttämään eteenpäin. Se on ollut puutteena lähes kaikissa Veikkojen peleissä.

Kotijoukkueen Jutta Jyrkkä nousi jakson ratkaisijaksi tyhjäämällä pajatson kolmannessa vuorossa. Sanna Särkijärvi onnistui jatkossa purkamaan ajon Neea Mattilan tuodessa juoksun. Päätösvuorossa Mattila nostatti vielä toivonkipinää kunnarilla tyhjään kenttää, mutta jakso oli jo menetetty.

Toinen jakso alkoi Veikkojen lievällä painostuksella, mutta juoksujen teko oli kortilla. Sanna Särkijärvi saatteli Essi Kivelän kotipesän turvaan avausvuorossa. Vieraiden ilo jäi lyhytaikaiseksi, sillä heti tasoittavalla Vasama sai harhaheitolla juoksun ja seuraavassa lyönnillä. Lavettaret taipui lopullisesti kolmannessa vuorossa Vasaman naputellessa yksittäin neljä juoksua.

Oulunsalo oli selvästi tehokkaampi kotiutuksissa. Sillä oli 14 tilannetta, mistä se teki kymmenen juoksua. Veikkojen saldo oli selkeästi heikompi, 5/16. Lavettarien vakuuttavinta sisäpeliä esitti Neea Mattila, kunnari, kaksi tuotua ja kärkilyönnit 6/8. Jokerietenijä Anna-Elisa Pukkinen oli toipunut oivaan vireeseen ja meni hyvin kentälle tehoin 5/6. Essi Kivelä ja Ella Kurkimäki olivat LaVen polttavimmat ulkopelaajat.

–Ei vaan pystytty parempaan. Annoimme tilanteita liian helposti. Emme saaneet riittävän hyvin Vasaman vaihtoja pois. Vasama löi sitten merkistä väliin. Jutta Jyrkän takakulmalyönti yllätti meidät täysin. Mietityttää, että olisiko pitänyt tehdä jotakin toisin. Peli jätti paljon ajateltavaa seuraavaan peliin. siihen pitää keksiä jotakin. Nyt pelimme tuntui kovin väsyneeltä, pohdiskeli pelinjohtaja Matti Larikka nukutun yön jälkeen.

Keskiviikkona Lavettaret kohtaa Kirittäret Jyväskylässä ja lauantaina yksi pohjoislohkon yllättäjistä Ylivieskan Kuula tulee Veikkolaan. Näissä peleissä Veikot palannee taas voittokantaan.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.