Lavettarille vihdoin kolmen pisteen voitto

Sanna Särkijärvi käynnisti Lavettarien voitokkaan pelin kahdella oivalla kotiutuksella. Kuva: Jani Vuorela
Sanna Särkijärvi käynnisti Lavettarien voitokkaan pelin kahdella oivalla kotiutuksella. Kuva: Jani Vuorela
LAPPAJÄRVEN Veikkojen pesisnaiset saivat vihdoinkin kauden yhdeksännessä ottelussa kolme sarjapistettä kaatamalla Pesäkarhut 2–0 (6–2, 4–3). Niiden turvin pohjoislohkon kakkossija lujittui entisestään.

Täysosuma varmistui vasta toisen jakson päätösvuorossa täpärästi.

Peli alku oli Lavettarilta hyvää tekemistä. Sanna Särkijärvi kotiutti Neea Mattilan kahdessa ensimmäisessä vuorossa kertaalleen. Aleksandra Latvala iski sitten palon väliin ja Iisa Rantamäki yllätti vieraiden kopparin kaksi juoksua tuottaneella vaihtolyönnillä. Anni Kangas kaunisteli vielä Porin kahden kavennusjuoksun jälkeen jaksovoittoa.

Pesäkarhujen akatemiajoukkue tuli tauon jälkeen nälkäisenä kentälle. Lähes koko pelin ajan Veikkojen tiivis ulkopeli rakoili. Pori karkasi kahden juoksun johtoon. Lukkari Aleksandra Latvalan johdolla kotijoukkue kokosi jatkossa rivinsä. Porin lahjoittama harhaheittojuoksu käynnisti takaa-ajon. Sitten Ella Kurkimäki ja Milla Hakomäki onnistuivat kotiutuksissaan tasoittaen pelin.

Peli huipentui viimeiseen vuoroon. Lavettaret ei antanut vierailleen mahdollisuutta juoksujen tekoon. Se pääsi hakemaan kolmea sarjapistettä erinomaisesti toimineen kärjen kautta. Neea Mattila meni röyhkeästi kentälle kuten koko pelin ajan. Essi Kivelä onnistui kuudennen kerran purkamaan ykköstilanteen ja lopusta huolehti Julianna Peltoniemi. Hänen vaihto- ja välilyöntinsä turvin Mattila syöksyi Veikoille voittojuoksun.

Lavettarien voitokkaan pelin hyvillä kotiutuksilla avannut ja vakuuttavin sisäpelaaja Sanna Särkijärvi ja jokerivaihtaja Essi Kivelä palkittiin ansioistaan. Polttavin ulkopelaaja oli jälleen Aleksandra Latvala.

Pelitahti jatkuu kiivaana. Veikkolassa pelataan taas keskiviikkona. Pohjoislohkon kärkipään joukkue Pattijoen Urheilijat Raahesta tulee haastamaan hyvässä vireessä olevaa vihreäpaitojen ryhmää. Lavettarien harras toivomus on, että tulette nauttimaan viihdyttävästä ja jännittävästä koitoksesta Veikkolaan. Peli alkaa kello 18.

Reijo Kärnä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.