Uusimmat kesäblogit:

Entiset ja nykyiset kivijärvenkyläläiset kohtaavat

Kivijärvenkylä kutsuu entiset ja nykyiset asukkaansa tapaamiseen kylän uimarannalla lauantaina 2.7. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.
Kivijärvenkylä kutsuu entiset ja nykyiset asukkaansa tapaamiseen kylän uimarannalla lauantaina 2.7. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.
Kivijärvenkylän kyläyhdistys kutsuu koolle kaikki entiset ja nykyiset kivijärvenkyläläiset koolle kylän uimarannalle lauantaina heinäkuun 2. päivänä kello 13 alkaen. Luvassa on leppoisaa yhdessäoloa, kahvittelua ja makkaranpaistoa. Lisäksi on mahdollisuus uida ja saunoa, joten kannattaa lähteä liikkeelle koko perheen voimin. Tapahtuma on osa Evijärvi-viikon ohjelmaa.

Evijärven Kivijärvenkylä on mukava pieni maalaiskylä kantatie 63:n varrella. Kylässä harjoitetaan maa- ja metsätaloutta, urakointia ja monenlaista pienyritystoimintaa. Kylätoimikunta Kivijärvenkylään perustettiin huhtikuussa 1989 ja yhdistykseksi rekisteröidyttiin vuonna 2001.

Kylän kaksiopettajainen koulu lopetti toimintansa 1990-luvun puolivälissä. Kokoontumispaikkana palvelee edelleen vuonna 1961 rakennettu nuorisoseurantalo. Seura oli tunnettu näytelmätoiminnastaan, ja viimeisimpänä spektaakkelina hauskuuttivat Kivijärvenkylän kivat ja kovat, joista on video nähtävissä JL kyläkanavassa YouTubessa.

Eniten väkeä kerää nykyään kirkasvetinen Kivijärvi. Järven kunnostus talkootyöllä ja hankerahoituksella oli iso voimanponnistus 1990-luvun alussa. Suosittu järvi tunnetaan myös Eurojärvenä, vaikka virallinen nimi on Kivijärvi ja sitä kylä toivoisi myös käytettävän.

Kivijärvenkylän kyläkirja julkaistiin 30 vuotta sitten ja sen lehdiltä voi lukea tarinan jos toisenkin kylän menneisyydestä. Kirjaa on jäljellä vielä jonkin verran ja sitä on myynnissä kyläläisten kohtaamisessa 2.7.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.